NIKSA STIPANICEV Cropix
PRESICA UOČI UTAKMICE

Trener Šibenika bez dlake na jeziku: ‘Ako ispadnemo, neka to bude na fer način. Ona odluka je bila katastrofalna‘

Damir Čanadi pred domaću utakmicu s Varaždincima apelira na pošten završetak sezone
Piše: Davor Trutin, I. HercegObjavljeno: 04. svibanj 2023. 17:54

U pretposljednjoj ovosezonskoj domaćoj utakmici protiv Varaždina, nogometaši Šibenika imperativno traže pobjedu za ostanak u mrtvoj trci s Goricom. Borba za ostanak ulazi u kritičnu fazu, a Narančastima za bilo kakvu šansu igra samo pobjeda.

- Pred nama su četiri kola u prvenstvu plus finale Kupa. Pritisak je sada na nama. Što se Varaždina tiče, nema se tu što taktizirati. Moramo pobijediti i moramo se tako i postaviti od početka. Moramo biti 100 posto fokusirani i igrati na tri boda. Vjerujem da će borba za ostanak biti interesantna do kraja. To je zanimljivo za gledatelje i sve koji su neutralni. Pozivam naše navijače da nas isprate do kraja, naročito u dvije utakmice na Šubićevcu protiv Varaždina i Osijeka - kazao je na presici prije dvoboja s Varaždincima trener Šibenčana Damir Čanadi.

Eventualni uspjeh protiv Varaždina neće biti dostatan ako njegova momčad i u preostalim utakmicama bude rezultatski gledano po sistemu 3 doma, 0 vani. Zbog čega momčad nema taj kontinuitet?

- Puno je razloga za to, previše se toga događalo tijekom sezone, moj odlazak, pa dolazak novog trenera i naposljetku sam se ponovno ja vratio. Mi imamo mladu momčad, osim Kvržića, sada Radonjića i Kneževića, sve su to mladi igrači u rasponu od 18. do 24. godine i teško se nose s tim pritiskom. Teško je u takvim okolnostima uhvatiti kontinuitet rezultata, iako smo i u većini utakmica koje smo izgubili bili barem ravnopravan, ako ne i bolji suparnik.

Potom se Čanadi vratio malo i na utakmicu u Puli.

- Penal za Istru je katastrofa, takvo nešto suditi je katastrofa, to zna svatko tko je jednom igrao nogomet. Poslije utakmice nisam ništa govorio jer nisam dobro vidio sa svoje pozicije na terenu. Nisam trener koji plače, ali sada je faza sezone u kojoj je svaka odluka vrlo važna. Moja želja je da suđenje bude fer za sve, da ne mislimo da se nekoga gura. Ako Šibenik ispadne, neka to bude na fer način. Ako Gorica dobije sve do kraja i ostane u ligi na pošten način, mi ćemo im stisnuti ruku - ističe Čanadi.

A što se Varaždinaca tiče, trener Šibenika kaže:

- Već sam govorio i prije da Varaždin ima najjaču tranziciju u ligi, jako kvalitetne, brze napadače. Pitate me hoće li igrati Teklić i još neki drugi igrači? Znam koliko i vi, ali uza svaki respekt mi se moramo fokusirati samo na nas - istakao je Čanadi.

U kadar se vraćaju Kvesić i Mina, oba lijeva beka izbivala su dulje vrijeme iz procesa treninga, posebice Kvesić. No, "s njima treba pažljiv da ih ne izgubimo opet do kraja sezone", naglasio je učitelj Šibenika, tako da sada u kadru nema požutjelog Đorića, te ozlijeđenih Đire i Krekovića.

"Znamo koliko utakmica znači za Šibenik, ali nas isključivo zanima naš cilj"

Na današnji redovni tjedni susret s varaždinskim novinarima trener Mario Kovačević stigao s popisom igrača koji čine ekspediciju za gostovanje na Šubićevcu. S posebnim užitkom precrtao je ime Tonija Teklića, kojem je na magnetskoj rezonanci ustanovljenoj da je sposoban za nastup pa je ipak krenuo na put prema Jadranu. U širem izboru ovaj put našla su se i trojica juniora (Težak, Ocvirek i Lesjak).

- Unatoč točno deset izostanaka uvjeren sam da ćemo izvesti čvrstu i skladnu momčad. Znamo koliko utakmica znači za Šibenik koji je u borbi za ostanak, ali nas jedino i isključivo zanima samo naš cilj. Realno na domaćinu je veći pritisak, a naša je glavna namjera zaključiti ovu seriju od šest utakmica bez pobjede, jer nije isto hoćemo li prvenstvo završiti na 7. ili 8. mjestu, odnosno kao 4. ili 5. za što smo još uvijek u prilici. Vjerujem da će svi naši igrači u punoj mjeri napraviti sve da bismo uspjeli - kazao je Kovačević, uz napomenu da je od igrača kojima prijeti odmor određenih izgleda za nastup ima mladi Škaričić.

Među povratnicima u kadar nalazi se i mladi napadač Noa Vugrinec i to poslije četiri mjeseca i pauze uzrokovane ozljedom lože desne noge.

- Nadam se da ću imati priliku zaigrati, kao svaki napadač iznad svega želim postići prvenstveni pogodak - kaže sin Davora Vugrinca.

Unatoč raritetnom i rijetko zabilježenom broju izostanaka, u varaždinskim redovima nema nervoze. Time je zapravo samo zbog više sile ubrzana ionako najavljena orijentacija na mlađe igrače, kao i one starije sa skromnijom minutažom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:51