PAUN PAUNOVIC Cropix
OPTIMISTI PRIJE SVEGA

Varaždin je upao u rezultatsku krizu, ali klub stoji iza trenera. Predsjednik najavio: ‘Trebamo ojačati napad‘

‘Vjerujemo u svoju momčad koja je također toga svjesna i očekujemo od njih da to pokažu na terenu‘
Piše: M. DjakObjavljeno: 28. studeni 2023. 16:54

Da je Varaždin u rezultatskoj krizi, svima je to sa strane jasno, a svjesni su toga u potpunosti i u klubu. Međutim, razloga za paniku nema, s osvojenih 17 bodova u 15 odigranih prvenstvenih kola, Varaždin i dalje drži šestu poziciju u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Da bismo dobili bolji uvid u stanje kluba, razgovarali smo s predsjednikom Varaždina, Draženom Vitezom, koji je iznio svoje stavove o trenutnoj situaciji, planovima u Hrvatskom kupu te očekivanjima pred zimski prijelazni rok. Vitez je naglasio da unatoč lošijoj igri u zadnjih par utakmica, klub i dalje čvrsto stoji iza svog trenera.

Recentni rezultati Varaždina nisu zadovoljavajući, zadnju prvenstvenu pobjedu ostvarili su gotovo prije dva mjeseca kada je na domaćem terenu pobijeđena Gorica.

Želja prolaz u Kupu

Ali, predsjednik ponavlja kako svi vjeruju u ovu momčad.

- Nakon dvije godine dobrih igara i rezultata došli smo u rezultatsku krizu, ali još su tri kola do kraja polusezone i vjerujemo da ćemo u te tri utakmice osvojiti još bodova za mirni nastavak i stabilnost za proljetni dio sezone. Vjerujemo u svoju momčad koja je također toga svjesna i očekujemo od njih da to pokažu na terenu u idućim utakmicama. Klub stoji iza svog trenera Marija Kovačevića i njegovog rada - odlučno je rekao Vitez.

Dotaknuli smo se odmah i Istre 1961, ali ne one prvenstvene utakmice koja slijedi za vikend, već one poslije toga, kada će se te dvije momčadi susresti u osmini finala Kupa. U petak će se u prvenstvu igrati u Puli, sljedećeg utorka na putu prema Rabuzinovom Suncu u Varaždinu.

- Naravno da želimo ući među osam najboljih u Kupu i imamo šansu koju vjerujem da ćemo iskoristiti kod kuće protiv uvijek neugodnog suparnika, momčadi Istre 1961. Trenutno je cilj u Kupu prolaz protiv Puljana - naglasio je Vitez.

Iskoristili smo priliku i priupitali prvog čovjek varaždinskog kluba o ciljevima i planovima za nadolazeći prijelazni rok.
Predsjednik Vitez najavljuje promišljene korake tijekom zimskog mercata kako bi se momčad ojačala za nadolazeće izazove u 2024. godini.

- Zimski prijelazni je rok je blizu, a ove tri utakmice koje su preostale do kraja jesenskog dijela sezone potvrdit će nam koje pozicije trebamo pojačati. Međutim, već je sada jasno da se trebamo ojačati u napadačkoj liniji - zaključio je Vitez.

Predsjednik je optimist, vjeruje kako će Varaždin brzo nadvladati rezultatsku krizu u koju je upao. Posljednji put Varaždinci su nanizali šest utakmica bez HNL pobjede krajem prošle sezone, kad su od 2. do 30. travnja prvo triput remizirali (Lokomotiva, Slaven Belupo, Istra 1961), a potom triput izgubili (Hajduk, Dinamo, Osijek).

Rekordnih 14 bez pobjede

No, daleko je još to od negativnog rekorda ovog novog Varaždina u elitnom razredu hrvatskog nogometa.
Varaždinci su od veljače do svibnja 2021. godine povezali čak 14 ligaških utakmica u kojima nisu pobijedili i to ih je na kraju koštalo prvoligaškog statusa. On je zasad itekako čvrst, posljednji Rudeš za Varaždinom kaska čak 14 bodova...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 04:35