Tonio Teklić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
VELIKA POGREŠKA

Previd godine u HNL-u! Ponuđen im hit igrač, a oni zaključili: ‘Što će nam, imamo njih dvojicu...‘

Jedan od te dvojice zbog kojih su ga odbili kasnije je postao zvijezda, ali crne kronike...
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 27. listopad 2022. 15:48

Kraljevi remija su svoj ovosezonski epitet potvrdili i u Puli. Narančasti su stigli do jubilarnog desetog remija u 14 odigranih kola, taj nadimak im uistinu stoji.

- Ne smeta nam to, tako se posložilo ove sezone. Iako, deset remija nije malo, ali bolje je i tako nego da smo upisivali poraze - kazat će Mislav Matić, jedna od najpouzdanijih obrambenih karika u redovima Šibenika.

Protiv Istre 1961 šibenska momčad nije uputila ni jedan udarac u okvir suparnika, teško se dolazilo u nekakve izglednije situacije. Papagajski se već ponavljamo kako Šibenik ima problema u organizaciji napadačke igre, brze tranzicije i stvaranja šansi.

Ali, za razliku od nekih drugih utakmica, u Puli gostujući Šibenik nije dozvolio ni protivniku da bude opasan. Niti domaćin nije imao opasniju priliku. Odavno nismo gledali dosadniju utakmicu, u kojoj je gol mogao pasti tek slučajno. A mogla ga je zabiti Istra, ali i Šibenik nakon što je Delić poslije kornera slabo zahvatio jednu loptu. Da su ovi remiji ipak bolji od poraza, naravno, svima je jasno, pa bi tako i bod umjesto poraza od Belupa na Šubićevcu itekako dobro sjeo Šibenčanima.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Pula je već arhivirana, istarska turneja je odrađena prilično dobro, prolaz u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa i bod na Drosini ostavili su društvo sa Šubićevca u pozitivi, pa se u takvom ozračju dočekuje i Varaždin. Uz Farmaceute su dečki iz baroknoga grada hit prvenstva. Nešto slično kao Šibenik prošle jeseni. No, sada umjesto Marina Jakoliša ili Antonija Marina briljiraju Tonio Teklić i Michele Šego. Prvi je trenutno "vruća roba" HNL-a, neki će reći ponajbolji ofenzivni veznjak lige, a njegovi spektakularni golovi ove jeseni malo koga ostavljaju ravnodušnima.

No, manje se zna da je Teklić prošle sezone nuđen Šibeniku u paketu sa Skorupom. Hajdukov dvojac, koji je tada igrao u Hrvatskom dragovoljcu, bio je na korak od potpisa za Šibenik, ali tadašnji vlastodršci na Šubićevcu iz Kolumbije ipak su spustili rampu i to uz pojašnjenje:

"Ne treba nam Teklić kada imamo Juana Diega Nievu i Lopeza"!

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Spomenuti južnoamerički dvojac u Krešimirovom gradu nije ostavio nikakav trag, a za prvoga su svi čuli nakon odlaska iz Šibenika i to ne zbog nogometnog umijeća. Naime, postao je zvijezda crne kronike zbog razbojstva u Kolumbiji!? Drugi je ostao još malo iza Nieve, ali i za njim nitko nije pustio suzu...

Ovako, Teklić će ostati samo jedna zanimljiva anegdota i sekvenca uoči međusobnog dvoboja Šibenčana i Varaždinaca u petak na Šubićevcu. Skorup je ipak došao prošle zime na Šubićevac...

No, ima tu još poveznica... Primjerice, u Šibenikovom dresu igraju trenutno trojica igrača koji su svojedobno nosila dres Varaždina - Ivan Delić, Dino Skorup i Josip Kvesić. Ne tako davno u Varaždinu je igrao Vinko Petković, ali i Ivan Roca. Da dalje ne idemo u daleku povijest...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 21:30