Ante Vukušić u društvu Josipa Radoševića i Mije Caktaša

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
SINJSKI DIJAMANT

Nekoć velika Hajdukova nada vraća se u HNL: Ante Vukušić potpisao ugovor i krenuo na pripreme

Sjajni je 32-godišnji napadač potpisao za Varaždin i odmah krenuo bildati formu za novu sezonu
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 26. lipanj 2023. 16:54

Koloniji hrvatskih elitnih SuperSport ligaša, koji će završetak lipnja dočekati u Sloveniji, od jučer se priključio i Varaždin. Nakon ranog prijepodnevnog dvosatnog treninga, a potom ručka u poznatom gradskom restoranu Zvonimir, ekspedicija iz Zagrebačke ulice krenula je prema Pohorju. Stručni stožer na čelu s trenerom Marijom Kovačevićem odabrao je kadar od 27 igrača sastavljen u većini od dosadašnjih prvotimaca. Uz njih su dvojica novih igrača, zatim trojka povratnika s posudbe te trojica juniora. Varaždinska momčad boravit će u hotelu Arena sve do 30. lipnja, za kada je zakazan pripremni ogled sa slovenskim prvoligašem Domžalama.

Ovog tjedna na svježem zraku u poznatom slovenskom turističkom središtu pluća će puniti sljedeći igrači: Zelenika, Silić, Mamić, Kirić (vratari), Banovec, Belcar, Brodić, Crnčec, Domjanić, Drožđek, Jelenić, Kolarić, Levanić, Lusavec, Mekić, Mitrovski, Nekić, Paić, Pellumbi, Pereira, Pilj, Postojnski, Teklić, V. Težak, Vugrinec, Vuk i Vukušić.

Upravo ovaj posljednji po abecednom popisu i najnovije je pojačanje Varaždina, s njim je dogovor o suradnji sklopljen danas prije podne. Varaždinci su ostali dosljedni sebi, posao dovođenja novih igrača ne oglašavaju sve dok nije postignut dogovor. Tako je bilo i danas, kada je tek pred odlazak momčadi na pripreme u Sloveniju objavljeno da je novi igrač postao 32-godišnji Sinjanin Ante Vukušić, koji je u profesionalni nogometni život krenuo 2006. godine u splitskom Hajduku.

image

Ante Vukušić zabio je gol Interu na San Siru

ROBERTO BREGANI - FOTOPRESS/CROPIX Cropix

Svojevremeno jedna od najvećih bijelih nada, poznat po uzrečici "Vukušiću Ante, sinjski dijamante", u međuvremenu je prokrstario nizom liga u regiji, bližem i daljnjem okruženju. Nakon 84 nastupa i 36 pogodaka u Prvoj HNL, igrao je talijansku Pescaru, švicarski Lausanne, belgijski Beveren, njemački Greuther Fürth, ruski Tosno, poljsku Olimpiju Grudziadz, slovenske klubove Krško i Olimpiju Ljubljanu, rumunjski FCSB, talijansku Messinu i Tuzlu City u BiH. Posljednja destinacija bila mu je Kolubara iz Lazarevca u prvoj ligi Srbije za koju je upisao 21 nastup, četiri pogotka i dvije asistencije. Nakon 11 godina i 10 inozemnih država u kojima je bio, sada se, eto, vraća u HNL.

Dovođenjem Vukušića u Varaždinu su uvjereni da će puno dobiti na ofenzivnom planu, gdje su u prošlom prvenstvu predvodnici bili Brodić (12 golova) i Teklić (8), naravno uz očekivanje daljnjeg napretka mladih napadača Domjanića i Vugrinca.

Treba istaknuti da trenutno u konkurenciji nisu Šego, koji kao član hrvatske vrste do 21 godine sudjeluje na završnici Eura u Rumunjskoj, zatim Elezi, koji je u fazi predaha nakon obveza u najboljoj vrsti Sjeverne Makedonije, također ni ozlijeđeni Lamine Ba čije se priključenje očekuje po povratku iz Mauritanije. Nedostaje i mladi Ocvirek zbog školskih obveza (maturalni ispit). Istovremeno će liječnička služba kluba odrediti intenzitet priprema igrača koji su u tretmanu oporavka, prije svega Postonjskog, kao i Perića.

Linker
03. svibanj 2024 16:25