DAMIR KRAJAC Cropix
BORBA ZA EUROPU

VIDEO: Dvostruki strijelac Mierez majstorskim potezom odveo Osijek do tri boda u Varaždinu

Bila je ovo druga utakmica i druga pobjeda Stjepana Tomasa na klupi Osijeka
Piše: SN, HinaObjavljeno: 30. travanj 2023. 16:52

VARAŽDIN - OSIJEK 1:3 (Brodić 77‘ / Mierez 3‘, 65‘, Bukvić 40‘)

VARAŽDIN (3-4-3): Zelenika - Jelenić?, Ba (od 46. Kolarić?), Pellumbi - Stanić?, Pilj (od 86. Šaranić), Puclin (od 69. Belcar), Urata (od 69. Mitrovski) - Elezi (od 61. Domjanić), Brodić⚽, Šego

OSIJEK (4-1-4-1): Malenica - Omerović (od 85. Gržan), Barišić, Čeberko?, Leovac (od 69. Jurčevič) - Žaper - Bukvić⚽, Jugović, Caktaš?, Lovrić (od 59. Nejašmić) - Mierez⚽⚽(od 85. Špoljarić)


GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.


Nogometaši Osijeka skočili su na treće mjesto HNL-a 3:1 (2:0) gostujućom pobjedom protiv Varaždina u susretu 32. kola.

Dvostruki strijelac za Osijek bio je Ramon Mierez (3‘, 65‘), jednoga je dodao Domagoj Bukvić (40‘), dok je poraz Varaždina ublažio Fran Brodić (77‘).

Osijek je uraganski krenuo u dvoboj i već u 2. minuti je Mierez bio u dobroj prilici za pogodak. No, nije dugo očajavao zbog tog promašaja jer je samo minutu kasnije ipak zatresao domaću mrežu. Argentinski je napadač prihvatio loptu na 30-ak metara od vrata, prevario Baa i Uratu te si stvorio prostor za udarac s vrha kaznenog prostora kojim je svladao Zeleniku.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Imao je Varaždin nekoliko situacija za poravnanje u prvom poluvremenu, no nije ih iskoristio i za to bio kažnjen u 40. minuti. Ba se poigravao pred svojim kaznenim prostorom, loptu mu je oduzeo Bukvić i zatim preciznim prizemnim udarcem pogodio za 2:0.

I u nastavku se nastavilo s dobrom igrom, ali i promašajima domaćih, najveću šansu za smanjenje rezultata propustio je Kolarić u 53. minuti, da bi Mierez atraktivnim golom sredinom drugog poluvremena razriješio sve dvojbe oko pobjednika. Omerović je ubacio s desne strane, a Mierez u padu pogodio suparničku mrežu.

Varaždin je u 77. ipak postigao pogodak, Šego je projurio po lijevoj strani i ubacio prizemnu povratnu loptu do Brodića kojemu nije bilo teško svladati Malenicu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Bila je ovo druga utakmica Stjepana Tomasa na klupi Osijeka i druga pobjeda, pa je Osijek sada treći s 45 bodova, jednim više od četvrte Rijeke koja u ponedjeljak gostuje kod Slavena Belupa, dok je Varaždin sedmi s 39 bodova.

Na vrhu je Dinamo sa 70 bodova, 12 manje i ma drugi Hajduk. Kako Hajduk i Dinamo od 18 sati igraju na Poljudu, Dinamo bi mogao i teoretski osigurati 24. naslov prvaka Hrvatske ako ne izgubi.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ - Stjepan Tomas upisao je drugu pobjedu na klupi Osijeka. Bijelo-plavi su slavili u Varaždinu s 3:1, a dvostruki strijelac bio je Ramon Mierez, dok je prvijenac za Osječane upisao Domagoj Bukvić. Fran Brodić smanjio je rezultat.

90. - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

85. - Velika prilika za Varaždin! Pilj je ubacio, a Mitrovski je iz neposredne blizine tukao glavom preko gola.

77. - GOOOL! Brodić smanjuje prednost Osijeka na 3:1! Šego je probio lijevu stranu, ostavio povratnu loptu, a Brodić ju prizemnim udarcem šalje u mrežu.

75. - Samo minutu kasnije, žuti karton dobio je Caktaš. Također, zbog napucavanja lopte.

74. - Jelenić je dobio žuti karton zbog napucavanja lopte nakon prekršaja, a njemu je to također treći žuti karton. Dakle, idući ogled Varaždina, zbog akumuliranih opomena, propustit će Stanić, Kolarić i Jelenić.

69. - Tri izmjene. Kod Varaždina su u igru ušli Belcar i Mitrovski, a izašli su Urata i Puclin, dok je kod Osijeka Jurčevič ušao umjesto Leovca.

65. - GOOOL! Osijek vodi 3:0! Omerović je ubacio, a Mierez u padu iz voleja, nalik škaricama, prekrasno pogađa za veliku prednost. Neobranjiv pogodak argentinskog napadača.

63. - Kolarić je dobio žuti karton zbog prekršaja na Bukviću, ujedno, propustit će i iduću utakmicu Varaždina u Šibeniku, jer mu je to treća opomena.

61. - Nova izmjena kod Varaždina, u igri je Domjanić, a Elezi seli na klupu.

53. - Nova velika prilika za domaćina! Šego je ubacio s lijeve strane, a Kolarić neometano pucao glavom iz neposredne blizine, ali Malenica ponovno sjajno brani.

52. - Igra se u nastavku odvija većinom na polovici Osijeka. Varaždinci su od početka krenuli po smanjenje rezultata.

46. - Počelo je drugo poluvrijeme u Varaždinu, a domaćin je već u prvoj minuti nastavka mogao podebljati prednost. Brodić se našao u izglednoj situaciji, ali Malenica sjajno nogom brani njegov udarac, a odbijenu loptu nije uspio pospremiti niti Elezi.

45. - Kraj prvog dijela! Osijek vodi 2:0 nakon prvih 45 minuta.

40. - GOOOL! Bukvić zabija za 2:0. Sjajnom 19-godišnjaku je to prvi gol u dresu Osijeka.

39. - Osijek je sada ponovno zaprijetio. Lovrićev udarac je završio u bloku, a potom je lopta stigla u šesnaesterac Varaždina gdje su Osječani pucali još dva puta, ali obranio se domaćin.

36. - Elezi je sada izborio udarac i poslao prizemnu loptu, no njegov pokušaj prolazi zamalo pokraj gola.

35. - Žuti karton je dobio Čeberko (Osijek) i neće moći nastupiti u idućoj utakmici.

26. - Puclin je probao iskosa, ali njegov udarac je blokiran.

21. - Osijek se nametnuo kao dominantnija ekipa i cijelo vrijeme prijeti Varaždinu koji priliku traži iz kontre.

16. - Šego je sada ostao sam pred Malenicom, ali golman Osijeka mu je ušao u šut i obranio taj pokušaj.

15. - Lovrić je ubacio iz kuta, Mierez tukao glavom, ali brani Zelenika.

9. - Brodić puca, ali njegov udarac odlazi pokraj vrata.

3. - GOOOL! Ramon Mierez zabija za ekspresno vodstvo Osijeka. Argentinac je primio jednu dugu loptu, prošao nekoliko obrambenih igrača i krasno zabio za veliko vodstvo na samom startu.

2. - Pucao je Mierez, ali brani Zelenika

1 - Počeo je dvoboj u Varaždinu. Odmah na startu je došlo do promjene. Dvije minute prije početka susreta stigla je informacija da je Tonio Teklić otpao zbog bolesti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 00:51