Sporna situacija

 MAXSPORT/SCREENSHOT
SPORNA SITUACIJA

Procurila snimka iz VAR sobe oko poništenog gola Hajduka: ‘Nemaš ništa? Sad napravi zoom...‘

Navijači splitske momčadi smatraju da su oštećeni u nekoliko situacija, posebice kod poništenog gola
Piše: SNObjavljeno: 27. veljača 2024. 10:22

U 24. kolu HNL-a Hajduk je s igračem više remizirao na gostovanju kod Varaždina (1:1) i prosuo važne bodove u borbi za naslov.

Navijači splitske momčadi smatraju da su oštećeni u nekoliko situacija: da je golu Varaždina za 1:0 prethodio prekršaj na Marku Livaji, da Hajduku nije dosuđen penal nakon igranja rukom igrača Varaždina te da je neopravdano poništen gol Livaje u završnici utakmice.

Tri dana nakon utakmice u medije je procurila snimka iz VAR sobe na kojoj se čuje komunikacija između glavnog suca Frana Jovića i VAR suca Ante Čuljka kod poništenog gola.

U cijeloj je situaciji sporno to što su suci u VAR sobi povukli crte iza pogrešnog igrača Varaždina, odnosno ne onoga koji je bio najbliži golmanu Zeleniki.

image

Sporna situacija

MAXSPORT/SCREENSHOT
image

Pogled iz drugog kuta

FACEBOOK/SCREENSHOT

- Daj mi ‘jedinicu‘ da vidim je li drugom stoperu noga drugdje. Obrambeni onaj tamo. Nemaš ništa? - upitao je Čuljak, a zatim dobio odgovor:

- Ne vidimo tu ništa.

Čuljak je potom tražio snimku s druge kamere.

- Dobro, ajde sad daj mi jedinicu da vidim stopera je li mu noga negdje drugdje. Obrambeno onaj tamo da vidim. Nemaš ništa? Dobro, daj peticu. Sad spremi sliku i napravi malo zoom. Brzi ćemo biti, evo još samo malo. Ta slika ide van... Igra 25. Znači, vratit. Fran, Fran. Zaleđe je - rekao je VAR sudac Ante Čuljak.

Komunikaciju VAR sobe i Jovića poslušajte ovdje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 15:01