ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PET OD PET

VIDEO: Hajduk odmaknuo Dinamu na +11! Bijeli slave, džoker s klupe u 86. zabio za pobjedu u Varaždinu

Varaždinci su bili sjajan suparnik, ali gosti uzimaju bodove za bijeg najvećem rivalu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2023. 21:16

VARAŽDIN - HAJDUK 1:2 (Belcar 36./Krovinović 29., Dajaku 86.)

VARAŽDIN: Zelenika - Vukčević, Jelenić, Pellumbi, Boršić (od 63. Bručić) - Postonjski (od 63. Elezi), Pilj (od 82. Lusavec), Belcar⚽ (od 68. Vukušić) - Mitrovski (od 82. Kolarić), Brodić, Šego

HAJDUK: Lučić - Moufi (od 59. Mikanović), Šarlija, Diallo, Melnjak - Sigur ?, Krovinović⚽ - Dolček (od 85. Kalik), Benrahou (od 65. Odjidja Ofoe), Sahiti (od 65. Dajaku⚽) - Livaja

VARAŽDIN - stadion Varteks. Gledatelja: 7,903. Sudac: Fran Jović (Zagreb).

>>> POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<


Majstor s mora nastavlja svoju pobjedničku seriju. Pet od pet! Sve su dosada pobijedili momci iz Splita u HNL-u i uživaju na vrhu ljestvice. Tamo gdje bi željeli ostati do kraja prvenstva. Definitivno, ovaj Hajduk izgleda kao momčad koja će se boriti za naslov prvaka, koja je možda ove sezone bliže tom željenom cilju nego ikad. U subotnjoj, vrlo zanimljivoj, ponekad i atraktivnoj utakmici ‘Bili‘ su uspjeli dobili Varaždin čime su dečkima iz baroknog grada nanijeli prvi poraz ove sezone. Okršaj su odlučili igrači koji su ušli s klupe, Mikanović je centrirao, a Dajaku zabio i raspametio ogroman broj svojih navijača.

image
SOFASCORE ZA SN

Već zarana Krovinović je centrirao na ‘drugu stativu‘, Dolček je skočio, spustio loptu negdje pola metra od gol-crte, ali Benrahou nije stigao pospremiti je u mrežu. Bila je to naznaka jakih naleta Majstora s mora, koji su stalno stiskali varaždinsku obranu.

Marko Livaja je nakon nešto više od desetak minuta igre probio bok, gurnuo povratnu loptu Melnjaku, koji je jako opalio s visine šesnaesterca, ali je promašio cilj za jedno desetak centimetara. Varaždin je nakon dvadesetak minuta mogao do vodstva. Opsada Hajdukovog gola trajala je gotovo minutu, Fran Brodić je proigrao Pilja koji sam neometan s nekih 12 metara puca, ali ne dovoljno dobro, Lučić je obranio. Bila je to prva ozbiljna prijetnja domaćina, koji je nakon petnaestak minuta počeo dolaziti do zraka, otimati se iz čvrstog stiska splitske družine.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Međutim, baš kad se činilo da bi Kovačevićevi dečki mogli biti sve opasniji, Hajduk je došao do vodstva. Majstor je uvijek majstor, a Livaja je majstor. Nakon sjajnog ubacivanja, milimetarski točnog centaršuta pogodio je Krovinović, za njega atipično, glavom s nekih šest metara. Bio mu je to prvi pogodak ove sezone, jako potreban za samopuzdanje. Jer do ovoga kola nije niti postigao pogodak, a nije niti asistirao, stizale su i kritike. Možda ga baš ovaj pogodak vrati na onu razinu na kojoj ga Splićani trebaju.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

No, nisu se dugo veselili Krovinović i Hajduk, jer još je jedan ‘španer‘ odlučio postići prvi gol ove sezone. Biio je to Leon Belcar, nasljednik Tonija Teklića. Kako li je samo vrhunski pogodio s vrha šesnaesterca, blizu samih ‘rašlji‘. Lučić je dodirnuo loptu, ali nedovoljno da je uspije spriječiti da ne uđe u mrežu.

