ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BEZ GOLOVA U VARAŽDINU

Prvi remi Rijeke, Majstorović propustio najveću šansu, debitirao novi igrač Bijelih

Varaždin i Rijeka odigrali su bez pogodaka u susretu koji nije obilovao velikim šansama
Piše: Mario Djak, SNObjavljeno: 11. kolovoz 2024. 22:40

Varaždin - Rijeka 0:0

VARAŽDIN: Zelenika - Škaričić, Ba (od 59. Tepšić), Nekić, Boršić - Lusavec, Maglica (od 86. Jovanov), Marina - Mitrovski (od 79. Duvnjak), Dabro (od 59. Belcar), Šego (od 79. Poldrugač)

RIJEKA: Zlomislić - Smolčić, Galešić, Majstorović 🟨, Čabraja (od 46. Devetak) - Selahi 🟨 (od 71. Banda) - Pašalić, Hodža (od 64. Petrovič), Fruk (od 64. Bogojević), Janković 🟨 - Ivanović (od 77. Andrić)


Pod reflektorima varaždinskog Gradskog stadiona odigrana je utakmica drugog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Varaždina i Rijeke koja je završila bez pogodaka, ali i bez većih šansi s obje strane. Iako su se obje momčadi trudile, igrači na terenu nisu pružila ono što su mnogi očekivali od njih, a to posebno ide gostujuću stranu.

image

Grafika: Sofascore

SOFASCORE

Već na samom početku domaćini su mogli opasno zaprijetiti zahvaljujući nesmotrenosti Zlomislića, međutim, gostujući se vratar snašao i Varaždin ipak nije došao do ozbiljnije prilike. Nije igra bila očaravajuća, dapače, gotovo se svaki napad lomio na sredini terena. Neka koliko-toliko ozbiljnija šansa dogodila se za domaćine u 26. minuti kada je Boršić lijepom dijagonalom pronašao Dabru, koji je akciju završio slabim udarcem pored vratnice.

Gosti i dalje nisu imali lijek na gustu i organiziranu varaždinsku obranu, a domaćini su čekali šanse iz tranzicije. Međutim, najbolju prigodu dočekali su Varaždinci u 36. minuti kada je Dabro prošao Zlomislića, koji je iz teškog kuta i sa slabijom nogom zatresao vanjski dio mreže. U 41. minuti utakmica je nakratko prekinuta zbog gostujućih navijača i bacanja baklji na travnjak. Možda je tako Armada željela iskazati nezadovoljstvo dotadašnjom igrom Riječana u prvom poluvremenu...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U drugom dijelu utakmice Riječani su odmah dali do znanja da će napasti, pa su tako i igrači stajali dosta više na terenu. Neke polušanse su se stvarale, ali ništa što bi ozbiljnije zaprijetilo vratima Zelenike. S druge strane, varaždinski pokušaji brze tranzicije vrlo često bi završavali neuspješno ponajprije zbog odličnih intervencija Selahija.

Najbolju priliku Riječani su dočekali u 70. minuti. Nakon udarca iz kuta, u srcu se kaznenog prostora sjajno snašao Majstorović, koji je u stilu Ibrahimovića zahvatio loptu, ali je Zelenika bio spreman, te je sačuvao ‘nulu‘. Pri samom kraju susreta šansu je imao i Jovanov, ali ponovno je reakcija gostujućih braniča bila pravovremena.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Varaždin može biti zadovoljan osvojenim bodom protiv momčadi koja se prošle sezone borila za sam vrh tablice i koja ove sezone ima visoke ambicije, uključujući i nastupe na europskoj sceni. Svaki bod protiv jakih suparnika poput Rijeke je vrijedan, pogotovo na početku sezone kada je svaki rezultat važan za izgradnju samopouzdanja i postavljanje temelja za uspjeh u nastavku natjecanja.

Rijeka, s druge strane, realno nema za čime žaliti. Iako navijači možda nisu otišli kući oduševljeni prikazanom igrom, ovaj rezultat je na kraju krajeva najrealniji.

Svakom po bod, bez pogodaka. Tako je najlakše opisati ovaj susret. Nije bilo pretjerano puno prilika, najbolju je imao Majstorović kada je Zelenika iščupao zicer u 69. minuti. Rijeku sada čeka dvoboj u Europi, igrat će protiv Elfsborga u uzvratu trećeg pretkola Europske lige.

KRAJ UTAKMICE

90. 🕖

Igrat će se četiri minute nadoknade.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

86.

