Michele Šego slavi pogodak Šibeniku

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ROĐENI SPLIĆANIN

Nekad nada Hajduka, a danas golčinama na noge diže - Zagorje! ‘Ja više nisam Hajdukov, a Ljubičić jest‘

‘Nisam s Poljuda otišao s gorčinom. Nema zle krvi‘, otkriva u za SN sjajni mladi napadač Michele Šego
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. kolovoz 2022. 11:51

Michele Šego podizao je u subotu gledatelje na noge. Varaždinov centarfor, nekadašnja nada Hajduka, s dva gola protiv Šibenika (2:2) potvrdio je vrlo dobru formu i najavio da bi ovo mogla biti njegova najbolja sezona. Tek su mu 22 godine, tek se raspucao...

- Nismo zadovoljni s bodom jer imali smo šanse da zabijeno još neki gol. Imao sam i ja priliku za treći pogodak, nisam je iskoristio, a možda nam nisu suđena dva kaznena udarca. Barem jedan od ta dva je bio. Opet, što je tu je, nismo izgubili i idemo dalje - kazao nam je Šego koji je matirao i vratara Dinama te ima tri pogotka u tekućoj sezoni HNL-a.

Patio je zbog ozljede, tek je ušavši u drugom poluvremenu s Hajdukom počeo igrati, ima četiri nastupa.

- Igramo dobro, imamo manje bodova nego što smo zaslužili. Nedostaje nam iskustva, većinom smo mladi igrači. Osobno sam sretan zbog svega što se događa. Zadovoljan sam svojom igrom, sada polako dolaze pogoci i nadam se da će tako ostati.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Rođeni Splićanin izvrsno se snašao u Varaždinu.

- Jesam. Imamo fantastičnu publiku, kad zabijem gol reakcija je odlična, drago mi je igrati ovdje. Puno mi se toga sviđa, mirno je, nije takav temperament kao u Splitu, ali imamo dosta gledatelja, publika nas bodri. Nemam prigovora, sve je uvijek dobro.

Kad su golovi kao njegov za 2:1, atraktivni i važni s dvadesetak metara, jasno da to oduševi navijače...

- Lopta je išla u kut, iako jedan igrač ju je malo dotaknuo tako da je dodatno prevarila golmana. Super je odsjela.

Je li ovo vaša najbolja forma?

- Nisam još u TOP izdanju. Ozljeda me unazadila, u dobroj mjeri sam se vratio, ali mislim da mogu podignuti formu i spremost. Bit će još bolje.

Što osobno očekujete ove sezone?

- Da s Varaždinom izborim ostanak, da napravimo što je god moguće bolji posao, da zabijem što više golova te da pomognem ekipi. Dakako, i da bude zdravlja.

Jeste li si zacrtali željenu brojku golova?

- Ne, ne želim to više raditi jer jednom sam se opekao, kad sam igrao u Sloveniji za Bravo, sad kažem - koliko zabijem bit će dobro.

Izdanak ste Hajdukove škole, prvo su vas slali po posudbama, a sad pustili u Varaždin. Za vas nema mjesta u Hajduku. Ili mislite da je moglo biti?

- Nemam pojma. To je na ljudima da sude, nije to na meni. Davat ću sve za klub za koji igram, to je Varaždin.

Niste dobili puno šanse na Poljudu.

- I to je također na drugima na procjene, koliko sam god imao šanse na tome sam zahvalan, puno igrača uopće ne dobije priliku, a trebali bi.

Dakle, niste otišli s gorčinom s Poljuda?

- Nisam, rekao sam već jednom da nema zle krvi. Što je bilo, bilo je.

Nastavite li zabijati, ako vas jednog dana Hajduk poželi vratiti mogla bi biti ozbiljna cijena. Brojni napadači koji su odgajani u Hajduku, u njemu nisu našli sreću. Na istoj utakmici u subotu vidjeli smo Delića, a hit je Ljubičić. Iako ovaj vikend nije bio strijelac niti asistent.

- Ne znam što može biti, što bude bit će. Razlika između mene i Marina Ljubičića je što ja više nisam Hajdukov, a Ljubičić još jest. Iako, nemam što to komentirati. Pratim Hajduk, dakako, uoči druge utakmice s Villarrealom mogu reći da na Poljudu nitko nije favoriti, pa niti oni. Hajduk je dobro krenuo u prvi susret, potom je primio četiri gola, no u uzvratu ima dosta šansi. Sreća je što je zabio za 4:2. Doista vjerujem da imaju šanse...

Ime Michele nije baš tipično splitsko?

- Roditelji su mi ga dali po prijatelju iz Umaga i po vozaču formule 1 Micheleu Alboretu.

Svestrani ste sportaš, i vi ste fan automoblističkog adrenalina.

- Jesam, Formulu 1 sam istina počeo pozornije pratiti tek prije pola godine do godinu dana. Nemam neke velike ljubimce, no vozim karting.

Vozite karting?

- Da, već neko vrijeme. Istina, zadnji put prije nekoliko mjeseci jer zbog vrata, ozljede koju sam imao, ne bih smio toliko često. Vozim na stazama u Splitu, Zagrebu, Koprivnici... Međutim, nogomet je moja najveća ljubav. S kartingom sam krenuo prije godinu dana, a prije toga sam često igrao tenis. Igram ga i sada. Sestra je trenirala, naučila me pa sam igrao s njom i prijateljima.

I kakva su očekivanja u karijeri? Je li vam Varaždin odskočna daska?

- Očekivanja su najviša, no ne zamaram se s time.

Teklić i vi, dva hajdukovca, glavni ste igrači Varaždina.

- Ne bih rekao da smo samo nas dvojica, kapetan Postonjski je triput bio u momčadi kola dok se nije ozlijedio. Zelenika dobro brani, obrana je prava. Postonjski nam nedostaje, nažalost dogodio se lom noge. I Lusavec je potencijal. Što se mene tiče, trenutačno uživam, a koliko točno pokazujem od svojih kvaliteta to će najbolje reći trener - zaključio je spretni napadač Šego koji je u Varaždinu drugu sezonu.

Ranije je bio na posudbama u Slaven Belupu, slovenskom Bravu i Dugopolju. Lani je u drugoj ligi dao sedam golova. To bi morao nadmašiti... Igrao je za sve mlađe hrvatske reprezentacije do U-20.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 21:37