Mario Kovačević, Željko Sopić

 Cropix
NAJAVA UTAKMICE

Sopić: ‘Nemamo oba krila, moramo nešto mijenjati‘, Kovačević: ‘Ne bojimo se nikoga, želimo pobjedu‘

Rijeka u subotu od 15 sati gostuje u Varaždinu u 16. kolu SuperSport HNL-a
Piše: S. Lončar i M. DjakObjavljeno: 23. studeni 2023. 18:49

Reprezentativne akcije za ovu su kalendarsku godinu gotove, Rijeka se, zajedno sa svojom "rijekom" reprezentativaca okreće nastavku HNL-a i dvoboju protiv Varaždina, u istoimenom, nekadašnjem glavnom gradu Hrvatske, koji je na rasporedu u subotu (15:00).

Trener Željko Sopić nakon dužeg se perioda medijskog odmora obratio predstavnicima "sedme sile".

- Prije nego što počnem, to sam već osobno napravio, ali sada je ovo i na razini kluba, zaželio bi što bolju borbu i što brži oporavak treneru Varaždina Mariju Kovačeviću s bolešću. Nije mu lako, prošao sam to u životu s roditeljima tako da znam o čemu se radi. Svi smo uz njega i to je njegova najvažnija bitka, puno važnija od ove na zelenom travnjaku. Što se tiče same utakmice, imamo dosta problema po pitanju sastava i svega. Izrazito respektiram ekipu Varaždina koja, od kada je ušla u prvu ligu prije par godina, igra jako atraktivan i dopadljiv nogomet s puno igrača koji teže nadigravanju. S te nas strane sigurno čeka jedna zahtjevna utakmica, no imamo dobar i širok roster. Igrača kojih nema, bez njih se mora i može, vjerujem da će i ovi drugi koji će nastupati dati sve od sebe da polučimo dobar rezultat i da se vratimo u Rijeku s tri boda, kazao je Sopić u uvodu koji se u nastavku ukratko osvrnuo i na period koji je iza Rijeke, dva tjedna priprema i pripremni ogled s Triestinom u kojem je svoje prve minute, nakon gotovo četiri mjeseca ozljede upisao i Dejan Petrovič dok je Čabraja pokazao da je u sve boljoj formi.

- Dali smo veću minutažu igračima koji duže nisu igrali, a nikad nismo igrali u takvom sastavu. Neke smo htjeli odmoriti, neki su bili u reprezentacijama, a igrači koji su nastupili su više manje ispunili moja očekivanja uz neke tehničko taktičke probleme koji se događaju kada duže ne igraš. Najvažnije je bilo da je Petrovič odigrao svojih 30 minuta kako su i doktori preporučili, a mi smo se odlučili da to bude u uvodu, da ništa ne riskiramo kada je dobro zagrijan. Dobro izgleda trenutno, a kada su ostali igrači u pitanju, s nekima smo više, s nekima manje zadovoljni, no to će se vidjeti i na sastavu u Varaždinu. Oni koji su zadovolji će igrati, drugima više sreće drugi put, dodao je Sopić koji se potom osvrnuo i na ozljedu ramena riječkog beka.

- Goda je otišao po dva mišljenja, jedan doktor je za konzervativne metode, drugi isto tako, ali da bi to trebalo nešto prije zacijeliti. Možda ga čak povedem i u Varaždin, hoće li participirati u utakmici, prije neće. Imao sam iskustva s takvom ozljedom, nekadašnjem suigraču Butini je dvaput iskočilo rame i onda je to morala operacija. Sve u svemu, tu je najvažnije strpljenje, a mi bi dodali da će strpljenje biti potrebno i Rijeci želi li u narednim gostujućim ogledima uzimati bodove.

