ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NEIZVJESNA UTAKMICA

VIDEO: Dinamo preoteo vrh Rijeci! Pogledajte golčinu dragulja Modrih, veliki promašaj spasio pobjedu

Modri su još jednom, barem privremeno, zasjeli na čelo tablice u 32. kolu SuperSport HNL-a
Piše: Mario DjakObjavljeno: 27. travanj 2024. 18:54

Varaždin - Dinamo 0:1 (Vidović 46.)

VARAŽDIN: Zelenika - Vukčević, Jelenić, Ba (od 83. Lesjak), Nekić 🟨 (od 61. Škaričić), Boršić (od 71. Vuk) - Postonjski 🟨, Lusavec - Mitrovski (od 83. Poldrugač), Dabro, Droždek (od 71. Domjanić)

DINAMO: Nevistić - Ristovski, Theophile, Bernauer - Špikić 🟨 (od 46. Kaneko), Baturina (od 90. Rog), Mišić, Sučić (od 85. Ademi), Vidović⚽ (od 72. Hoxha) - Kulenović (od 72. Brodić 🟨), Petković

VARAŽDIN - stadion Varteks. Gledatelja: 8,677. Sudac: Dario Bel (Osijek)

VIDOVIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.


Lijepo sunčano vrijeme bilo je podloga za napetu i uzbudljivu utakmicu u baroknom gradu gdje su snage odmjerili domaćini NK Varaždin i GNK Dinamo iz Zagreba. Dinamo je prije početka utakmice imao jasan cilj, a to su tri boda - svaki drugi rezultat bio bi ravan katastrofi i veliki udarac za daljnju borbu za naslov prvaka SuperSport Hrvatske nogometne lige. Svoj cilj su na kraju krajeva i ostvarili - iako je Varaždin ponovno pružio dobar otpor, ovaj put je Dinamo pobijedio s 1:0.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Varaždinski trener Nikola Šafarić postavio je čvrsti i organizirani blok, čekajući svoje prilike iz tranzicija. S pet braniča u početnom sastavu, Varaždin je u početnih desetak minuta kontrolirao utakmicu. Međutim, kao da je Modrima trebalo tih deset minuta da se zagriju pa su nakon toga ipak oni preuzeli kontrolu nad loptom.

image

Statistika s utakmice Varaždina i Dinama

SOFASCORE

Tako je u 12. minuti došlo do prvog uzbuđenja i kratke stanke na utakmici - sudac Bel je s VAR sobom provjeravao mogući kazneni udarac za Dinamo, ali su procijenili da je kontakt bio preblag te da nema govora o najstrožoj kazni.

Dinamo je svoju prvu "zlatnu" priliku dočekao u 29. minuti - nakon greške u obrani, Sučić se sjurio prema kaznenom prostoru, ali je njegov udarac obranio Zelenika. Međutim, tu opasnost po gol Varaždina nije stala, jer je već u 32. minuti Sučić ponovno zaprijetio, ovaj puta sa slabijom, lijevom nogom, ali njegov odmjereni udarac završava na vratnici.

image

Petar Sučić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Plan i ideja NK Varaždina je bila da se oslanjaju na brzu tranziciju, a to je i jako dobro funkcioniralo jer su nogometaši Varaždina prvi dočekali ozbiljnije prilike na utakmici, a u jednoj od tih tranzicija se Dinamo jedva spasio. Najprije se u 22. minuti oslobodio Vukčević koji je pokušao iznenaditi Nevistića udarcem u prvi kut, ali je lopta otišla van okvira gola. Najbolja šansa Varaždina stigla je u 36. minuti susreta kada je udarac Mitrovskog s gol crte spasio Theophile Catherine. Do kraja poluvremena zaprijetio je i Postonjski, ponovno iz slobodnog udarca, ali njegov snažni udarac ipak je bio malo neprecizan.

Nakon prvih 45 minuta utakmice Dinamo je pod svojom kontrolom imao i posjed lopte i udarce, ali svaka ekipa je imala svoje šanse koje su se mogle realizirati. Dinamo je napadao žestoko, vrlo često je u varaždinskom kaznenom prostoru bilo po čak 5,6 Dinamovih igrača, međutim ubačaji ili nisu bili najprecizniji ili su varaždinski braniči jako dobro reagirali.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Drugo poluvrijeme za Dinamo nije moglo bolje početi - već nakon minute zabio je Vidović za vodstvo gostiju. Puno prostora na lijevoj strani ostalo je za Vidovića koji je otvorio svoju desnu nogu i neobranjivo pogodio u gornji desni kut varaždinskog gola. Zaista spektakularan pogodak koji je omogućio gostima više mjesta za disanje.

