Instagram: Lamine Ba
POTPISAO S HR PRVOLIGAŠEM

U HNL stigao nekadašnji član PSG-a! ‘I dalje smo aktivni oko dovođenja jednog ili dva kapitalca‘

Dva dana pred ulazak u prvenstvo, u svlačionici su se dogodile nove kadrovske promjene
Piše: I. HercegObjavljeno: 18. srpanj 2022. 14:00

Približavanjem premijernog susreta sa Slavenom Belupom u redovima kluba iz varaždinske Zagrebačke ulice temperatura se podiže iz sata u sat. Bilo je to vidljivo i na jučerašnjoj konferenciji za novinare kada se brojnim predstavnicima sedme sile obratio sportski direktor Nikola Šafarić.

Prvo je izrazio zadovoljstvo i ponos rezultatom koji je Varaždin ostvario u proteklih godinu dana, a potom se okrenuo prema ljetnom prijelaznom roku i nastupajućoj jesenskoj sezoni:

- Po mojem uvjerenju prvenstveni start u SuperSport HNL dočekujemo dosta dobro spremni. Kao što smo i najavili uspjelo nam zadržati okosnicu momčadi koja je izborila naslov prvaka Druge HNL, uz koju smo angažirali i nekolicinu prinova na pozicijama gdje je trebalo kvalitetno ojačati sastav. Uz napomenu da vjerujemo do kraja srpnja i završetka prijelaznog roka dovesti još neko osvježenje. Nama je sada najbitnije da na početku u prva dva kola iskoristimo što je moguće bolje činjenicu da imamo protivnike po mjeri. U tom smislu dobit ćemo jasniju sliku koja bi trebala dokazati spoznaju da imamo na raspolaganju dovoljno kvalitetnu i konkurentnu momčad. Ponavljam, i dalje smo aktivni oko dovođenja jednog ili dva tzv. kapitalca za još optimističniji pogled u čitavoj jesenskoj sezoni - podvukao je sportski direktor uz dodatak da je ogled sa susjedom iz Koprivnice tek sam početak dugačke trke u predstojećoj natjecateljskoj godini.

Dva dana pred ulazak u prvenstvo, u varaždinskoj svlačionici dogodile su se nove kadrovske promjene. Za prvoligaša iz grada baroka potpisao je Lamine Ba, 25-godišnji stoper iz Mauritanije. Igrač s afričkog kontinenta u mlađim kategorijama kalio se u selekcijama francuskih klubova Guingampa i Paris SG-a te talijanske Virtus Entelle, a prije Varaždina posljednja destinacija mu je bio Progres Niederkorn, klub iz Luksemburga.

U međuvremenu iz Varaždina je otišao napadač Stjepan Igrec, koji je svojedobno došao iz Međimurja kao najbolji strijelac. Za Varaždin je u proteklom prvenstvu odigrao 20 utakmica, postigao dva pogotka (u prva dva kola), a bio je suočen s učestalim ozljedama. Najviše će se pamtiti njegova presudna uloga u preokretu za pobjedu nad Orijentom 1919 (2:1), kojom je počeo uzlet Varaždina prema naslovu prvaka. Igrec karijeru nastavlja u slovenskom drugoligašu Nafti 1903 iz Lendave.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 21:54