Fran Brodić

 DAMIR KRAJAC Cropix
PRIPREME ZA SEZONU

Varaždin se iskupio za visoki poraz protiv Maribora, Teklić i Brodić za preokret protiv mađarskog doprvaka

Ovo je druga pobjeda Varaždina u ovom pripremnom razdoblju
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 08. srpanj 2023. 18:35

Svega dva dana poslije visokog poraza kod Maribora, nogometaši Varaždina iskupili su se pobjedom nad mađarskim doprvakom.

Trener Kovačević izveo je opet dvije kombinirane postave, u kojima nije bilo brojnih ozlijeđenih (Zelenika, Lamine Ba, Mitrovski, Drožđek), te još uvijek odsutnog Šege i rekonvalescenta Perića. U početnoj fazi utakmice Varaždin je bio aktivniji, pa u 9. minuti bilježimo pokušaj Domjanića, a u 15. minuti priliku i udarac mladog Ocvireka, no gosti su izbacili loptu korner. A onda su pomalo samozatajni igrači iz Kecskemeta došli u vodstvo u 28. minuti kad se Palinkas najbolje snašao na lijevoj strani domaćeg kaznenog prostora.

Gosti su u nastavku krenuli s potpuno novom postavom, a Kovačević je uveo petorku koja je najavila preokret. U 62. minuti pljesak s tribine prekinuo je mirovanje, a bio je upućen ulasku Igora Postonjskog i još nekolicine mlađih suigrača. I upravo je Postonjski bio inicijator akcije u 68. minuti, njegov pokušaj na kraju je završio na ljevici Teklića, koji je s desne strane s ruba kaznenog prostora u svojem stilu poravnao rezultat.

Varaždin se potpuno razbudio, pa je desetak minuta kasnije Brodić iskoristio neuspjelo istrčavanje vratara, zaobišao ga i precizno pokraj dvojice obrambenih igrača pogodio uz samu desnu vratnicu. Krajem utakmice gosti su se malo trgnuli i krenuli u napad, no Varaždin je mogao i povisiti rezultat.

Bila je to druga pobjeda Varaždina u ovom pripremnom razdoblju, a nova utakmica će uslijediti predstojeće srijede kod Rudeša u gostima.

VARAŽDIN Glavno igralište stadiona Varteks. Gledatelja 300. Sudac: Ivan Slunjski (Hrvatska).

STRIJELCI: 0:1 - Palinkas (28), 1:1 - Teklić (68), 2:1 - Brodić (77).

VARAŽDIN: Silić, Pajić, Pellumbi, Nekić, Mekić, Lusavec, Elezi, Ocvirak, Vugrinec, Vukušić, Domjanić (u drugom poluvremenu igrali su: Mamić, Kolarić, V. Težak, Jelenić, Vuk, Postonjski, Pilj, Levanić, Teklić, Brodić, Banovec).
TRENER: Mario Kovačević.

KECSKEMETI: Vargo, Nagy, A. Szabo, Belenyesi, Szalai, Matheus, Meskhi, Szuhodovszki, Bano-Szabo, Kiss, Palinkas (u drugom poluvremenu igrali su: Fadgyas, Majer, Iyinbor, Vago, Szucs, Kovacs, Gyorgye, Grunwald, Katona, Nikkitscher, Bodor, Artner, Szendrei).
TRENER: Istvan Szabo.

Linker
19. svibanj 2024 15:05