Nakon pogotka, Dinamo je kontrolirao utakmicu, ali više nije morao svim silama napadati, što je i smanjilo broj šansi na utakmici, barem nakratko... Nove ozbiljne prilike za Dinamo stigle su nakon 70. minute kada su imali tri sjajne šanse. Najprije je iz kornera zaprijetio Petković, potom je izvana jako dobro pucao Sučić, a najbolju je šansu imao Brodić, bivši napadač NK Varaždina, koji je prošao Zeleniku, ali njegov udarac je ispred gol crte blokirala varaždinska obrana.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Varaždinci su, svjesni rezultatskog minusa, krenuli u napad s nešto više svojih igrača, a svoju šansu za pokvariti "Modre" planove imali su u 86. minuti. Dabro je u situaciji jedan na jedan s golmanom prolazi Nevistića, ali njegov udarac trese vanjski dio mreže.

Ovom pobjedom Dinamo će nakon dugo vremena prenoćiti na prvom mjestu SuperSport Hrvatske nogometne lige, a konačni cilj zagrebačkog kluba je na toj poziciji ostati i na kraju sezone. Pobjedom u Varaždinu, korak su bliže ka ostvarivanju tog cilja...

KRAJ UTAKMICE!

Neizvjesno je bilo do samoga kraja. Imali su Varaždinci najveću šansu preko Marka Dabre šokirati Modre, međutim nije uspio napadač domaće momčadi iz blizine zatresti mrežu. Jakirovićeva je momčad krasnim pogotkom Gabrijela Vidovića doći do nova tri boda te, barem privremeno, preuzeti vrh tablice. Rijeka u nedjelju igra protiv Lokomotive u 19:30 u Kranjčevićevoj.

90.+1. 🟨 Uhhh, ovo je bio žestok start... Brodić je 'požutio' zbog brutalnog prekršaja na Jeleniću. Odmah se ispričao bivšem suigraču.

90. 🕖 Igrat će se četiri minute dodanog vremena.

Ulazi 'domaći' Marko Rog u dresu Dinama, na klupu će Martin Baturina.

89. Ademi se zamalo upisao u strijelce! Njegov udarac glavom prolazi pored gola...

88. Nova šansa Modrih, Jelenić opet čisti ispred Brodića.

87. ⚠ Kakva šansa Varaždina! Poskliznuo se Theophile, a njegov gaf koristi Marko Dabro koji uspijeva zaobići Nevistića, ali nakon toga pogađa samo vanjski dio mreže... Zamalo je sada šokirao dinamovce.

85. ⇔ Povijesni trenutak za Arijana Ademija!

Ulazi umjesto Petra Sučića i ovo mu je 400. nastup u dresu Dinama. Tek je drugi igrač zagrebačke momčadi s 400 nastupa, ispred njega je samo Dražen Ladić s 468 'kapica'.

83. ⇔ Posljednje promjene u momčadi Varaždina. Ulaze Jurica Poldrugač i Sven Lesjak, za danas su gotovi Mitrovski i Lamine Ba.

81. Udarac Varaždina u okvir gola. Šutirao je Domjanić s vrha šesnaesterca - ravno u Nevistićeve ruke.

79. ⚠ Nevjerojatan promašaj Petra Sučića! Gurnuo ga je Baturina u prostor, veznjak Dinama mogao je birati u koju će stranu pucati, međutim otišao je previše u stranu i oteo mu je posjed vratar Zelenika.

75. ⚠ Tri velike šanse u samo dvije minute! Prvo je Petković silovito gađao glavom, a Zelenika obranio na gol-liniji... Nakon toga šutira Sučić s 20-ak metara tik pored vratnice, da bi potom Brodić zamalo iznenadio donedavne suigrače, očistio je to požrtvovno Luka Jelenić i pritom se zabio u vratnicu. Srećom, nije se teže ozlijedio.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

71. ⇔ Ulaze Leonard Vuk i Niko Domjanić umjesto Boršića i Drožđeka. Dvostruka je promjena i kod Dinama. Fran Brodić i Arber Hoxha zamijenit će Kulenovića i strijelca jedinog pogotka Gabrijela Vidovića.

70. Ništa se značajnije nije dogodilo nakon Vidovićeva pogotka. Jakirovićevi momci kontroliraju situaciju na terenu, a Varaždin zasad ne pronalazi način kako zaprijetiti.

61. ⇔ Kod Varaždina ulazi Luka Škaričić umjesto Ivana Nekića.

60. Opet je Kaneko u prvome planu, dao je povratnu za Kulenovića koji pokušava zaprijetiti atraktivno petom, međutim bezuspješno.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

58. Kružila je lopta po šesnaestercu Varaždina, u blizini je bio Kaneko kao potencijalna prijetnja, no raščistila je ovu situaciju domaća momčad.

52. Petkovićevu 'kiflu' dočekao je Zelenika ispred Bernauera i spriječio mogući novi pogodak Dinama.

51. 🟨 Nekić ruši Baturinu, 'požutio' je i on.

46. ⚽ GOOOL!

Dinamo vodi 1:0, majstorski je pogodio Gabriel Vidović!

Varkom tijela riješio se Lusavca i potom elegantno pogodio suprotan gornji kut za vodstvo Modrih!

