Željko Sopić i Mario Kovačević

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
IZJAVE TRENERA

Sopić: ‘Sve smo trebali riješiti već u prvom dijelu, a imali smo i sreće. Ovdje je i Dinamo uzeo samo bod‘

‘Kao da smo izgubili samopouzdanje, da smo bili bez krvi, što se ne smije dogoditi‘, kaže trener Varaždina
Piše: M. DjakObjavljeno: 25. studeni 2023. 19:40

Prvi je nakon utakmice pred novinare izašao trener Varaždinaca Mario Kovačević, koji je čestitao Rijeci na pobjedi.

- Od početka su bili bolji i kvalitetniji. Njihova kvaliteta nama je donijela nesigurnost, puno smo griješili u sredini. Protiv takvih ekipa ne smijemo tako griješiti, a to nas je i kaznilo i tako su i postigli taj pogodak. Nakon toga je sve bilo teže - rekao je Kovačević i osvrnuo se na igru u drugom poluvremenu.

- Drugo poluvrijeme smo prebrzo primili pogodak, nažalost autogol koji je na kraju riješio utakmicu. Teško je kada gubite 0:2 okrenuti utakmicu, posebno protiv ovakvog protivnika. Nismo bili pravi, gubili smo duele. Kao da smo izgubili samopouzdanje, da smo bili bez krvi, što se ne smije dogoditi - zaključio je trener Varaždina.

Kvalitetnije i bolje

Komentirao je i posljednje nastupe Varaždina u kojima su se susreli protiv Hajduka, Dinama i Rijeke.

- Imali smo tri najjače utakmice, protiv takvih kvalitetnih ekipa je jako teško izvlačiti se. Na nama je sada da ozbiljnije radimo. Siguran sam da možemo kvalitetnije i bolje tako da ova preostala tri kola moramo biti puno bolji ako želimo do bodova - završio je Kovačević.

image

Željko Sopić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Trener Rijeke Željko Sopić čestitao i Varaždinu, ali i svojoj ekipi na sportskoj borbi.

- Kontrolirali smo cijelu utakmicu, trebali smo to riješiti u prvih 45 minuta. Mlada smo momčad pa nam se često dešava da iz velikog broja šansi ne poentiramo. Imali smo i sreće što je Škaričić zabio autogol, što je prelomilo utakmicu kad već mi nismo zabili više od jednog pogotka - započeo je Sopić.

Rekao je i kako su gostovanja u Varaždinu uvijek posebno teška, zbog čega je ova pobjeda još i slađa.

- Ne mogu reći da sam puno puta, i kao igrač i kao trener, pobjeđivao u Varaždinu. Nije jednostavno doći u Varaždin i tu dominirati. Dinamo je dominirao i uzeo samo bod. Znali smo da će biti problem ako dopustimo Varaždinu da igra. Nismo dopustili Pilju i Postonjskom, za koje znamo da su motori varaždinske momčadi, da se razmašu. Iskoristili smo ne tako dobar moment Varaždina i našu jako dobru igru - zaključio je Sopić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. srpanj 2024 04:10