Marin Pilj

 MARKO JURINEC/Cropix
IZBAČEN IZ MOMČADI

Veznjak Varaždina ‘na ledu‘ već mjesec dana, klub poručuje: ‘Ne može nam pomoći ni psihički ni fizički‘

Marin Pilj prvo je odugovlačio s potpisom ugovora, a onda poručio da želi otići iz Varaždina
Piše: Mario DjakObjavljeno: 11. ožujak 2024. 14:25

Varaždin je oduševio svoje navijače igrom u napadu u prvih tridesetak minuta susreta protiv Istre 1961, demonstrirajući visoku razinu kretnji i kombinatorike, koja je stalno stvarala višak i šanse za postizanje pogodaka. Upravo je ta dinamičnost i proaktivnost rezultirala sazrijevanjem napada, a jedan od junaka tog petka bio je Marko Dabro.

Dabro je dočekao svoj trenutak nakon što je prošao kroz gotovo sve turbulentnosti koje sa sobom donose utakmice u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Nakon promašenog kaznenog udarca protiv Dinama, te nakon što je dobio crveni karton kontra Hajduka, Dabro se vratio snažniji i odlučniji, a njegov pogodak Puljanima nije bio samo za povećanje vodstva, već prava nogometna poslastica za sve navijače na stadionu.

Osim Dabre, u napadu Varaždina odskakao je i Šego, čiji je brzinski stil igre izluđivao suparničku obranu. Hujber, koji je bio na njemu, dobio je žuti karton, a trener gostujuće momčadi bio je prisiljen napraviti izmjenu već na poluvremenu kako bi izbjegao daljnje probleme. Mitrovski, iako mirniji, nije ostao bez zapaženog doprinosa, postigavši pogodak kojim je Varaždin stigao u vodstvo.

Osim napadača, treba pohvaliti i uključenost veznog reda u završnicama, kao i kretnje bočnih i centralnih braniča u tranziciji prema naprijed. Svi su se pravovremeno uključivali u igru, pružajući dodatne opcije i stvarajući dodatnu opasnost po protivnički gol. Ova sveobuhvatna i dinamična igra u napadu pokazala je snagu kojom raspolaže Varaždin, ali treba poraditi na tome da ta igra potraje što duže...

Već uobičajeno, u konkurenciji ni za ovu utakmicu nije bilo Marina Pilja, koji je posljednji nastup za Varaždin imao 2. veljače u Zagrebu protiv Lokomotive (0:0), nakon čega se njegovo ime više nije pojavljivalo u službenim zapisnicima na dvobojima varaždinskog kluba. Iz kluba će pojasniti da su potkraj 12. mjeseca dogovoreni svi uvjeti za nastavak suradnje između Pilja i Varaždina, da su usuglašeni svi detalji koje su tražili igrač i njegov agent, a ugovor se trebao potpisati nakon povratka s priprema u Medulinu.

Međutim, po povratku s priprema, ističu iz kluba, Pilj je odugovlačio s potpisivanjem novog ugovora, da bi nakon dva odigrana kola proljetnog dijela prvenstva obznanio klubu da karijeru želi nastaviti negdje drugdje.

- Klub je odlučio da psihički i fizički nije u stanju pomoći klubu, s čime se i on složio. Trenutno je takav status quo. Nogometni klub Varaždin i interesi kluba su uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu - poručili su iz NK Varaždina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 23:19