Fran Brodić

 DAMIR KRAJAC Cropix
U SJAJNOJ FORMI

Varaždinski as odmah uz bok Marka Livaje: ‘Nisam mogao ni zamisliti da ću zabiti toliko golova‘

‘Moja je prirodna pozicija (polu)špica, pri čemu se dobro snalazim u samom vrhu‘
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 22. ožujak 2023. 23:10

Kada je u 89. minuti utakmice protiv Gorice izlazio s travnjaka, Fran Brodić ispraćen je frenetičnim pljeskom razdraganih navijača. Njegova dva pogotka imala su težinu tri vrijedna boda i njegovog skoka na ljestvici strijelaca odmah do vodećeg Marka Livaje.

Europski izazov

Ljubimac varaždinske publike u ovom prvenstvu igra na visokoj razini. Iako je uoči utakmice bio upitan njegov nastup, na kraju je bilo pregršt razloga za veliko slavlje.

- Bila je to važna utakmica i za nas i Goricu, nama je prioritetno bilo pobijediti i približiti se onom najvažnijem cilju - ostanku. Bilo je jako teško, moglo je završiti i neriješeno. Danas je nakon pobjede sve lakše, sada se okrećemo prema izazovu borbe za Europu.

image

Fran Brodić

DAMIR KRAJAC Cropix

Odluka da svoju karijeru, poslije Dinama, inozemstva i Gorice, nastavi upravo u Varaždinu, sam je ocijenio:

- Taj potez je bio pravi, sretan sam zbog kuba, suigrača i navijača. Nogomet je igra i uživanje, baš kao što je bila naša akcija kod vodećeg pogotka u četiri poteza.

Iako još vuče ozljedu, a riječ je o upali hvatišta u kuku, poslije stanke na Rujevici odlučeno je da zaigra protiv Gorice. I slično kao Dinamu, još jednom svojem bivšem klubu, zatresao je mrežu.

Iako će mnogi reći da nije klasična špica, Brodić se ne slaže s time:

- Moja je prirodna pozicija (polu)špica, pri čemu se dobro snalazim u samom vrhu. Iskreno, imam kao i svaki igrač nekih svojih osobnih želja i ambicija. No, doista nisam mogao niti zamisliti da ću deset kola prije okončanja prvenstva dostići brojku od deset postignutih pogodaka - rekao je Brodić.

Nove žrtve

Većini protivnika u najelitnijem razredu mrežu je pogađao po dva puta, sada su mu na listi želja još pogoci Lokomotivi i Slavenu Belupu (upravo sljedeći protivnici u nastavku prvenstva), a potom još i Rijeka. Ove sezone, kao i minule jeseni, Brodić je postigao po pet pogodaka. Ipak, treba izdvojiti da je u posljednjih sedam kola u šest nastupa protivničke vratare svladao pet puta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 19:54