Igrači Varaždina

 DAMIR KRAJAC Cropix
MIRIŠE NA DOBRU JESEN

Ova će momčad u HNL-u mnogima kvariti planove: ‘Imamo tri dobra napadača, a bit ćemo još i opasniji‘

Varaždin ima i jedno od najugodnijih igračkih iznenađenja, to je 22-godišnji Luka Mamić
Piše: Toni RoićObjavljeno: 03. rujan 2024. 11:37

Pjesma stotinjak navijača na tribinama u Kranjčevićevoj, skandiranje Micheleu Šegi i široki osmijeh trenera Nikole Šafarića nakon druge pobjede u sezoni, koja je mogla biti i daleko uvjerljivija od konačnih 1:0 protiv Lokomotive pogotkom Dimitra Mitrovskog u 51. minuti iz kaznenog udarca, kojeg je izborio nezadrživi Šego. Osam bodova iz pet utakmica, od čega tri u gostima, uz tijesni poraz na Poljudu od Hajduka. Lijepo ljeto u Varaždinu, ali što je još važnije, miriše i na isto takvu jesen.

image

Dimitar Mitrovski

DAMIR KRAJAC Cropix

- Izuzetno zrela utakmica moje momčadi i da smo koristili šanse koje je teže promašiti, nego pogoditi, sve je i ranije moglo biti riješeno - kazao je trener Šafarić, koji je također ostao bez nekih stožernih igrača kao što su Jelenić, Postonjski, Lusavec ili Drožđek, ali neki novi poput braniča Frane Maglice ili veznjaka Luke Mamića pokazuju se kao pun pogodak.

Moćna ljevica Mitrovskog

- Imamo tri vrlo dobra napadača, Šego i Mitrovski su to i pokazali izvedbom protiv Lokomotive, a kada još proradi Dabro, bit ćemo i još opasniji. Važno je da smo dobro posložili obranu i da smo kompaktni i čvrsti - kratko je rezimirao Šafarić, koji ima čime biti zadovoljan jer bio je to susret u kojem strateg Varaždinaca nije imao slabog pojedinca.

image

Nikola Šafarić

DAMIR KRAJAC Cropix

Michele Šego bio je prvo ime utakmice i kada se vidi kojom lakoćom i brzinom je prolazio pokraj suparnika i namještao zicere suigračima, mnogi će se upitati kako nikada u Hajduku nije dobio pravu priliku za dokazivanje? Možda u mlađim danima nije bio na razini na kakvoj je kao 24-godišnjak, ali nitko nije napredovao ni postao igrač dok je sjedio na klupi. U Varaždinu je Šego dobio povjerenje i slobodu u igri i to je počeo vraćati s kamatama.

Makedonac Dimitar Mitrovski bio je strijelac s bijele točke, a još je dvaput vratnica zaustavljala njegove udarce. Svaki put šanse mu je pripremio Šego. Mitrovski je odavno privukao pažnju svojom moćnom ljevicom, ali u novu sezonu baš je ušao u odličnoj formi, po svemu se vidi da želi biti glavni na terenu, onaj koji će biti konkretan i presudan faktor za uspjehe.

Marina što stariji, to bolji

Najugodnije iznenađenje bio je 22-godišnji Luka Mamić, koji je u Kranjčevićevoj prvi put bio starter. Negdašnjem igraču Solina i Širokog Brijega namijenio je Šafarić ulogu razigravača i Mamić je s nekoliko poteza pokazao osjećaj kako pravodobno loptu dati u prostora za suigrača, a Šego nekoliko akcija duguje baš njemu. Pred kraj utakmice zamalo je i zabio i mogao bi Mamić biti otkriće u sljedećem razdoblju.

image

Luka Mamić

DAMIR KRAJAC Cropix

I za kraj varaždinske rapsodije u Zagrebu, čime su prekinuli i niz od sedam utakmica bez pobjede nad Lokomotivom, ne možemo ne spomenuti 35-godišnjeg Marija Marinu. Iako je netko na tribini upitao “pa je li već dobio žuti?”, Marina je toliko napada domaćina presjekao, a da nije ni napravio prekršaj. Kao vino, što stariji, to bolji, a Varaždin je s njim i ostalima postao momčad koja će mnogima i u budućnosti pokvariti planove, kao što je to u nedjelju napravila Lokomotivi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:36