RONALD GORSIC Cropix
DVOBOJ U BAROKNOM GRADU

Varaždinci se nadaju iznenađenju protiv Dinama: ‘Ne treba puno riječi trošiti na tu momčad‘

Dosadašnja forma i stabilnost u obrani daje Varaždinu određeni optimizam
Piše: Mario DjakObjavljeno: 04. listopad 2024. 23:19

Nakon zahtjevne utakmice protiv Osijeka, gdje je Varaždin pružio solidan otpor, ali ostao bez bodova, varaždinska momčad se sada okreće novom izazovu. U nedjelju na domaći teren stiže Dinamo, aktualni prvak Hrvatske i sudionik Lige prvaka.

Uoči ovog dvoboja, mladi varaždinski veznjak Luka Mamić, čiji je pogodak u Osijeku bio njegov prvi za Varaždin, naglasio je važnost stabilnosti u obrani koja je, prema njegovim riječima, bila prisutna kroz veći dio sezone.

- Naravno da mi je drago zbog prvijenca, ali ne mogu biti sretan s rezultatom. Šteta, bili smo stabilni i čvrsti u obrani u 90% utakmica, izuzev te zadnje i drugo poluvrijeme protiv Hajduka - rekao je.

Osvrćući se na Dinamo, Mamić je istaknuo kako su svi svjesni s kime imaju posla.

- Ne treba puno riječi trošiti na tu momčad, ipak igraju Ligu prvaka i na svakoj poziciji imaju nekolicinu dobrih pojedinaca koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu u svoju korist. S kojim god da sastavom istrče u nedjelju, nama će to biti jedan veliki izazov, ali i velika prilika da odigramo dobru utakmicu i da pokažemo da možemo igrati sa svima. Baš kako smo i pokazali od početka prvenstva - smatra Mamić.

Protiv Dinama će Varaždincima trebati svaki detalj kako bi pokušali izvući pozitivan rezultat.

- Nadam se da ćemo u nedjelju nastaviti s dobrom obranom, čvrstom i stabilnom. Naprijed ćemo stvoriti šanse jer smo ih i svaki put do sad stvorili. Idemo odigrati 90 minuta i vidjeti kamo će nas to odvesti. Dominantni su u našoj ligi tako da ne treba neka posebna motivacija za utakmicu, nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo izvući pozitivan rezultat - optimističan je bio Mamić.

Mamić je naglasio i važnost zajedništva unutar momčadi.

- Odlično mi je zasad. Sa Škaričićem i Šegom sam igrao već ranije, a neke sam poznavao i izvan terena. Dečki su me odlično prihvatili, vlada jedno zajedništvo, družimo se i izvan terena, a to zajedništvo nas i krasi - zaključio je.

Varaždin u utakmicu protiv Dinama ulazi kao autsajder i od toga ne treba bježati, no dosadašnja forma i stabilnost u obrani daje im određeni optimizam. Dinamo, iako sudionik Lige prvaka i dominantan u domaćoj ligi, pokazao je određene slabosti ove sezone, osobito u obrani. Ovo bi mogao biti pravi trenutak za Varaždin da iznenadi i iskoristi eventualne pogreške Modrih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 23:19