Leon Belcar

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
SVESTRANI VEZNJAK

Varaždinska ‘desetka‘ pred preuzimanjem nove uloge u momčadi: Njegova rola bit će od ključne važnosti

Ovaj taktički pomak već se dao naslutiti protiv Lokomotive, kada je Belcar igrao nešto dublje
Piše: Mario DjakObjavljeno: 06. rujan 2024. 23:16

Mladi veznjak Varaždina, “desetka” Leon Belcar, preuzet će novu ulogu u momčadi kako se čini nakon posljednjih promjena u sastavu. Dolaskom dvojice ofenzivnih igrača, Ante Ćorića i Alekse Latkovića, uz prisutnog Luku Mamića, Belcar bi se mogao povući s ofenzivnije uloge na poziciju “osmice”, odnosno centralnog veznog igrača.

Ovaj taktički pomak već se dao naslutiti u posljednjem kolu protiv Lokomotive, gdje je Belcar igrao nešto dublje na terenu, zadužen za organizaciju igre iz dubine i povezivanje obrane s napadom. Osim što je prilagodljiv igrač koji može igrati u različitim zonama terena, Belcar svojim tehničkim sposobnostima i taktičkom zrelošću pokazuje da može preuzeti ulogu centralnog veznog igrača s naglaskom na kontrolu igre.

Jedan od faktora koji je doprinio ovoj promjeni jest i odlazak Karla Lusavca, koji je bio ključan u defenzivnom dijelu momčadi. Njegovim transferom otvorio se prostor za promjene u sredini terena, a Belcar je svojim igrama pokazao da je spreman preuzeti odgovornost u nešto defenzivnijoj ulozi. Kako sada stvari stoje, čini se da će varaždinski strateg, Nikola Šafarić, Belcaru pružiti priliku da pokaže svoju svestranost i doprinese momčadi s nove pozicije.

Iako najviše voli igrati iza špice, njegova sposobnost da balansira između defenzivnih zadataka i kreacije igre bit će od ključne važnosti za Varaždin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. rujan 2024 23:17