Posljednja promjena u redovima Varaždina, izašao je Maglica, a ušao Jovanov.

80. Lijepo je prošao Janković kraj Nekića, ali pucao je visoko preko vrata.

77.

Posljednja promjena u redovima Rijeke!

Debitantski nastup upisat će Komnen Andrić koji mijenja Ivanovića u vrhu napada.

69.

Kakva šansa za Rijeku!

Nakon udarca iz kuta atraktivno je pokušao Majstorović, ali čupa to Zelenika.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

66. Varaždin kombinira u zadnjoj trećini Rijeke, ali lopta je završila kod Zlomislića.

59.

Promjene u redovima Varaždina.

Van idu Ba i Dabro, a ulaze Tepšić i Belcar.

57. Lijepu loptu u prostor poslala je obrana Rijeke prema Fruku, ali udarac je blokiran te odlazi u korner.

Nakon ubačaja Zelenika je izboksao loptu te otklonio opasnost.

52. Rijeka nešto više ide prema naprijed u drugom dijelu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Željko Sopić odradio je i jednu promjenu, izašao je Čabraja, a ušao Devetak.

46. 🕖

Počeo je drugi dio.

Prvi dio nije ponudio previše uzbuđenja. I jedni i drugi imali su poneke prilike, ali nitko se nije pretjerano nametnuo. Kod Rijeke je najopasniji Pašalić koji je imao dva dobra prodora, dok je u redovima domaćih Šego taj koji najviše "kuha" u napadu.

Ipak, nedovoljno da bi se promijenio rezultat.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

KRAJ PRVOG DIJELA

45. 🕖

Igrat će se dvije minute nadoknade.

43. Šego je opet skoro zakuhao probleme, ali je Majstorović otklonio opasnost ispred Zlomislića.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

36. Varaždin je sve opasniji!

Sada je Dabro prošao pored Zlomislića, ali pogodio samo vanjski dio mreže.

33. Šego se sjurio po desnom krilu, raspalio s preko 25 metara, ali lopta ide zamalo pored vrata Zlomislića.

Željko Sopić vjerojatno nije pretjerano zadovoljan viđenim.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

26.

Velika prilika za domaćina!

Dugu loptu prema kaznenom prostoru poslao je Boršić, a Dabro je poslao loptu par centimetara od vratnice, imali su Riječani sreće...

U drugom susretu Dinamo je izjednačio, strijelac - Arber Hoxha!

21. Još jednom opasan je Pašalić po desnoj strani, ubacio je visoku loptu, ali šut Hodže ide pored vrata.

18. Niti jedna momčad nije se uspjela nametnuti kao bolja u ovom susretu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U drugoj utakmici Osijek je poveo protiv Dinama, strijelac je Lima.

11. Ubacio je Pašalić prizemno s desnog krila, ali Zelenika je pokupio prije nego je Hodža primirio loptu.

6. Paralelno s ovom utakmicom igra se i derbi između Osijeka i Dinama na Opus Areni.

Tekstualni prijenos tog susreta možete pratiti OVDJE.

2. Zlomislić se spetljao pri primanju lopte, ali je uspio otkloniti opasnost koju si je sam zakuhao.

1. 🕖

Počela je utakmica u Varaždinu!

Najavu pišu: Dražen Antolić i Mario Djak

Varaždin u nedjelju u 21 sat na svom stadionu dočekuje Rijeku u sklopu drugog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Ovo će biti prva domaća utakmica za Varaždince u novoj sezoni, a očekivanja su visoka, kako među igračima, tako i među navijačima.

Trener Varaždina, Nikola Šafarić, podsjetio je kako je momčad pokazala dobru igru u prvom kolu protiv Gorice, ali da je nedostajao završni pogodak koji bi okrunio njihov kvalitetan nastup. Ipak, zadovoljan je što nisu primili pogodak i što su stvorili mnogo prilika, što mu daje razlog za optimizam pred utakmicu s Riječanima.

- Odigrali smo dobru utakmicu, falio je tek gol da nagradimo dobru igru. Veseli me što nismo primili pogodak i što smo stvorili puno prilika. Nadam se da ćemo biti takva natjecateljska momčad do kraja sezone i da će svaki protivnik imati problema s nama - rekao je Šafarić.

S obzirom na to da Rijeka igra u europskom natjecanju, Šafarić smatra da bi to moglo biti prednost za Varaždin, ali istovremeno ističe da momčad mora biti maksimalno pripremljena i ne smije imati preveliki respekt prema protivniku.

