Ante Vukušić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
‘NISU MI OBJASNILI‘

Poznato lice HNL-a napušta klub: ‘Pitam se zašto mi je trener to rekao. Ne želim sjediti i primati plaću‘

Iskusnom napadaču nije potpuno jasno zašto je otpisan
Piše: Mario DjakObjavljeno: 21. srpanj 2024. 12:09

Ante Vukušić, popularno prozvan Sinjski dijamant, sporazumno je raskinuo ugovor s Varaždinom. Nakon što se pridružio klubu 2023. godine, 33-godišnji napadač odlučio se za novi izazov, unatoč izazovima s kojima se suočio tijekom svog boravka u baroknom gradu.

Vukušić se prisjeća svog boravka u Varaždinu s mješavinom pozitivnih i negativnih iskustava.

- Izgledalo je obećavajuće - započeo je Vukušić i nastavio:

- Došao sam u NK Varaždin jer je klub igrao jedan od najboljih nogometa u ligi, a, također, želio sam se vratiti kući, u Hrvatsku. Svi su me dobro prihvatili, od suigrača do stručnog stožera na čelu s Mariom Kovačevićem s kojim sam imao sjajnu komunikaciju. Nažalost, unatoč dobrim počecima, nisam se uspio izboriti za stalno mjesto u prvoj postavi. Trener me često koristio kada smo hvatali rezultat te iako nisam postigao pogodak, momčad je izgledala opasnije sa mnom na terenu. Moram ponoviti kako je komunikacija s Kovačevićem bila sjajna pa je tako došlo do dogovora kako ćemo Brodić i ja zajedno u tandemu zaigrati u vrhu napada - ja u “špici”, a Brodić iza mene.

Otežana prilagodba

Njegova prilagodba novoj momčadi bila je otežana konkurencijom i kasnijim ozljedama koje su ga udaljile s terena. Vukušić naglašava da je komunikacija s Kovačevićem bila odlična, što mu je pružalo dodatnu motivaciju i nadu da će se nametnuti u prvoj postavi. Međutim, ozljeda je bila prekretnica u njegovoj karijeri u Varaždinu.

- Došla je ozljeda koja me udaljila s terena i tada su stvari krenule nizbrdo. Trener Kovačević je zbog bolesti morao odstupiti, a zamijenio ga je sportski direktor Nikola Šafarić. Kasnio sam s pripremama zbog ozljede i znam da nisam bio u top formi, ali vjerujem da bih se vratio u punu snagu s vremenom, jer nakon svake ozljede treba vremena.

image

Ante Vukušić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Vukušić je bio svjestan da mu je potrebno vrijeme za povratak u formu, ali nije dobio priliku da to pokaže. Promjena trenera dodatno je zakomplicirala situaciju, a Vukušić se našao u poziciji da se ponovno mora dokazivati novom stručnom stožeru. Nakon povratka od ozljede, Vukušić je dobio priliku u utakmici protiv Slavena Belupa.

- Nakon povratka, u veljači nakon prijelaznog roka, pružila mi se prilika u utakmici protiv Slavena Belupa. Iako sam trenirao s drugom momčadi, startao sam tu utakmicu, ali trener Šafarić me izvadio nakon prvih 45 minuta te se ispostavilo da mi je to bila zadnja utakmica za klub. Nakon toga, Šafarić mi je rekao da više ne računa na mene. Sam sebe znam zapitati - zašto? Ipak sam prošao nešto u nogometu, bivši sam reprezentativac, igrao sam ligu Petice, a još uvijek mi nije objašnjeno zašto se nije na mene računalo - rekao je Vukušić za kojeg je razlaz s klubom bio težak, ali Vukušić pokazuje razumijevanje za odluke trenera, iako smatra da je zaslužio jasniju komunikaciju i objašnjenje svoje situacije.

Sporazumni raskid

Sve to dovelo je do toga da je prije nekoliko dana sporazumno raskinuo ugovor s Varaždinom, jer Vukušić još uvijek želi igrati nogomet:

- Smatram da je to ljudski, mogao sam ostati još sezonu u Varaždinu i redovito primati plaću, ali još uvijek želim igrati nogomet! Prešao sam puno toga, ne želim da mi ovako završi karijera.

Unatoč razočaranju, Vukušić ostaje pozitivan i fokusiran na budućnost.

- Vidjet ćemo, iako sam planirao završiti karijeru u Hrvatskoj, možda će ipak biti neki inozemni klub u igri. Ima nekih ponuda iz inozemstva, ali moram pričekati i pametno odlučiti. Naravno, kada bih birao, ostanak u Hrvatskoj bi bio na prvom mjestu, najviše radi obitelji. Ali to je nogomet, nepredvidiva igra u kojoj nikad ne znaš. Mislio sam da ću u Varaždinu odraditi dvije dobre godine pa eto. Prošao sam i uspone i padove, razne kalvarije, ali sam mentalno ojačao - zaključio je Vukušić.

image

Ante Vukušić

MARKO JURINEC Cropix

Vukušić je kroz svoju bogatu karijeru igrao za mnoge klubove, uključujući Hajduk Split, Pescara, Lausanne-Sport, Waasland-Beveren, Greuther Fürth, Tosno, Olimpia Grudziadz, Krško, Olimpija Ljubljana, FCSB, Messina, Tuzla City, Kolubara i, naravno, Varaždin. Najbolji dojam ostavio je u Hajduku, gdje je postigao 36 golova u 84 nastupa, dok je u ljubljanskoj Olimpiji također imao dobru epizodu s 26 golova u 42 nastupa. Za Varaždin je upisao 10 nastupa, ali bez učinka.

Popularni Sinjski dijamant uvijek je bio borac i bez obzira na to gdje će nastaviti svoju karijeru, njegova priča će uvijek biti zanimljiva, a njegov utjecaj na terenu i izvan njega neosporan.

Gdje je sve igrao

Hajduk Split (Hrvatska)

Pescara (Italija)

Lausanne (Švicarska)

Beveren (Belgija)

Greuther Fürth (Njemačka)

Tosno (Rusija)

Olimpia Grudziadz (Poljska)

Krško (Slovenija)

Olimpija Ljubljana (Slovenija)

FCSB (Rumunjska)

Messina (Italija)

Tuzla City (BiH)

Kolubara (Srbija)

Varaždin (Hrvatska)

Učinak u Varaždinu

10 nastupa

375 minuta

0 golova

0 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 20:22