MARKO MRKONJIC Cropix
SUDAČKA ANALIZA

Strahonja je jasan: ‘Ako je bilo zaleđe u derbiju, onda je to centimetar!; Evo što je rekao o startu Caktaša

‘Fokus nije stopalo već ruka, točnije rame. Upitno je koliko je rame ušlo u zaleđe‘
Piše: SNObjavljeno: 15. kolovoz 2022. 23:16

Kao i svakog ponedjeljka u HRT-ovoj emisiji Stadion sudački ekspert Mario Strahonja analizirao je utakmice prethodno odigranog kola. Ovog puta u fokusu je bio veliki derbi između Dinama i Hajduka (4:1), a sudac te utakmice bio je Dario Bel kojeg je Strahonja pohvalio za dobro odrađeni posao.

Prva situacija za analitu stigla je u 10. minuti kada je jedan od igrača Dinama navodno igrao rukom u kaznenom prorstoru.

- Ovdje nije bilo igranja rukom. Trebala je mala VAR podrška, ali tu je Bel odradio odličan posao.

U 21. minuti Špikiću je dosuđeno zaleđe.

- Fokus nije stopalo već ruka, točnije rame. Upitno je koliko je rame ušlo u zaleđe, VAR suci su tu dugo analizirali situaciju, bili su uvjereni da je taj centimetar presudio. Oni su rekli da je zalađe i ja im tu dajem apsolutno povjerenje. Akoi je pogreška, onda je tu riječ o centimetru.

U 38. minuta Grgić pada u kaznenom prostoru.

- Obostrano povlačenje, ali Grgić je i sam sebi skinuo taj dres. Ovakvih situacija na utakmici ima brdo, kada bi je izolirali mogli bi reći da, ima elemenata za kazneni udarac. Ali, ovdje nije bila lopta u fokusu već borba za poziciju. Nikada ne bi bilo dobro suditi ovakve penale u derbijima. Ne bi pogriješio, ali on je osjetio situaciju da to nije za kazneni udarac.

Kada je u pitanju susret izmešu Osijeka i Varaždina (2:2) Strahonja je nastup suca Igora Pajača ocijenio vrlo dobrim. Najviše je riječi nakon tog susreta bilo o ozljedi kapetana Varaždina Postonjskog na kojeg je vrlo neoprezno naletio Mijo Caktaš.

- Suci su zadržali kontrolu emocija nakon ovakvog starta. Caktaš ovdje nije nimalo kriv, došao je na vrijeme na loptu, povukao nogu, ali Postonjski je krenuo dalje i sam sebi napravio blok. Definitivno vrlo dobra odluka suca u ovoj utakmici. Teško je bilo za suca ne dodijeliti karton za ovakvu situaciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:55