Varaždin i Dinamo igraju drugi put u desetak dana

 RONALD GORSIC Cropix
MOGU LI USPJETI?

Odlučili su pomrsiti račune Modrima: ‘Previše smo respektirali Dinamo, sad znamo što moramo napraviti‘

Trener Varaždina Nikola Šafarić optimist je uoči novog ogleda njegove momčadi s Modrima
Piše: Mario DjakObjavljeno: 27. travanj 2024. 08:25

Velika je utakmica na rasporedu u Varaždinu. Dinamo mora osvojiti sva tri boda, dok će Varaždin pred punim tribinama težiti ka završetku modrog pobjedničkog niza. U subotu u 17 sati, na stadionu Varteks u Varaždinu, sastat će se aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb i domaćin Varaždin. Zanimljivo, bit će to njihova druga utakmica u posljednjih desetak dana, a u međuvremenu su Varaždinci igrali i s Rudešom.

- Dečki su od prve do zadnje minute odigrali jako kvalitetno. Nismo puno šansi dopustili Rudešu koji je u prethodnim utakmicama stvarao šanse drugim protivnicima. Osim početka gdje su nas pritisnuli, dobro smo kontrolirali utakmicu, a i propustili smo još neke izgledne šanse za pogodak - prisjetio se pobjede nad Rudešom trener Nikola Šafarić.

Iako je bio bez nekolicine igrača, ostvarena je glatka pobjeda. Sada se protiv Dinama neki vraćaju, ali ponovno ima igrača koji nisu u konkurenciji.

- Bez četiri igrača smo protiv Rudeša odigrali i rutinirano pobijedili. Protiv Dinama nema Šege, nema Marine. Ali koga nema, bez njega se može. Mislim da ćemo složiti jednu kvalitetnu ekipu da odigramo dobru utakmicu, bolju nego prošlu u Zagrebu protiv Dinama - najavio je trener.

Iako se očekuje Dinamo kao i u prethodnim utakmicama (jako dobar), trener Šafarić je najavio dobru analizu i dobru pripremu s kojom će pružiti maksimalan otpor i pokušati izvući pozitivan rezultat pred domaćim navijačima. U njihovoj posljednjoj utakmici, Dinamo je dominirao, ali je pobijedio ipak tijesno - tek s jednim pogotkom razlike.

- Previše smo respektirali Dinamo u prvom poluvremenu, stvarali smo jako malo šansi. Kasnije nam je energija dala više zraka i počeli smo bolje igrati. Možda nas je i rezultat rasteretio. Ali u toj nadolazećoj utakmici nemamo što izgubiti, dečki moraju otpustiti sve kočnice, opustiti se i igrati bez pritiska. Ako se tako posložimo u glavama, možemo odigrati jako dobru utakmicu - smatra Šafarić.

Iako Varaždin cilja prema pozicijama više na prvenstvenoj tablici, ovu utakmicu ipak igraju bez prevelikog opterećenja - od Dinama se puno očekuje, a od Varaždina tek da pruži dobar otpor.

- Moramo imati čvrsti i organizirani blok te biti puno goropadniji i puno aktivniji, s puno više samopouzdanja u fazi napada - kratko je obrazložio Šafarić.

Trener Varaždinaca u svojoj je karijeri puno puta igrao protiv zagrebačkog Dinama, ali posebno pamti jednu utakmicu.

- Finale Kupa protiv Dinama u kojem su nas pobijedili najviše pamtim. Ipak je to bitka za trofej, a zabio sam i gol - prisjetio se Šafarić.

Zbog brojnih suspenzija i ozljeda, u prošlom su kolu igrali neki igrači koji nisu standardni i početnoj postavi. Svoju priliku je tako iskoristio i varaždinski branič Ivan Nekić koji je osim što je i pomogao u očuvanje mreže čistom, asistirao je za drugi pogodak Varaždinaca. Ovaj put vjeruje kako će trebati izazvati sreću kako bi pokazali više nego na Maksimiru.

- Dinamo je u sličnoj poziciji kakvoj smo bili mi protiv Rudeša. Njima su već upisana ta tri boda, a sad smo mi ti koji smo neopterećeni i koji možemo zapapriti Dinamu. U dobroj atmosferi, uz malo sreće i malo više hrabrosti možemo pokazati više nego na Maksimiru - zaključio je Nekić.

U svakom slučaju, ispred nas je zanimljiva utakmica. Varaždinci, odlučniji nego što su to bili prije desetak dana, ozbiljno planiraju pomrsiti račune Dinamu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 08:25