Tribine u Varaždinu su bile vrlo pristojno popunjene

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ZAPAD RASPRODAN

Sjajna posjeta u Varaždinu, najveća zvijezda na tribinama standardni Vatreni. Došao je gledati brata...

Susjedski sjeverni derbi privukao je i brojne poznate goste u ložu varaždinskog stadiona...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. srpanj 2022. 20:30

Zaželjeli su se Varaždinci prvoligaškog nogometa. Grad baroka oduvijek je bio zagrijan za nogomet, a pogotovo kad je Varteks igrao važnu ulogu u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Nakon nekog vremena pojavio se novi klub koji također ima svoju publiku, iako ona nije baš ista kao prije.

Uglavnom, u Varaždinu se opet igra Hrvatska nogometna liga, a prvenstvena premijera sa susjedima iz Koprivnice izazvala je prilično velik interes ljubitelja nogometa u Varaždinu i okolici. Već sat vremena uoči početka utakmice ljudi su se počeli okupljati oko Gradskog stadiona kojeg domaćini još uvijek vole nazivati stadionom Varteksa, a uoči početka susreta do nas je stigla i informacija da je zapadna tribina rasprodana, dakle okupilo se na sjevernom derbiju oko četiri tisuće ljudi, što za sezonu godišnjih odmora, ali i za HNL prilike općenito, uopće nije loša brojka. Dapače. I zato, bravo Varaždinci!

Susjedski sjeverni derbi privukao je i brojne poznate goste u ložu varaždinskog stadiona. Stigao je neuništivi Zorislav Srebrić, podršku domaćima došao je dati i izbornik Omana Branko Ivanković, a podrazumijeva se nazočnost predsjednika Varaždina Dražena Viteza.

Legenda hrvatskog nogometa Davor Vugrinec također je stigao na derbi, i to u dvojnoj ulozi, kao potpredsjednik varaždinskog prvoligaša, ali i kao otac domaćeg napadača Noe Vugrinca koji je svoju priliku čekao na klupi. Stigli su i političari, varaždinski župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Neven Bosilj, te koprivničko-križevački župan Darko Koren.

image

Filipa Brekala (plavi dres s brojem 3) je došao gledati brat Josip

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Nakon duljeg vremena stigla je i Slavenova Uprava na jedno gostovanje u brojnom sastavu, a predvodio ih je novi predsjednik kluba Robert Markulin. Došao bi, doznajemo, i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić da nije na odmoru. Ipak, najveća zvijezda u Varaždinu bio je Josip Brekalo, hrvatski nogometni reprezentativac koji je došao na djelu pogledati svog mlađeg brata Filipa koji je kao posuđeni Dinamov igrač u nedjelju debitirao u HNL-u u dresu Varaždina.

Menadžersku "svitu" predvodio je Andy Bara, a sjeverni derbi pratili su i mnogi bivši igrači oba kluba, poput Ivice Solomuna, Dine Kresingera, Gorana Mujanovića, te djelatnika domaćega kluba Miljenka Mumleka i Nikole Šafarića.

Na tribinama je pak bilo prilično mirno. Nemaju Varaždinci organiziranu navijačku skupinu, nemaju je ni Koprivničanci, pa se tek u par navrata spontano oglasila raspoložena ekipa sa Zapada lijevo povicima "Varaždin, Varaždin". Naravno, opasne situacije pred domaćim vratima popraćene su s malo više decibela ostatka auditorija...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 09:37