RONALD GORSIC Cropix
DISCIPLINSKA KOMISIJA

Stigle ‘čestitke‘ za prvoligaše: Torcida sramotnim skandiranjem i bakljadom zaradila paprenu kaznu za Hajduk

Disciplinski sudac Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 18. kola
Piše: SN, HNSObjavljeno: 13. prosinac 2023. 19:03

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 18. kola.

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 18. kola Dinamo - Rudeš domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 37. minuti zapalila jednu baklju, u 38. minuti jednu baklju i jednu bljeskalicu te u 75. minuti zapalila trinaest baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.600 eura.

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici 18. kola Lokomotiva - Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na istočnoj tribini, u 48. minuti aktivirali jednu petardu, u 51. i 55. minuti zapalili po jednu baklju, u 75. minuti zapalili 20 baklji te u 76. minuti aktivirali pet dimnih bombi i dvije bljeskalice, čime su sve počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 2.750 eura.

Kažnjava se i zato što su pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcide istaknuli transparent "MO KO ŠI CA" unutar kojeg je natpis White Boys te jer su u 20. minuti skandirali: "Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri purgera, purger se dere - aaa, bit će pečenja, radujem se jaaa", čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 5.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 7.350 eura. Kao organizator utakmice zbog toga je sankcionirana i Lokomotiva s 1.200 eura.

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 18. kola Varaždin - Osijek gostujući navijači (Kohorta), smješteni na južnoj tribini, u 26. minuti zapalili jednu dimnu bombu, a u 70. minuti deset strobova, dvanaest baklji, od kojih su jedanaest bacili na teren za igru, zbog čega je utakmica prekinuta na dvije minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.000 eura. Zbog toga je kao organizator utakmice kažnjen i NK Varaždin sa 1.000 eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 14:14