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

46. 🕖Vraćamo se u Varaždin.

Jedna je promjena u Jakirovićevoj momčadi, ušao je Takuro Kaneko umjesto Špikića. Trener Varaždina Nikola Šafarić ništa nije mijenjao.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!
Mnoštvo prilika i atraktivnih poteza vidjeli smo u baroknome gradu, no mreže i dalje miruju. Dinamovci su imali inicijativu i pošteno se ispromašivali. Varaždinci, pak, nisu ostali dužni. Drožđek je nekoliko puta pobjegao Dinamovoj obrani, ali za više od toga nije imao koncentracije.

image

Sergej Jakirović

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45. 🕖 Igrat će se jedna minuta dodanog vremena.

43. 🟨 Kapetan Postonjski ruši Sučića i dobiva žuti karton.

42. Postoooonjskiiiii! Sijevnuo je njegov silovit udarac iz tog slobodnjaka, ispružio se Nevistić na golu i fijuknuo je ovaj projektil malo iznad grede.

41. Jurnuli su Varaždinci u kontru, međutim 'zaboravio' je loptu Drožđek i propao je munjeviti protunapad. Ipak, prekršaj je napravio Gabrijel Vidović na Lusavcu i bit će to slobodan udarac s kojih 25-30 metara.

38. Baturinin udarac prohujao je iznad gola.

36. ⚠ Prijete Varaždinci! Svašta se dogodilo u ovoj gužvi ispred Nevistića, gađali su Boršić i Mitrovski, na kraju je praktički s gol-linije očistio Theophile...

32. ⚠ Trese se vratnica!
Sučić se riješio svog čuvara i potom s ruba šesnaesterca gađao ljevicom suprotan gornji kut, Zelenika je već bio svladan, međutim ispriječio se okvir gola! Pogodak visi u zraku...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

30. ⚠ Dvije šanse Modrih! Iz sjajne situacije šutira Sučić, brani njegov udarac Zelenika, zatim pokušava i Špikić - samo u blok.

29. Kakve minijature Brune Petkovića! Prodao je 'tunel' Lamineu Bau i potom zarolao svoje čuvare, ali uspjeli su u posljednji tren spriječiti pogodak suparnički braniči. Aplaudirale su varaždinske tribine Dinamovu kapetanu.

28. ⚠ Nova šansa Varaždinaca! Drožđek je krasno pored Bernauera primirio jednu dugačku loptu prsima i potom pokušao opaliti iz voleja, međutim nije dobro izveo taj udarac, raščistio je to Nevistić.

25. Neprecizan je Ristovski, a nakon njega ni Mišićev centaršut ne pronalazi suigrače u suparničkom šesnaestercu.

22. ⚠ Trese se Dinamova mreža - doduše, samo vanjski dio... Mitrovski je gurnuo Vukčevića u prostor, a crnogorski veznjak završava akciju opasnim udarcem iskosa.

20. 🟨 Špikić u borbi za loptu ruši Mitrovskog i dobiva prvi žuti karton na susretu.

16. Još jednom pada Baturina u kaznenom prostoru, ovog puta u duelu je bio Lamine Ba, opet je sudac Bel ostao nijem.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

15. Prva prava prilika Modrih, Špikićev pokušaj s 13-14 metara također zaustavlja varaždinski blok.

14. Uzvraća Varaždin! Isprobao je Dabro svoj udarac s ruba šesnaesterca, blokiran je i on.

12. ⚠ Traže dinamovci najstrožu kaznu nakon duela Baturine i Lusavca! Pala je Dinamova 'desetka' u protivničkom šesnaestercu, no sudac Bel pokazao je samo da se igra nastavlja.

image

Martin Baturina, Karlo Lusavec

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

8. Petkoviću je pripala zadaća izvođenja tog slobodnjaka, no zapela je lopta u živome zidu.

7. Pojurio je Baturina u kontru, ruši ga Lusavec i bit će to slobodan udarac s oko 25 metara.

1. 🕖 Krenuo je okršaj u Varaždinu.

16.55 Stadion u Varaždinu dupkom je ispunjen. Očekuje se oko 8000 gledatelja. Glavni je sudac Dario Bel iz Osijeka. Igrači su istrčali na teren i sve je spremno za početak!

16.15 Sergej Jakirović ponovno se odlučio za provjereni sastav.

16.10 Udarna postava Varaždina.

16.05 Manje od sat vremena ostalo je do susreta u Varaždinu!

U prvom okršaju Varaždinaca i Modrih ove sezone u baroknom gradu nije bilo pobjednika. Bilo je to u studenom prošle godine, a domaćin je tada poveo pogotkom Domagoja Drožđeka u 53. minuti, dok je Mahir Emreli Dinamu donio bod u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

No, dva su se kluba susrela dvaput i na Maksimiru u protekla dva mjeseca, a Zagrepčani su slavili 1:0 i 2:1. Zadnji dvoboj odigrali su prije samo deset dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 21:46