DAMIR KRAJAC Cropix
FAVORITI SE IZVUKLI

Rijeka u lutriji jedanaesteraca uspjela izbaciti petoligaša, Varaždin u produžecima savladao četvrtoligaša

Odigrano je osam utakmica 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa, a ni ovaj put nije prošlo bez drame
Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2022. 17:41

Hrvatski kup, 1/16 finala:

Split - Cibalia 2:0

Belišće - BSK 1:5

Bednja Beletinec - Rudeš 0:3

Grobničan - Istra 1:2

Bistra - Lokomotiva 1:6

Nakon produžetaka:

Primorac Biograd - Varaždin 1:4

Nakon jedanaesteraca:

Moslavina - Rijeka (1:1) 5:6

Bjelovar - Vinogradar Jaska (2:2) 4:2


Veliku patnju prošli su nogometaši Rijeke u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa, nakon jedanaesteraca pobijedili su petoligaša Moslavinu u gostima sa 6-5 (1-1, 1-1).

Moslavina je povela u 33. minuti pogotkom Lončarevića te je vodila sve do 65. minute kada je za goste s Rujevice izjednačio Bušnja. U ostatku utakmice, kao i tijekom 30 minuta produžetaka, nije bilo golova pa se o prolazu odlučivalo udarcima s bijele točke. Rijeka je bila sretnija i spretnija te je prošla dalje pobjedom 6-5.

image

Igrači Moslavine pozdravljaju navijače.

DAMIR KRAJAC Cropix

Blizu ispadanja bio je i Varaždin koji je gostovao u Biogradu na Moru kod Primorca, člana četvrtog ranga gdje je nakon produžetaka slavio 4-1. Primorac je poveo golom već u drugoj minuti. Vodio je Primorac sve do 86. minute kada je nadu Varaždincima dao Domjanić golom za 1-1. U produžecima je prvoligaš potpuno dominirao i na kraju uvjerljivo slavio uz dva gola Teklića i jedan Posavca.

Lokomotiva je već u četvrtoj minuti primila pogodak kod Bistre. Pogodak za domaćina je zabio Kukec, ali prvoligaš s Kajzerice nije sebi dozvolio napeto poslijepodne te je na kraju slavio s uvjerljivih 6-1.. Prvo je Aliyu izjednačio u 29. minuti, a potpuni se preokret dogodio u nastavku susreta. Dva pogotka je postigao Kulenović, a po jedan Tuci, Bubanja i Groznica.

image

NK Bistra - NK Lokomotiva Zagreb.

RONALD GORSIC Cropix

Mnogo opasnije po favorita bilo je na utakmici Grobničana i Istre 1961 gdje je pulski sastav, finalist od prije dvije sezone, jedva pobijedio 2-1. Gol odluke postigao je Kadušić u 85. minuti, a tijekom prvog dijela su strijelci bili Galešić za domaćina, a Erceg za goste.

image

Grobničan - Istra 1961.
Na fotografiji: Adam Kadušić postiže pogodak.

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Drugoligaši Rudeš i BSK su lako prošli u osminu finala. Rudeš je slavio kod Bednje s 3-0 golovima Liklina, Santos Arauja i Kovačević, dok je BSK pobijedio Belišće u gostima 5-1. Na tom je susretu dva gola postigao Sunday. No, ispala je Cibalia koja je poražena kod Splita s 0-2. Golove su za Splićane dali Jović i Jelavić krajem prvog poluvremena.

Ranije su plasman u osminu finala HNK-a izborili Dinamo, Hajduk, Osijek, Gorica, Slaven Belupo, Šibenik, Mladost Ždralovi i Nedelišće.

Parovi osmine finala:

BSK - Rijeka

Split - Dinamo Zagreb

Mladost Ždralovi - Hajduk

Bjelovar - Lokomotiva

Varaždin - Osijek

Rudeš - Istra 1961

Šibenik - Gorica

Nedelišće - Slaven Belupo

*okviran datum odigravanja utakmica je 9. studenoga

Linker
16. travanj 2024 21:17