Oliver Zelenika

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
NESVAKIDAŠNJA OZLJEDA

Šok za HR vratara: ‘Pogodio me koljenom, 45 minuta nisam osjećao noge! Odmah pomisliš na najgore...‘

‘Srećom, postupno mi se vraćao osjećaj u noge, magnet je pokazao da nije ništa oštećeno...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. prosinac 2022. 15:00

Vratar Varaždina Oliver Zelenika doživio je u četvrtak izuzetno neugodnu ozljedu u prijateljskoj utakmici s Honvedom u Budimpešti.

- Bila je to naizgled bezazlena situacija, ali ispalo je baš ružno. U tom sudaru njihov napadač Boubacar Traore pogodio me koljenom u predjelu trtice. Nakon toga bio sam 45 minuta bez ikakvog osjećaja, praktički od pupka prema dolje – rekao nam je Zelenika u petak nakon što se vratio kući.

Srećom, stanje se počelo popravljati nakon jednog ‘poluvremena‘ iz najgorih noćnih mora.

- To je zbilja bio šok za mene i sve ostale, pojavile su se odmah i najcrnije misli. No, poslije 45 minuta sam počeo osjećati mišiće kvadricepsa, nakon sat vremena i koljena, da bi mi se nakon sat i pol u bolnici u potpunosti vratio osjećaj u stopala i prste.

Prošlo je još pola sata, nakon toga su uslijedile detaljne pretrage.

- Sve se pokazalo OK pa su me pustili da sjednem. Nakon toga sam opet stao na noge.

Ispalo je na kraju odlično, no priznaje Zelenika da mu nije bilo svejedno kad nije mogao pomicati noge.

- U početku, naravno, čovjek pomisli na najgore. Moram zahvaliti suigračima koji su nazvali roditelje i suprugu, toga me bilo najviše strah. No, kako sam počeo osjećati noge, razmišljao sam ‘ajde, prolazi, bit će bolje‘. Pomogli su i ljudi iz bolnice, stvarno su bili OK, i na kraju je sve sretno završilo.

Tijekom petka uslijedile su konkretnije pretrage u Hrvatskoj.

- Snimke s magnetne rezonance i rentgena pokazale su da nema nikakvih oštećenja, već samo natučenost. Već sad normalno hodam, a kad se to malo smiri, nadam se da bi kroz nekih sedam do 10 dana mogao ući u trening.

Krasne su to vijesti za Olivera i njegovu obitelj, ali i za sve u NK Varaždinu koji je odigrao jako dobru jesen. Kakva su očekivanja u proljetnom nastavku sezone?

- Nadamo se samo da neće biti ozljeda, i da ćemo zadržati ovu ekipu koju smo imali jesenas. Zasad ne postoje naznake da bi netko mogao otići. Nastojat ćemo što ranije osigurati opstanak, mislim da će to ovaj put biti malo ranije nego prijašnjih sezona. Nakon toga ćemo pokušati uhvatiti prvog sljedećeg, a najmanje je bitno hoće li to na kraju biti Europa ili sredina ljestvice – zaključio je Oliver Zelenika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:15