RONALD GORSIC Cropix
NEOBIČNA PRESSICA

‘Ne možemo svaku dobiti‘: Dok je trener pričao, ispod prozora krenulo skandiranje ‘Čačiću, odlazi!‘

‘Razumijem navijače koji žele da Dinamo uvijek bude na sto posto, ali to u sportu nije tako...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. kolovoz 2022. 22:53

Dinamov trener Ante Čačić prokomentirao je remi, prvu utakmicu u četvrtom kolu u kojoj nisu pobijedili.

- Kad završi 1:1 nismo sretni jer smo uvjetno rečeno razmaženi i očekujemo da Dinamo u svakoj utakmici pobijedi. Ovo je nama sedma utakmica u 21 dan, dosta je umora, a čeka nas dvoboj sezone. Morali smo voditi računa da se energetski previše ne potrošimo, u tome nismo uspjeli, najveće zasluge pripadaju domaćinima koji su se bespoštedno borili. Imali smo previše pojedinačnih pogrešaka i tako izgubili tečnost u igri. Moramo se obnoviti energetski za utorak, Razumijem navijače koji žele da Dinamo uvijek bude na sto posto, ali to u sportu nije tako. Nismo dobro držali loptu i to je dalo šansu protivniku - kazao je Čačić.

Doživjeli smo rijetku situaciju, dok je on pričao na press konferenciji ispod prozora navijači su skandirali: "Čačiću odlazi". Nisu zadovoljni...

- Navijače razumijem, oni su naša potpora cijelo vrijeme. Uvijek je pedro trener, uzimam odgovornost na sebe. I naši navijači moraju razumjeti da smo od krvi i mesa i imamo pravo na loš dan. Nismo ostvarili što smo željeli - odgovorio je na to Čačić.

Morao je paziti kako dozirati neće igrače, to je jasno....

- Na Menala nisam mogao računati, htio sam sačuvati Baturinu, Ademija i Oršića, teško je sve to raditi i imati stopostoni učinak. Iz toga moramo izaći svi čitavi, i igrači, i trener i klub, dovoljno smo ozbiljni.

Jedan gubitak bodova nije presudan, ali stvara li to nelagodu u ekipi?

- Rekao sam da dečkima da moramo utakmicu zaklopiti, Ludogorec je vrlo ozbiljan protivnik, mislim da ćemo biti dobri u utorak i učiniti što moramo.

Ludogorec je optimist, najavljuju da će igrati na sve ili ništa.

- To je njihovo pravo na optimizam, prva utakmica je mogla otići na obje strane, otišla je na našu. Pogledao sam utakmicu još dva puta i imam drugačiji dojam nego s klupe. Bili su opasni, ali mi smo mogli otići i do većeg vodstva. Ekipe su podjednake, ali mi smo sada u prednosti. Učinit ćemo sve da nas rezultat iz prve utakmice mobilizira. Vraćao sam Emrelija, ranije Šutala, ponekad će rezultat trpjeti... Baturina je plemenit igrač, ali nisam ga mogao staviti triput po 90 minuta jer bih ga izgubio za utorak. Vjerujem da smo na dobrom putu. Tražimo Ligu prvaka, ne zadovoljavamo se Konferencijskom ligom.

Nahvalio je Varaždin kao najveće iznenađenje, govorio o poziciji lijevog beka.

- Bočkaj je kolateralna žrtva jer je doveden za 3-5-2 raspored, mora se dizati kroz ovakve utakmice i treninge da bi izgledao bolje. Kolateralna žrtva je i Ljubičić jer mora igrati beka, on može kvalitetno popuniti konkurenciju... Boško Šutalo i Theophile mogu također na lijevog beka.

Trener Varaždina Mario Kovačević kazao je:

- Drago mi je što na hrvatski praznik bio praznik nogometa, posebno se zahvaljujem našim navijačima koji nam daju snagu i energiju. Dinamo je naš najveći i najbolji klub, ali nije im lako igrati svaka tri dana. Hrabro smo se postavili, no potom je Dinamo preuzeo igru. Primili smo pogodak koji nas nije obeshrabrio. Zasluženo smo izjednačili. Svaki bod protiv Dinama je za nas veliki, znao sam da će oni stisnuti da dobiju, očekivao da im zabijemo iz još koje kontre, ali nismo.

Jesu li imali snaga da još pritisnu?

- Glavni igrači su nam počeli disati na škrge. Htjeli smo, ali više nismo imali snage. Vjerujem da će moći protekom prvenstva takve utakmice i dobiti. Iako je protiv Hajduka i Dinama klubovima poput Varaždina najlakše igrati. Dinamo je glavama u Ligi prvaka. Najrealniji je taj rezultat 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:29