- Sa svakim protivnikom se može igrati, pogotovo s ekipama koje sad igraju Europu. Mi se moramo dobro pripremiti, ne imati preveliki respekt. Rijeka je kod kuće odigrala dobru utakmicu protiv Lokomotive, uvjerljivo pobijedila. Cijenimo Rijeku, ali znamo koliko i mi vrijedimo.

Kapetan varaždinske momčadi Oliver Zelenika ističe da je Rijeka kvalitetniji protivnik od Gorice, ali i da će zbog europskih obveza možda rotirati igrače.

- Očekujemo kvalitetnu utakmicu na tragu onog što smo pokazali u Gorici. To je prvi i osnovni cilj, kao i stvarati što više šansi protiv protivnika koji će sigurno rotirati jer ih za tri-četiri dana opet očekuje nova utakmica u Europi. Moramo iskoristiti naše šanse i ići na pobjedu - rekao je Zelenika.

Zelenika također očekuje da će Rijeka pokušati brzo postići pogodak, stoga Varaždinci moraju biti spremni na takav scenarij.

- Poznavajući Sopića, očekujem od njih da će pokušati što prije postići pogodak i zatvoriti utakmicu na način koji njima odgovara - dodao je kapetan.

Vrijedi spomenuti da je posljednji susret ovih dviju ekipa u Varaždinu završio pobjedom domaćih, rezultatom 3:1. U posljednje četiri utakmice odigrane u Varaždinu, oba su kluba zabilježila po dvije pobjede, što govori o izjednačenom omjeru snaga kada igraju na varaždinskom stadionu. Ovaj statistički podatak dodatno motivira Varaždince da pred svojim navijačima ponove uspjeh iz prošle sezone i potvrde da mogu konkurirati za visoke pozicije u ligi.

Dakle, Rijeka se u Varaždinu itekako znala mučiti, no ovaj put zaziva uvjerljivost kakvu je ponudila s Lokomotivom na startu HNL sezone jer to bi joj vrijedilo više od tri boda. Jačalo bi samopouzdanje za gostovanje u Švedskoj, gdje će se boriti za europsku jesen i zimu. Trener

Željko Sopić u najavi je kazao:

- Očekuje nas zahtjevna utakmica u Varaždinu, znamo da je srce turističke sezone, pa je i put do Varaždina naporan. Svi su igrači na raspolaganju, nećemo previše mijenjati jer svima je poznato da nam je europske utakmice omogućio plasman u HNL-u.

S Lokomotivom je bilo 4:0, dok je Varaždin na gostovanju u Velikoj Gorici odigrao 0:0.

- Gledao sam Varaždin protiv Gorice. Bili su bolja momčad. Imaju jako dobru školu nogometa, crpe igrače iz svoje škole, a što ne mogu dovedu sa strane. Posjeduju vrlo brze i potentne igrače naprijed. Otišli su im Postonjski, Drožđek, Jelenić... ali upotpunili su se u vezi. Klasična ekipa kao i sve u HNL-u. Kad dođe prijelazni rok, treba napuniti proračun i prodati sve što se može u tom trenutku. Početak je sezone i nezahvalno je donositi bilo kakve zaključke, ali mislim da ćemo izvesti momčad koja će pokušati uzeti sva tri boda.

Varaždin je limitirao Goricu da nije imala udarac unutar okvira vrata.

- Je, napadali su cijelo vrijeme, doduše, i Gorica je napravila neke šanse. Varaždin nije mogao konkretizirati prednost, početak je sezone, mislim da će se forma i kvaliteta iskristalizirati kroz četiri-pet kola.

Od bitnijih igrača Rijeci je ozlijeđen Bruno Goda, kojeg duže neće biti, dok su svi ostali na raspolaganju. Riječane boli što nisu iskoristili igrača više protiv Elfsborga, ispalo je da su bolje igrali jedanaest na jedanaest, a u četvrtak ih čeka bitnija utakmica, pa ne bi čudilo da Sopić promijeni neke stvari u sastavu, iako je kazao da neće puno zadirati u postavu.

Novija tradicija govori da Varaždin i Rijeka u baroknom gradu igraju toplo-hladno, jednom dobiju jedni, drugi put drugi. Kako je zadnji dvoboj pripao domaćinu 3:1, je li sada red na Rijeku?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. kolovoz 2024 23:09