ZELJKO HAJDINJAK Cropix
REAKCIJE TRENERA

Osijek ostao bez bodova i važnog igrača, Poms: ‘Nismo znali odgovoriti‘; Kovačević: ‘Strahovali smo od njih‘

Malotko je mogao očekivati ovakav rasplet dravskog derbija, naročito visoku pobjedu Varaždina (4:1)
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 22. listopad 2022. 22:15

- Iza nas je teška utakmica u koju smo ušli s visokim ambicijama. Znali smo da je Varaždin protivnik izbalansirane igre i sastava. Krenulo je dobro, poveli smo, a onda nismo znali odgovoriti razigranom domaćinu. Trebali smo više pružiti u svakom dvoboju. Osnovno je da nismo bili dovoljno odlučni - rekao je trener Osijeka Rene Poms.

I potom odgovorio na upit o zamjeni Kleinhelslera pred početak drugog poluvremena:

- Razlog je njegova ozljeda, bojim se da bismo mogli ostati bez njega na dulje vrijeme. No, pred nama je novi tjedan i novi izazovi. Siguran sam da ćemo se opet dići.

Vidno raspoložen visokom pobjedom nad Osijekom trener domaćina Mario Kovačevič prvo je čestitao svojim igračima sjajnoj predstavi i visokoj pobjedi:

- Da, strahovali smo od gostiju, njihove odlične forme i sjajne serije. Pripremili smo za taj izazov, na žalost opet smo primili pogodak gotovo iz prvog prekida, pogodio je najniži protivnički igrač. Brzo smo uhvatili niti naše igre, bili smo razigrani i željni uspjeha. Znao sam da u sredini imamo življe i pokretnije igrače, sve to smo potvrdili u tih desetak minuta i postigli tri pogotka. Izričita je naredba pod odmorom bila da nema povlačenja, u nastavak smo ušli u istom stilu i za prvih pet minuta stvorili nekoliko prilika. Nismo uspjeli, ali niti dozvolili Osijeku da ugrozi našu prednost. I tako sve do završnice kada smo pobjedu potvrdili. Posebno mi je drago da je pogodak postigao mladi Domjanić, koji nas je spasio u srijedu u Kupu. To je ujedno putokaz za sve mlade igrače da treba iskoristiti svaku sekundu pružene prigode za nastup. Samo tako se postaje pravi igrač.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 00:59