Mario Kovačević i Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
REAKCIJE TRENERA

Sopić: ‘Zakazala je realizacija, skupo smo platili tih pet minuta.‘ Kovačević: ‘Iskoristili smo njihov umor‘

Rijeka i Varaždin su na Rujevici podijelili bodove nakon remija 2:2
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 03. rujan 2023. 21:35

Rijeka i Varaždin na Rujevici su podijelili bodove nakon vatrometnog drugog poluvremena u kojem su gosti preokrenuli rani zaostatak, prije nego je domaćine u završnici spasio Obregon.

Željko Sopić ocijenio je da je njegova momčad kontrolirala utakmicu, bez obzira što je, kaže, "prespavala pet minuta, od 70. do 75.".

- Da smo bili malo prisebniji u situacijama koje smo imali trebali smo to riješiti u prvom dijelu. Na kraju, kada ne zabiješ i kada na kraju napraviš takve početničke greške, onda dođeš u situaciju da moraš spašavati bod - rekao je trener Rijeke.

Naglasio je, međutim, da nije zadovoljan, kao ni njegovi igrači.

- Ipak, po pitanju angažmana i svega nikome ništa ne mogu reći. Jedino nam je realizacija zakazala, zvuči ružno kada to kažem, a zabili smo dva gola, imali smo stative, prečke, šanse, ali smo tih pet minuta skupo platili. Varaždin je u prvom dijelu jednom došao do gola, u nastavku su zabili dva, čestitam im na tome, ali pitanje je kada će opet doći do ovakva dva čudna gola. No, nogomet se igra za golove, ovakve utakmice ćete u 90% slučajeva izgubiti, ali tko te pita.

Sopić je nastavio:

- Jednostavno, moramo zabiti više golova, to nas prati već dvije, tri utakmice, ako želite dobiti utakmicu, pogotovo ovakvu, morate je prelomiti u prvom dijelu i onda bi susret bio riješen.

Mario Kovačević je svoju momčad nazvao "splašenom".

- Kao da smo mi igrali utakmicu u četvrtak, ne Rijeka. Oni su bili puno bolji, rastrčaniji, osvajali su duele i za nas je najbolje bilo to što smo gubili samo 0:1 nakon prvog dijela. U nastavku smo sami sebi rekli da nemamo što izgubiti, da moramo biti hrabriji, čvršći, odlučniji ako želimo nešto uzeti, rezultat je bio aktivan, može se promijeniti i tako je i bilo. Od početka smo bili stvarno dobri, čvrsti i to nas je nagradilo prvo s jedanaestercem, a onda i lijepim drugim golom - ocijenio je.

Trener Varaždina je zaključio:

- Nažalost, nismo uspjeli sačuvati taj rezultat iako ne mogu reći da Rijeka nije stiskala, no zaslužili smo taj bod. Iskoristili smo njihov umor, bila im je ovo četvrta utakmica u 10 dana, vidjelo se da su u nastavku malo pali.

Linker
05. prosinac 2023 18:32