Damir Krajač/Cropix
VJERUJU TEK RIJETKI

‘Ovo se ne događa ni u seoskim ligama, opet smo ispali bedaci. Tko je kriv? Trener, a evo i zašto‘

Još jedan poraz Velikogoričana iz rubrike ‘gledaš, a ne vjeruješ‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 19. ožujak 2023. 23:48

”Opet smo ispali bedaci. Oni treći, a mi uvjerljivo zadnji!” Ovo je bila konstatacija trenera Željka Sopića, nakon već 16. poraza Gorice u 26 odigranih utakmica u ovom prvenstvu, koji je kao i barem 10 prethodnih, doživljen u posve izjednačenoj igri dva rivala. No, Varaždin je iz svoje jedine ozbiljne akcije i šanse, te jedne kontre postigao dva pogotka, dok su Velikogoričani poentirali samo preko Josipa Mitrovića, koji je sam još imao tri dobre prilike, ali ih nije iskoristio.

Da ionako golema tuga bude još veća, Turopoljce je srušio njihov bivši napadač Fran Brodić, kojeg su doveli na početku prošle sezone, ali ga se već u zimu 2022. odrekli i poslali u tada drugoligaša Varaždin. Igrač kojem su predviđali veliku karijeru i koji je u omladinskim kategorijama Zagreba i Dinama postizao i po 30 golova u sezoni, konačno je u dresu Varaždina pokazao puni potencijal i brutalno kaznio klub koji s njim nije imao dovoljno strpljenja.

image
Cropix

Velikogoričani su u Varaždin došli otvorenog garda, želeći pobjedom smanjiti zaostatak za devetim mjestom, ali zbog niza izostanaka Sopić se vratio na formaciju s jednom špicom, što je bio Kristian Fućak. Momčilo Raspopović je morao na mjesto stopera, a Edin Julardžija je prvi put startao u ulozi desetke. Rovovska bitka vodila se u prvom poluvremenu, a najbolju šansu propustio je Mitrović kada iz blizine nije stigao podmetnuti nogu i loptu ubaciti u nebranjenu mrežu Varaždina.

Vjeruju rijetki optimisti

Jedini period utakmice u kojem su domaći bili malo bolji, bilo je prvih desetak minuta drugog dijela. Tada su i složili vrlo lijepu akciju za vodstvo. Poslije toga Varaždin je odmah počeo krasti vrijeme, odugovlačiti, izležavati se na travnjaku i tako razbijati ritam napada gostiju, koji su s nekoliko Sopićevih izmjena dobili na okomitosti, prebacivši se na sustav 4-4-2. Fućak, Pršir i Mitrović prednjačili su dobrim potezima, pa je i više nego zasluženo izjednačenje stiglo u 74. minuti. Matuš Vojtko je glavom spustio loptu za Mitrovića, koji s desetak metara zabija gol i treću utakmicu zaredom. U tom trenutku Varaždin je bio “na konopcima”, gosti su pritiskali i tražili pobjednički pogodak, Mitrović i Pršir imali su dva pokušaja iz obećavajućih situacija, a onda u 87. minuti opet šok iz rubrike “gledaš, a ne vjeruješ”.

Gorica je ubacivala loptu iz auta u suparnički šesnaesterac, ali čudnim spletom odbijanaca odjednom je Brodić skoro s polovice terena krenuo u nezadrživi trk prema šesnaestercu gostiju. Barem dva igrača Gorice mogla su ga srušiti i spriječiti najgore, ali bili su i za to prespori, a ni vratar Radošević nije uspio zablokirati loptu koja je išla u donji desni, a njegov lijevi kut.

Još ranije tijekom utakmice domaći navijači su Gorici skandirali “druga liga”, a nakon ovog što im je priredio Brodić, rijetki optimisti još vjeruju da se u preostalih 10 kola može dogoditi drugačiji rasplet. Uz dodatak da nakon 31 godine praćenja 1. HNL, vjerojatno nikad prije nije ispao bolji klub od ove Gorice (kada dođe vrijeme analizirat ćemo 31 momčad koja je dosad ispadala)...

- U Koprivnici smo ostali bez pobjede jer smo primili gol nakon suparničkog auta, a sada smo pokazali da ga možemo primiti i nakon svog. Ovo se ne događa ni u seoskim ligama da centrala ostane posve prazna i da se netko prošeta do gola. Tko je kriv? Kriv je trener koji im nije objasnio gdje trebaju stajati ili igrači koji ga nisu dobro slušali - zaključio je razočaranjem shrvani trener Sopić.

Linker
26. travanj 2024 21:26