Cropix
GOSTOVANJE U VARAŽDINU

Osijek želi nastaviti sjajnu seriju uoči derbija s Dinamom: ‘Oni se ne boje, ali idemo po tri boda‘

Trener Rene Poms i njegovi nogometaši žele nastaviti veliku seriju od šest uzastopnih pobjeda
Piše: JL.Objavljeno: 22. listopad 2022. 09:22

Iza Bijelo-plavih je niz od osam utakmica bez poraza, serija od šest uzastopnih pobjeda (od čega čak pet bez primljenog gola), pa otuda i ne čudi što će Rene Poms u prvi plan istaknuti “nevjerojatnu atmosferu” koja već tjednima vlada u Gradskom vrtu. Tom dugom pozitivnom nizu Bijelo-plavi žele dodati još jednu “recku” i u trijumfalnom ozračju dočekati derbi protiv Dinama za tjedan dana.

- Idemo u Varaždin s jasnim ciljem da osvojimo tri boda - najavio je Rene Poms idući prvenstveni izazov svoje momčadi.

Poms je momčad standardizirao u toj mjeri da je u posljednje tri prvenstvene utakmice na teren poslao identičnu startnu postavu, a čini se kako i pred Varaždin ima tek jednu, uobičajenu dvojbu - tko će početi u vrhu napada? Trener Osijeka morat će se odlučiti između Diona Drene Belje koji je sa šest postignutih pogodaka tek na gol od vrha ljestvice strijelaca ili Ramona Miereza koji svojom energijom “melje” protivničke obrane, a pritom opet puca od samopouzdanja nakon što je napokon prekinuo golgetersku krizu. Svoju sada već standardnu dilemu Poms će “prelomiti” nakon posljednjeg treninga. Naravno, moguće je i da obojica počnu utakmicu te da Osijek od prve minute krene s udarnim ofenzivnim kvartetom Beljo - Mierez - Caktaš - Kleinheisler. Njih četvorica su protiv Istre u prošlom kolu potvrdila kako ono što u teoriji zvuči odlično isto tako izgleda i u praksi.

- Kao trener mogu biti sretan što imam takve igrače u dobroj formi i dobroj kondiciji. Jedan drugog guraju jer rade stvarno dobro, moj plan je staviti ih sve u momčad, ali isto tako moram razmišljati i o suparniku, nekada je bolje i kada netko od njih uđe u igru tijekom utakmice. Opasniji smo kada imamo više opcija i to je ono što želimo. Možemo igrati s 11 igrača, ali odlična je stvar kada kao trener imaš 16, 17 ili 18 igrača od kojih možeš svakog odabrati. Rekao sam igračima da ih sve želim na vrhunskoj razini, a mali detalji će odlučiti zašto ću odabrati ovog ili onog igrača za početnu postavu. Ja se kao trener danas nalazim u komfornoj situaciji - kazao je trener Bijelo-plavih.

Leovac je u redu

Druga moguća dilema je Marin Leovac koji je prošlog tjedna zbog ozljede zamijenjen na poluvremenu utakmice protiv Istre. Iskusni nogometaš vratio se u trenažni proces, a posljednji trening odradio je pod maksimalnim opterećenjem.

- Imao je malih problema s listom, ali sada je s njim sve u redu. U četvrtak je odradio normalan trening, a bude li i na posljednjem treningu pred utakmicu na 100 posto onda će, naravno, igrati u Varaždinu - dodao je Poms.

A ondje ih čeka protivnik protiv kojeg su se u prošlosti znali mučiti, uostalom posljednje dvije međusobne utakmice Osijeka i Varaždina završile su bez pobjednika.

- Analizirali smo ih, za mene je Varaždin opasan suparnik. Momčadi koje uđu iz Druge lige u toj prvoj godini uvijek se posebno bore, imaju velike ambicije, motivaciju… Njima je svaka utakmica ključna, a mi smo spremni za takav pristup suparnika. Čeka nas velika borba, ali idemo u Varaždin s jasnom ambicijom da osvojimo tri boda - ponovio je Poms.

