Screenshot: Tportal
SUDAČKA KOMISIJA ODLUČILA

VIDEO Dinamo je ipak oštećen samo za jedan penal: ‘Neprihvatljiva, neopravdana i neutemeljena odluka‘

Komisija nogometnih sudaca je analizom došla do zaključka da su Modri oštećeni
Piše: SNObjavljeno: 21. veljača 2024. 13:26

Komisija nogometnih sudaca HNS-a je objavila svoju sudačku analizu 23. kola SuperSport HNL-a. U fokusu im je bio susret Dinama i Varaždina u kojem je Dinamo u nedjelju slavio s 1:0 golom Brune Petkovića iz penala u 18. minuti.

Varaždin je mogao i izjednačiti u 80. minuti susreta kada je Maxime Bernauer igrao rukom u vlastitom šesnaestercu. Sudac Ante Terzić je na kraju i pregledao snimku i dosudio penal za Varaždin, a pokušaj Marka Dabre je obranio Ivan Nevistić. Ipak, taj penal nije smio ni biti dosuđen.

U nastavku donosimo objašnjenje Komisije nogometnih sudaca za dvije sporne situacije sa susreta Dinama i Varaždina:

54. minuta: Ispravna procjena suca “nema prekršaja” kada branič Varaždina unutar vlastita kaznena prostora jasno igra loptom, a nakon toga uslijed gubitka ravnoteže dolazi u kontakt sa suparnikom. KNS HNS-a posljedični sudar dvojice suparničkih igrača smatra nogometnim duelom za loptu koji se ne razmatra nesmotrenim ili prekršajem PNI-e.

79. minuta: Neprihvatljiva, neopravdana i neutemeljena u Pravilima nogometne igre intervencija VAR suca inicira neispravno dosuđivanje kaznenog udarca. Incident u kojem igrač Dinama unutar vlastita kaznena prostora pogađa sam sebe u ruku vrlo jasnim razmatranjima pravila ne smatra se prekršajem kažnjive igre rukom. Interpretacija pravila suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka također nije u skladu sa smjernicama PNI-e. KNS HNS-a podsjeća suce i VAR suce na striktnu primjenu smjernica izdanih na posljednjem seminaru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 16:52