Lamine Ba protiv Josipa Mišića

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PRVENSTVENI RITAM

Reprezentativne akcije donijele probleme iznenađenju SHNL: Važan igrač vratio se ozlijeđen

Lamine Ba se ozlijedio na utakmici reprezentaciej Mauritanije protiv Egipta
Piše: Marko DjakObjavljeno: 17. listopad 2024. 14:25

Još jedan reprezentativni ciklus je iza nas, a nekoliko igrača Varaždina sudjelovalo je u akcijama svojih nacionalnih momčadi. Leon Belcar, mladi veznjak Varaždina, startao je u obje kvalifikacijske utakmice za U-21 Europsko prvenstvo u dresu Hrvatske. U prvoj utakmici protiv Andore, koja je završila pobjedom Hrvatske 2:0, Belcar je odigrao prvo poluvrijeme, nakon čega je zamijenjen. U drugoj utakmici, protiv Grčke, Belcar je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Hrvatske od 3:2.

Lamine Ba, standardni stoper varaždinske momčadi, imao je manje sreće tijekom svojih nastupa u kvalifikacijama za Afrički kup nacija. Ba je započeo utakmicu za Mauritaniju protiv Egipta, ali je na poluvremenu morao ostati u svlačionici zbog ozljede. Egipat je slavio s 2:0. Ba nije konkurirao za sljedeći dvoboj, također protiv Egipta. S druge strane, Dimitar Mitrovski, makedonski reprezentativac, nije dobio priliku za nastup u reprezentativnim utakmicama. Sjeverna Makedonija je ostvarila dvije važne pobjede, protiv Armenije i Latvije, no Mitrovski je ostao na klupi i nije ulazio u igru. Unatoč tome, Makedonija je s dva trijumfa zadržala pozitivan niz u Ligi nacija.

Za Varaždin povratak ovih igrača s reprezentativnih obveza donosi pomiješane osjećaje - dok je Belcar u odličnoj formi, pitanje je kada će se Ba oporaviti i pridružiti momčadi, a Mitrovski će tražiti nove prilike u nastavku sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. listopad 2024 14:26