Jedan od najiskusnijih u Osijekovoj svlačionici Vedran Jugović prisnažio je trenerove riječi.

- U pozitivnom smo nizu što atmosferu čini puno boljom. Uspješno smo prošli u Kupu, a sada nas očekuje teška utakmica za koju smo spremni. Stanje u momčadi je odlično, drugačije ne može ni biti nakon ovakvih rezultata. Ali nema opuštanja - kazao je Osijekov veznjak.

Opet postali plijen

Nakon šest uzastopnih pobjeda teško je ne “poletjeti”, no momčad je, dodaje Jugović, čvrsto na zemlji.

- Uz stručni stožer, mi stariji i iskusniji igrači moramo voditi računa o tome da ne bude opuštanja. Moram čestitati svim suigračima jer i dečki koji možda trenutno nisu u prvom planu jako dobro treniraju i pokazuju da se na njih može računati kada dobiju priliku... Sada smo opet postali plijen, svima je izazov prekinuti taj naš niz pobjeda. Čeka nas teška i zahtjevna utakmica u Varaždinu, pokazali su kvalitetu, da imaju odlične pojedince, da se ne boje igrati nogomet protiv najboljih momčadi. Neće biti lako, ali nije ni prvi ni zadnji put da je tako - upozorava Jugović koji je, čini se, napokon ispucao svu lošu sreću s ozljedama zbog kojih je prošle sezone malo-malo gubio ritam.

- Što se mene osobno tiče dobro se osjećam fizički, spreman sam za novih 90 minuta. Bitno mi je da sam zdrav, da nemam problema s ozljedama, da sam u dobrom ritmu utakmica i onda neće biti problema - rekao je iskusni veznjak Bijelo-plavih.

Usporedbe nisu fer

Otkako je Rene Poms na Osijekovoj klupi, momčad iz Gradskog vrta ne zna za poraz. Od sedam utakmica Bijelo-plavi su slavili u njih čak šest uz impresivnu gol-razliku 17:2. Austrijski trener nije samo zaustavio pad bijelo-plavih koji su u jednom trenutku čak dotaknuli prvenstveno dno, nego ih je sa stilom vratio u vrh prvenstvene ljestvice gdje im je mjesto. Usporedbe dvije trenerske ere u Gradskom vrtu, one Bjeličine čije je posljednje dane obilježila kriza igre i rezultata te aktualne Pomsove, postale su neizostavne među navijačima.

- Ja bih rekao ovako: po meni se predugo provlači pitanje usporedbe kako se igralo prije, kako sada. Nije fer prema bivšem treneru koji je napravio fanatične rezultate, a još više nije fer niti prema novom treneru da se povlači priča što je bilo prije. To je iza nas. Ovo nisu jedna ili dvije već je prošlo šest, sedam utakmica. Igramo dobar nogomet, uživamo na terenu, igramo atraktivno. Spletom okolnosti tako nije bilo prije, sada je tako. O razlozima ne bih sada znao odgovor - zaključio je je Jugović.

Četvorica izvan kadra, čekaju se Brlekovi nalazi

U odnosu na prošli tjedan popis ozlijeđenih u Gradskom vrtu veći je za jedno ime. Škoriću, Lovriću i Cvijanoviću, a potonja dvojica već odavno su u procesu rehabilitacije nakon što su bili podvrgnuti operativnom zahvatu, priključio se Petar Brlek koji je zbog ozljede koljena prije vremena napustio teren u kup utakmici protiv Orahovice. Međutim, još uvijek se ne zna konkretnije kakva je priroda njegove ozljede, odnosno koliko će dugo biti izvan konkurencije.

- Brleka očekuje magnetska rezonanca nakon čega ćemo konkretnije znati kakva je težina ozljede - kazao je Poms.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:27