RONALD GORSIC Cropix
ČUDESNO PROIGRAVANJE

Svaka čast Baturini, Vidoviću i njihovim čudesnim golovima, ali njegov potez na Maksimiru bio je spektakularan

Ovaj je put Dinamo bio samouvjeren i siguran, dominantan od prve sekunde
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. travanj 2024. 11:20

Napokon smo, šest kola prije kraja prvenstvene utrke, dobili realan izgled ljestvice. Dakle, uoči dolazećih, odlučujućih 540 minuta, Rijeka ima dva boda prednosti ispred Dinama, ali obje momčadi u svojim rukama drže vlastitu sudbinu. Jer, budu li ostvarivali identične rezultate u pet dvoboja s ostalim suparnicima, presudit će njihov međusobni okršaj na Rujevici.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Dinamo je, eto, i formalno upisao tri boda iz zaostaloga okršaja s Varaždinom (5. kolo), tri boda koji su mnogi već bili unaprijed upisali. I stoga su Plavi i došli u situaciju da nije bilo lako igrati ovu utakmicu, ovakvi su dvoboji, uz utakmice protiv "manjih" klubova nakon pobjede u derbiju, neprijeporno psihološki najteže, budući da i na travnjaku treba potvrditi već ukalkulirane bodove. A nerijetko se znalo dogoditi suprotno.

image
RONALD GORSIC Cropix

No, ovaj je put Dinamo bio samouvjeren i siguran, dominantan od prve sekunde. I stvorio je niz prigoda, nije ih iskoristio ni pola, pa je nakon velike pogreške Theophilea i pogotka Drožđeka, došao u neugodnu situaciju da nekakvim "zalutalim metkom" bude zakinut za sva tri boda. Stoga je završnih 20-ak minuta bilo nervoze u igri Plavih, nije više bilo sigurnosti i željno se čekao kraj...

Srećom po dinamovce više nije bilo "štete" i taj je kraj dočekan uzdignutih ruku, iako rezultat nije pokazao pravi omjer snaga na travnjaku. Bodovi su, to je najvažnije, ostali u Maksimiru, pogled prema vodećoj Rijeci sve je oštriji. No, ostala je pouka da jedna jedina neopreznost, jedna jedina pogreška, može sasvim okrenuti utakmicu i odvesti je u neželjenom smjeru. A pogriješio je onaj od kojeg se to najmanje očekivalo, dosadašnji šef obrane, koji je u niz navrata "vadio" druge.

image
RONALD GORSIC Cropix

Baturina je, nadalje, potvrdio sjajno igračko raspoloženje, zabio je lijep pogodak i stalno je bio aktivan. Baš kao i Vidović, slično je zatresao varaždinsku mrežu, oba su nas ta zgoditka podsjetila na Mislava Oršića i njegovo uspješno rješavanje takvih situacija.

Međutim, unatoč tim lijepim zgodicima, potez utakmice ipak je odigrao – Josip Mišić! Spektakularna je, naime, bila asistencija Baturini, sa svog je dijela travnjaka fantastično, desnom vanjskom, proigrao Baturinu i pogurnuo ga je u priliku, koju je Dinamov virtuoz iskoristio. U današnje vrijeme, kad netko odigra slično loptu vanjskom, odmah se povlači usporedba s Lukom Modrićem, kojem je taj, nimalo lak udarac, postao pomalo i zaštitni znak.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

No, Dinamova legendarna desetka, Marko Mlinarić, jednom nam je prilikom rekao:

- Svi govore o Modrićevoj vanjskoj, s pravom, izvrsno udara loptu. Ali, prije Luke, jedan je moj suigrač bio još bolji, češće je i kvalitetnije udarao loptu vanjskim dijelom stopala. Tko? Mladen Munjaković! Njegova je vanjska bila čudo, ne sjećam se da sam vidio nekog igrača koji je to bolje radio od Munje.

Ako to Mlinka kaže...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 11:23