Igrači Varaždina

 DAMIR KRAJAC Cropix
‘MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI‘

Predsjednik hrvatskog prvoligaša: ‘Novi igrači su me oduševili, već znaju i sve nadimke!‘

Dražen Vitez oglasio se za SN nakon povratka s priprema na Rogli
Piše: Mario DjakObjavljeno: 24. srpanj 2024. 14:12

Nakon povratka s priprema na Rogli, predsjednik NK Varaždina, Dražen Vitez, podijelio je za SN svoje dojmove i planove za nadolazeću natjecateljsku sezonu.

Desetodnevni boravak u slovenskom planinskom odmaralištu bio je prilika za momčad da se pripremi za izazove koji ih čekaju do početka ljeta iduće godine. Bila je to prilika i da se ekipa, koja je pomiješana brojnim odlascima i dolascima, poprilično zbliži te da se stvori zdrava i pozitivna atmosfera.

Brzo su se uklopili

- Moram reći da su me oduševili novi igrači! Vrlo brzo, kroz dan-dva, uklopili su se u ekipu. Već znaju i sve nadimke! A to je ono što i želimo, to pokazuje da ćemo biti dobra i karakterna ekipa - izjavio je Vitez.

Integracija novih igrača u svlačionicu je ključna, a njihova brzina prilagodbe je obećavajuća za buduće momčadske performanse. Intenzivni treninzi u idealnim uvjetima omogućili su igračima da poboljšaju svoju kondiciju i uigraju se za predstojeće utakmice.

- Dečki su odradili napornih deset dana treninga, po dva treninga na dan u odličnim uvjetima na Rogli. Temperatura je bila idealna za vježbanje i treniranje. Stručni stožer na čelu s trenerom Šafarićem jako je dobro pripremio program treninga za Roglu, što je bilo vidljivo kroz svakodnevne aktivnosti. Vjerujem da smo dobro napunili baterije, ali osim fizičke aktivnosti, nisu nedostajale ni analize rada, kao i pojedinačne analize s igračima nakon odrađenih treninga i odigranih utakmica - rekao je Vitez.

image

Nikola Šafarić

DAMIR KRAJAC Cropix

Tijekom boravka na Rogli, Varaždin je odigrao dvije utakmice i u obje je pobijedio, što je sasvim sigurno dobar znak za nadolazeću sezonu.

- Da, dok smo bili na Rogli odigrali smo dvije utakmice i u obje pobijedili, tako da sve ide u dobrom pravcu kako bismo napravili još jedan dobar rezultat i u novoj sezoni - izjavio je Vitez.

Dodatna širina

Varaždinov predsjednik istaknuo je važnost popunjavanja momčadi i stvaranja dodatne širine u Šafarićevom kadru.

- Popunjavali smo ono bez čega smo ostali, ali smo i željeli napraviti dodatnu širinu. Ono što smo vidjeli na utakmicama i treninzima, njihov pristup, daje mi vjeru kako će novi igrači biti pojačanja za iduću sezonu - rekao je Vitez, podvukavši kako su novi igrači donijeli svježu energiju i dodatne opcije treneru.

U pet pripremnih utakmica Varaždin nije primio niti jedan gol, što ukazuje na defenzivnu stabilnost Šafarićevog sastava.

- U pet pripremnih utakmica nismo primili gol, što je dobro. Svi su imali minutažu, mladi dečki su se mogli nametnuti, tako da možemo biti zadovoljni sa svim utakmicama - kazao je Vitez i objasnio da je Varaždin igrao svoj prepoznatljiv brz i pun kombinatorike nogomet, da je stvarao mnoge šanse, iako je umor igrača ponekad utjecao na realizaciju.

Predsjednik Vitez naglašava ambiciju kluba da ponovi rezultatslke uspjehe iz prethodnih sezona.

- Želimo napraviti rezultat nalik onom kojeg smo napravili u prijašnje dvije sezone. Šesto ili peto mjesto, a ako se ukaže prilika i ako se poklopi malo sreće, pokušat ćemo napasti i koje više mjesto - rekao je optimistično prvi čovjek Varaždinaca.

Za kraj, Vitez je poslao poruku navijačima Varadinaca.

- Varaždin svake sezone ima veliku podršku naših navijača, oni su nam dvanaesti igrač te im želim zahvaliti na tome. Vjerujem da u novoj sezoni podrška neće izostati, a naše dobre igre i rezultat bit će poziv navijačima da nas bodre u još većem broju - zaključio je kratkotrajni razgovor predsjednik varaždinskog prvoligaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 22:48