- Naravno da su nam ti bodovi bitni, neke stvari ćemo morati promijeniti jer nam oba krila ne igraju, Pjaca radi ozljede, Pašalić radi kartona. Moramo vidjeti i što će biti s Bandom, igrao je dvije utakmice za Zambiju, a jučer nam je stigao na prvi trening dok su Hodža i Ivanović igrali za mladu reprezentaciju. Sve u svemu, najspremniji će istrčati protiv Varaždina, ne treba plakati niti išta tome slično. Dečki koji budu igrali gore moraju dokazati da su spremni nositi dres Rijeke. Domaćin teži nogometu s izvrsnim trenerom Kovačevićem, koji već dugo radi s njima, a i momčad je dugo na okupu. Imaju smisla za kombinatoriku, definitivno nam neće biti lako. No moramo se nametnuti tamo od prve minute, pokazati pravi gard i jednostavno pokušati realizirati što više prilika koje ćemo sigurno stvoriti.

‘Nadamo se da Pjaca neće dugo izbivati‘

Po povratku u Rijeku Marko Pjaca obavio je još jedan liječnički pregled koji, laički rečeno, nije loš no nije niti dobar. Kada je zdravstveno stanje Pjace u pitanju, u Rijeci, iz nažalost poznatih razloga, svi pušu i na hladno...

- Jako je nezahvalno govoriti, došlo je do nekakvog edema na listu, mi se nadamo da neće predugo izbivati, neka dva tjedna. Magnetska rezonanca pokazala je da nema rupture, ali njemu to smeta. Nećemo ništa riskirati s obzirom na njegovo zdravstveno stanje s prijašnjim ozljedama. Pričekat ćemo da to bude potpuno u redu, hoće li to biti, dva, tri ili četiri tjedna, ja vam sada to ne mogu reći. Pertovič? On je zdrav i putuje s nama u Varaždin.

‘U Varaždinu se nikoga ne bojimo, želimo pobijediti i Rijeku‘

Drugoplasirana momčad SuperSport Hrvatske nogometne lige, Rijeka, u subotu stiže u Barokni grad, a u NK Varaždin vjeruju kako ih očekuje izazovna, napeta i zanimljiva utakmica.

Trener Varaždinaca Mario Kovačević najprije je čestitao hrvatskoj reprezentaciji na odlasku na Europsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine, a zatim je objasnio kako su u klubu iskoristili tu pauzu.

- Odigrali smo prijateljsku utakmicu s Lokomotivom, dečki su to dobro iskoristili. Spremni, koliko možemo biti, čekamo Rijeku ove subote. Reprezentativci su nam se svi zdravi vratili, osim Škaričića koji je osjetio ložu na treningu, pa ćemo vidjeti hoćemo li moći na njega računati. Jedva čekamo utakmicu protiv Rijeke. Cijelu godinu su dobri, u proljetnom dijelu su, mislim, najviše bodova osvojili, a na ljeto su se još nadogradili. Sada se bore za prvo mjesto, nema se tu što previše reći. Kvalitetna su i dobra momčad, ali mi se u Varaždinu nikoga ne bojimo. Želimo pobijediti tu dobru ekipu, kvalitetno ćemo se pripremiti, dočekat ćemo ih u dobrom raspoloženju i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Rijeku - rekao je trener varaždinskog sastava.

Zatim se Kovačević osvrnuo na zdravstveno stanje u momčadi.

- Nažalost, nije ništa bolja situacija nego što je to bilo prije dva tjedna. Ne možemo računati na Brodića, Vukušića, Nekića, Kolarića, svi oni imaju problema s ozljedama. Što se tiče kartona, Marin Pilj nam se vraća nakon odrađene suspenzije, ali zato Mario Marina sada nema pravo nastupa. Šegu smo protiv Hajduka izvadili preventivno van iz igre i to smo dobro napravili! Cijelu godinu neke probleme ima, ali radi, želi i daje sve od sebe. Pokazalo se da je sada dobro, prošli tjedan je odmorio, ali ovaj tjedan trenira na 100 posto - objasnio je Kovačević.

Rijeka je vrlo napadački orijentirana momčad, a svjestan je toga i Kovačević.

- Rijeka je kvalitetna, pokazuje to i rezultat i stanje na tablici. Igraju ofenzivno, a takav nogomet i ja volim. Sigurno će utakmica biti zanimljiva, dobra za gledatelje. Mi moramo biti na maksimumu, ako želimo, a želimo, odigrati dobru utakmicu i pobijediti Rijeku - zaključio je trener Varaždinaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. srpanj 2024 10:04