Nikola Šafarić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
Ljeto važnih odluka

U Varaždinu moraju riješiti ključno pitanje: Hoće li Šafarić ustupiti svoje trenersko mjesto Kovačeviću?

Budućnost nije potpuno jasna ni za sve igrače varaždinskog prvoligaša
Piše: Mario DjakObjavljeno: 27. svibanj 2024. 20:45

Sezona 2023./24. donijela je mnogo izazova, ali i značajnih postignuća za Varaždin, koji je završio na respektabilnom šestom mjestu u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Iako su se borili s nekoliko ključnih odlazaka i promjena, klub je pokazao snagu i kontinuitet, te su postavljeni temelji za još uspješniju budućnost. Tijekom sezone otišlo je nekoliko ključnih igrača - a među njima je i drugi najbolji strijelac prvenstva Fran Brodić, no Varaždin je ipak potvrdio svoju odlučnost u izgradnji snažne momčadi za budućnost. Nekolicina ključnih igrača produžila je ugovore, u toj su skupini Ivan Nekić, Igor Postonjski, Lamine Ba, Michele Šego, Oliver Zelenika, Dimitar Mitrovski, Niko Domjanić... Ovi potpisi osiguravaju stabilnost i kvalitetu u momčadi, jer su svi oni dokazali svoju vrijednost tijekom proteklih sezona.

Međutim, budućnost nije potpuno jasna za sve igrače. Luka Jelenić, igrač koji je također potpisao novi ugovor s klubom koji vrijedi do 2026. godine, u posljednje vrijeme se spominje u kontekstu mogućeg transfera u Osijek. Njegov odlazak bio bi značajan gubitak za momčad, no također bi mogao donijeti potrebna financijska sredstva za daljnje pojačavanje momčadi. S druge strane, Domagoj Drožđek i Marko Vukčević još uvijek nisu potpisali nove ugovore, što ostavlja otvorenim pitanje njihovog ostanka u klubu. Drožđek je pred kraj ove sezone bio jedan od ključnih igrača, sa sjajnim nastupima i važnim golovima, dok je Vukčević također pružao solidne partije. Njihov eventualni odlazak mogao bi značiti potrebu za dodatnim pojačanjima u ljetnom prijelaznom roku na pozicijama krilnog napadača i desnog bočnog.

Još jedno važno pitanje koje treba riješiti je pozicija glavnog trenera. Mario Kovačević, koji se oporavio i najavio svoj povratak na klupu, bio je ključan u postavljanju temelja za ovu sezonu. No, trenutno je momčad pod vodstvom Nikole Šafarića, koji je uspješno vodio tim kroz izazovne periode. Klub će morati donijeti odluku o tome tko će voditi momčad sljedeće sezone, što će biti ključno za daljnji razvoj i uspjeh. Sama odluka bi trebala brzo pasti jer već za mjesec dana Varaždin kreće s pripremama za sljedeću sezonu.

Sve u svemu, završetak sezone na šestom mjestu je lijepo postignuće za Varaždin, pogotovo s obzirom na izazove s kojima su se suočavali. Potpisivanje novih ugovora s ključnim igračima pokazuje jasnu namjeru kluba, ali ostaje nekoliko neizvjesnosti koje će biti ključne za budućnost - od potencijalnih transfera igrača do odluke o glavnom treneru. Sada je vrijeme za analiziranje protekle sezone i strateško planiranje za budućnost, kako bi Varaždin nastavio svoj put prema vrhu hrvatskog nogometa i prema borbi za Europu. Navijači će s nestrpljenjem iščekivati vijesti oko ljetnog prijelaznog roka i početka nove sezone, kao i odluke o treneru, nadajući se da će njihov voljeni klub nastaviti rasti i pružati im mnoge uzbudljive trenutke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
31. kolovoz 2024 05:51