ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
SJAJNO POGODIO

Video: ‘Drag mi je ovaj gol Dinamu jer sam pomogao i Hajduku. Drag mi je i zbog cure i prijatelja...‘

‘Ako bude sreće, hvala Bogu, možda se jednog dana vratim na Poljud...‘
Piše: Ivan HercegObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 16:27

Neobranjivi pogodak Michelea Šege u 63. minuti doslovno je donio urnebes na punim tribinama stadiona u Zagrebačkoj ulici. Akciju koju je započeo Tonio Teklić, nastavio super ubačajem Abris Herrera, zaključio je udarcem iz prve i zraka Michele Šego, reprezentativni vratar Dominik Livaković doslovno je bio bez prilike da spasi svoju mrežu. Bio je to veliki trenutak za domaću momčad, još veći za napadača rodom iz Splita, koji je na travnjak ušao u drugom poluvremenu...

Svojevrsni je to povratak golgetera čije su velike zasluge za vraćanje Varaždina u Supersport HNL. Unatoč ozljedama koje su ga na jedno vrijeme odvojile od igranja, na početku ljeta prihvatio je ponudu iz Varaždina i stavio potpis na ugovor s klubom iz Zagrebačke...

- Meni je bilo važno da imam kontinuitet igranja, što realno u ovom trenutku u Hajduku ne bih imao.

Ozljede leđa i vrata u proljetnoj polusezoni usmjerile su ga prema terapijama i rehabilitaciji, sada je to uglavnom sanirano:

- Bolova u leđima više nema, vrat je u boljem stanju. Uvijek se treba nadati još boljem, kod mene to je potpuni oporavak.

>>> POGODAK ŠEGE POGLEDAJTE OVDJE

Na terenu se opet našao baš protiv Dinama, na dan kada je Michele navršio 22 godine. Pogodak za pamćenje, možda i gol dosadašnje karijere?

- Je, lijepo, baš kao i prije četiri godine, kada sam kao 21-godišnjak u Puli zabio svoj prvijenac u bijelom dresu za 5:1 pobjedu Hajduka. Gotovo na identičan način, volejem pod prečku.

Da, pogodak Livakoviću zapravo je bio blizanac onom iz Pule, ne zna koji mu je draži, ali kao bivši hajdukovac ističe:

- Ma, drag mi je ovaj zbog toga jer sam donekle pomogao Hajduku u utrci s Dinamom. Drag mi je i zbog mojih dragih prijatelja Antonia i Vanje, naravno i djevojke Vanje, od kojih uvijek imam prekrasnu podršku i ohrabrenje.

Svojim drugim prvoligaškim pogotkom Michele Šego kao da je najavio da za njega Hajduk nije završena priča:

- Ako bude sreće, hvala Bogu, možda se jednog dana vratim na Poljud. A moram Hajduku uputiti iskrene čestitke za pobjedu nad Guimaraesom, vjerujem u uspješan uzvrat, a poslije niti Villarreal neće biti neosvojiva tvrđava - rekao nam je slavljenik, s kojim smo razgovarali tijekom povratka u Split odmah nakon prijepodnevnog treninga.

Da, i strijelac kojemu je uspjelo ove godine u šest mjeseci matirati dva reprezentativna vratara - prvo Lovru Kalinića na pripremnoj utakmici na Poljudu (2:4), a sada i Dominika Livakovića. Malo ih je koji se mogu podičiti takvim učinkom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 21:36