Mario Kovačević

 MARKO TODOROV Cropix
SLIJEDI BORBA

Varaždinci su spremni: ‘Idemo na novi stadion, ali ne idemo u razgledavanje, već skupo prodati kožu‘

‘Osijek je zadnje dvije utakmice izgubio i naravno da će juriti, ali mi se nemamo čega bojati‘
Piše: Mario DjakObjavljeno: 22. rujan 2023. 10:22

U sklopu 9. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige očekuje se uzbudljivi susret, koji će se odigrati u petak s početkom u 18 sati na Osječkoj Opus Areni. Domaćin, momčad Osijeka, dočekuje Varaždin, koji je odlično otvorio prvenstvo.

Trener Varaždina, Mario Kovačević, najprije se još jednom osvrnuo na pobjedu protiv Istre 1961.

- U nedjelju je bilo najvažnije pobijediti i to smo ostvarili. Odradili smo analizu utakmice i već dolazi nova utakmica. U ova dva tjedna imamo četiri utakmice - prva je gotova, slijede nam još tri, a prva i najvažnija je Osijek - započeo je Kovačević.

Potom se okrenuo ka utakmici protiv Osijeka, momčadi koja je izgubila svoje posljednje dvije utakmice.

- Osijek je zadnje dvije utakmice izgubio i naravno da će juriti, ali mi se nemamo čega bojati. Moramo se oduprijeti hrabro i čvrsto na početku i ako budemo takvi, onda imamo priliku doći do pozitivnog rezultata. Ima puno pozitivnih stvari na koje ćemo se vezati da odigramo dobro u Osijeku - reći će Kovačević.

Utakmica će se igrati na novoj Opus Areni, međutim, Kovačević je najavio Varaždin koji stiže po bodove, a ne na turističko razgledavanje.

- Idemo na novi stadion, ali ne idemo u razgledavanje, već idemo skupo prodati kožu. Cijenimo i poštujemo Osijek, koji igra zanimljiv nogomet, dali su najviše golova u prvenstvu, ali imaju i oni problema, a posebno u fazi obrane. Kako su davali golove, tako su ih i primali, a mi ćemo to pokušati iskoristiti. Ipak, da nešto uspijemo napraviti moramo svi biti na 100%, a ja se nadam da ćemo takvi i biti - naglasio je Kovačević.

Osijek postiže puno pogodaka, mrežu protivnika su u prvih sedam kola čak 20 puta tresli, ali isto tako loptu su iz svoje mreže vadili čak 15 puta!

- Trenutno im nedostaje obrana, ali i s druge strane napad im puno pomaže. Kada imaš igrače kao što su Caktaš, Bukvić, Lovrić, to je stvarno jedna ofenzivna ekipa, a imaju i dobar vezni red. Međutim, mi smo isto prema naprijed dobri, a zadnja naša utakmica je završila bez primljenog gola te se nadam da ćemo opet biti takvi. Također se nadam da se njihova obrana nije do kraja uigrala - primaju previše golova i mi ćemo to pokušati iskoristiti - objasnio je trener Varaždina.

Utakmicu na Opus Areni najavio je i Ivan Nekić, koji je istaknuo kako će Osijek tražiti pobjedu na domaćem terenu, posebno nakon poraza na Rujevici.

- Ovo je njima utakmica za “vaditi se”, a mi dolazimo sa samopouzdanjem i vjerom u sebe, nakon ove utakmice gdje ne možemo reći da smo pretjerano briljirali, ali nismo ni njima dali nešto previše šansi da nas pobjede. Pokazali smo karakter i drago mi je što smo takvu “li-la” utakmicu dobili. Idemo pokušati nadigrati Osijek i vratiti se s pozitivnim rezultatom u Varaždin - rekao je Nekić.

Linker
28. studeni 2023 15:38