ZELJKO HAJDINJAK Cropix
U RAZGOVORU ZA SD

Trebao je biti uzdanica kluba, a onda se dogodio stravičan lom: ‘Zbog plesa na vjenčanju sam i štake odbacio’

‘U nedjelju će bit osam tjedana od nezgode, slomio sam desnu nogu, slomljene su bile obje kosti, tibia i fibula‘
Piše: SLaven AlfirevićObjavljeno: 08. listopad 2022. 08:37

Igor Postonjski trebao je bit velika uzdanica Varaždina ove sezone, a kad je nastradao u dvoboju protiv Mije Caktaša u susretu protiv Osijeka, činilo se da i Varaždin čekaju teški dani.

Slomio je obje kosti desne potkoljenice. No, Varaždinci su se čudesno pokazali kao hit prvenstva i kao takvi dolaze u Poljud. Jedini su otkinuli i dva boda Dinamu. Postonjski je pak odsutan odavna...

- Evo u nedjelju će bit osam tjedana od nezgode, slomio sam desnu nogu, slomljene su bile obje kosti, tibia i fibula. Oporavak srećom dobro ide – iznenadio se Igor kad su ga nazvali iz Slobodne Dalmacije kako bi vidjeli kako to na štakama gura kapetan Varaždina.

Pao je u sjenu, tako to biva s onima koji siđu sa scene, a njegova je teška ozljeda prije dva mjeseca, jauk koji je potresao osječki Gradski vrt uzdrmao i hrvatsku scenu.

image

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

‘Mijo me često nazove, pita kako sam...’

- Rekao sam sto puta da Mijo nije niš’ kriv, nije njegova greška. Išli smo na loptu, bilo kaj da sam drugačije napravio opet bi se dogodilo isto. U takvom sudaru od deset puta niš’ se ne dogodi, ovako je ispalo zlo za mene, a ni Caktašu nije bilo svejedno, ni on poslije duela nije mogao ni hodat neko vrijeme. Jasno, neusporedivo s mojom ozljedom, ali to je tak’, nesretan slučaj – priča nam rado Postonjski. I nastavlja:

- Javio mi se Mijo sljedećeg dana i ispričavao, a i ovih dana me često nazove, pita kako sam, interesira se...

Pa kako ste?

- Radim dnevno po tri i pol, četiri sata, na rehabilitaciji i posebnim treninzima, bacio sam već jednu štaku, sad šetam samo s jednom. Ne zadugo. Vjerujem da ću se u prosincu sasvim oporavit i na pripremama bit opet kao novi.

Mislili smo da će bez vas Varaždin potonuti, ali nije se to dogodilo.

- Momci su sve nadoknadili. Meni je žao što ne sudjelujem, što propuštam velike utakmice u Poljudu i Maksimiru.

‘Teklić je preuzeo ulogu vođe’

Sad je glavna zvijezda Tonio Teklić, ali ga nema sad u sastavu radi žutih kartona?

- Kako igra, svaka mu čast! Teklić je preuzeo ulogu vođe, vrhunska je osoba i čovjek, veliki nogometaš i sjajno odgojen momak. Srodio se s nama i mi smo vam miks igrača sa svih strana, od Zagoraca, preko Dalmatinaca, Slavonaca... Sjajan spoj. Ja sam iz Orehovice kod Bedekovčine, Zagorac. Svi skupa smo klapa i to je tajna našeg uspjeha i posebno što je Tekla baš vrhunski igrač, Varaždin ga obožava. Teško mu je palo što je dobio treći karton.

Ima tu još hajdukovaca...

- Šego je s nama od druge lige i bitan igrač, Škaričića su malo zaustavile ozljede, a s vratarom Radoševićem je uvijek zanimljivo i veselo, on je legenda i pozitivac. Tu je i Ćubelić.

Dok ste na štakama, niste gubili vrijeme?

- Znam na što ciljate, vjenčao sam se s mojom Matejom.

Bilo je to crkveno vjenčanje...

- Da, dugo smo ga planirali i kad sam se ozlijedio rekli smo da nećemo mijenjat planove, vjenčanje je bilo zakazano 24. rujna i održali smo ga. Znate, moja je Mateja velika emotivka, kad mi se dogodila ozljeda najviše sam nju morao smirivati.

Vjenčanje na štakama?

- Ha, ha, baš tako...

Niste plesali?

- Pa čak i jesmo! U početku samo njihanje, odradili smo glavni ples, a onda sam bacio štake i sve na lijevu nogu poskakivao!

U subotu u Poljudu?

- Bit će dobra utakmica, mi se nećemo braniti. Mi smo protiv Hajduka u Varaždinu bili dobri, napadali i šutirali, ali je Hajduk imao Livaju...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:58