Dvije nade u duelu - Karlo Lusavec (Varaždin) i Silvio Goričan (Lokomotiva)

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
SKRENUO POZORNOST

Skaut vodeće momčadi danske lige na Rujevici gledao mladog kapetana Varaždina

Lusavec je pozornost na sebe skrenuo još prije tri godine, kada je kao 17-godišnjak igrao za Varaždin
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. ožujak 2024. 13:52

Skaut FC Midtjyllanda - vodećeg kluba danske lige - sjedio je u nedjelju na tribinama na Rujevici te pažljivo motrio Karla Lusavca (20). Mladi defenzivni veznjak Varaždinaca pozornost je na sebe skrenuo nedavnom prvenstvenom izvedbom protiv Hajduka.

U toj je utakmici tri puta otklonio opasnost ispred svog gola, tri puta presjekao je dodavanja hajdukovaca, kojima je i oduzeo tri lopte, a dobio je na tlu šest od osam duela. Na sve je to dodao i 13,1 pretrčanih kilometara. Očito dovoljno da Midtjylland pomnije pogleda Lusavca, koji je u nedjelju protiv Rijeke na Rujevici imao i kapetansku vrpcu na ramenu.

Lusavec je pozornost na sebe skrenuo još prije tri godine, kada je kao 17-godišnjak odlično igrao za Varaždin u tadašnjoj Drugoj HNL. Prava je rijetkost da netko tako mlad igra na poziciji korektora veznog reda, koja zahtijeva puno trke, odgovornosti, ali i iskustva.

Kako je Varaždin ušao u SuperSport ligu, tako je jako mladi Lusavec isprva bio preseljen na klupu, a onda poslan na kaljenje u Dugopolje. Očito su u klubu procijenili da je previše "zelen" za iskorak u HR eliti. Ljetos se vratio u Varaždin te je strpljivo čekao svojih pet minuta da bi ih dočekao u 21. kolu, kada je Varaždin bio gost Lokomotive. U utakmici bez pogodaka Lusavec je bio među najboljim igračima Varaždina, te je u četiri sljedeća kola tri puta bio starter, a jednoj je ušao s klupe.

Lusavec je očito sazrio, a s obzirom na sjajnu energiju, te velike motoričke sposobnosti, kao i odličnu taktičko-tehničku potkovanost, jasno je da bi s svakim nastupom njega igra trebala dodatno rasti. A i ovako je već sada jedan od stožernih igrača momčadi. Šteta što se Varaždinci nisu ranije ohrabrili pružiti mu priliku, ali s 20 godina teško ćete u našoj ligi pronaći igrača koji je spreman odigrati ulogu korektora vezne linije...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:57