Duga je stanka bila pred kraj prve dionice. Naime, Benrahou je probio bok, centrirao, Vukčević je igrao rukom u šesnaestercu, sudac Jović je pokazao na jedanasterac, ali to se nije dogodilo, jer je VAR utvrdio da je Benrahoui prije primanja lopte bio u malom, ali dovoljnom zaleđu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U samom finišu prve dionice opet je raspoloženi Krovinović bio u akciji, odlično je pucao iskosa s nekih petnaest metara, ali je Zelenika sjajno obranio. Minutu kasnije vratar Varaždina je imao još jednu veliku obranu, skinuo je udarac Livaje iz blizine. Nije doduše, mogao spriječiti udarac Dolčeka, ali nakon inetervencije VAR-a, taj pogodak je poništen jer je u začetku akcije Livaja bio u zaleđu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U subotu je VAR bio ‘neprijatelj‘ Majstora s mora, nakon jedanaesterca, poništio im je i pogodak. Ali sve je bilo točno i opravdano. Na samom kraju prve dionice, opasno je priprijetio Šego, super je pucao, Lučić je obranio, a odbijenu loptu Vukčević nije uspio pospremiti u mrežu.

Početkom druge dionice, prvo je Belcar nakon kornera kojeg je izveo Postonjski, pucao glavom pola metra od vratnice, a nakon korera s druge strane kojeg je odaslao Benrahou, Livaja je glavom u padu pogodio - vratnicu!

U samoj završnici utakmice, Mikanović je iz blizine pucao, ali je Zelenika obranio, a najbolji igrač Varaždina ovog susreta ispio je odbiti i slobodni udarac Livaje. Ipak, nije mogao zaustaviti pobjednički udarac Dajakua koji je Hajduku donio veliku radost.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

? KRAJ UTAKMICE! HAJDUK JE OSTVARIO MAKSIMALNIH 15 BODOVA U PRVIH PET KOLA!

90.+5. Lukavo je Brodić gađao pored živog zida, a Lučić po tko zna koji put fenomenalno obranio!

90. ? Igrat će se čak sedam minuta sudačke nadoknade.

86. ⚽ GOOOL!

Strijelac je džoker s klupe Leon Dajaku! Sjajnom mu je dijagonalom asistirao Mikanović, a Dajaku je potpuno sam i neometan na drugoj vratnici precizno pogodio za 2:1!

image

Leon Dajaku

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

85. ⇔ Posljednje zamjene kod Varaždina. Izlaze Pilj i Mitrovski, zamijenit će ih Lusavec i Kolarić.

Tri minute radnije ušao je Kalik umjesto Dolčeka.

84. Projektil Mitrovskog fijuknuo je preko Hajdukova gola.

81. ⚠ Strašan udarac Marka Livaje!

Njegov je 'effe' zaobišao živi zid, no Zelenika je to iščupao iz 'male mrežice'!

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

80. Mitrovski ruši Dajakua u zoni udarca, bit će ovo opasno po Zeleniku. Prethodno je vratar Varaždina sjajno skinuo zicer Dine Mikanovića.

78. Opasno je izgledalo po vrata Hajduka, Vukušić se potpuno sam sjurio prema golu, ali Lučić je istrčao i uspio ga omesti. Svejedno je prethodno već bilo označeno zaleđe.

78. Krovinović šutira ravno u Zeleniku.

74. Došlo je do nezgodnog sudara dvojice suigrača Jelenića i vratara Zelenike. Traje kraći prekid dok im se ukazuje liječnička pomoć.

71. Odjidja je povukao jednu akciju i silovito opalio - preko gola.

68. ⇔ Nove zamjene dodatno remete ritam igre.

Umjesto strijelca Leona Belcara ulazi bivši hajdukovac, 'sinjski dijamant' Ante Vukušić.

65. ⇔ Reagira odmah i Ivan Leko, odnosno njegov pomoćnik na klupi Adnan Čustović.

Ulaze Vadis Odjidja Ofoe i Leon Dajaku umjesto Benrahoua i Sahitija.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

63. ⇔ Mijenja sada i Mario Kovačević.

U igru će Karlo Bručić i Agon Elezi, izlaze Antonio Boršić i kapetan Igor Postonjski.

60. ? Sigur radi prekršaj na Belcaru i dobiva Jovićevu opomenu.

59. ⇔ Prva zamjena kod Hajduka.

Ulazi Dino Mikanović umjesto Fahda Moufija.

57. Prijeti Hajduk!

Nakon gužve u kaznenom prostoru Sigur je raspalio s dvadesetak metara, međutim nije bilo preciznosti u njegovu udarcu...

Prethodno je Livaja bio u naletu, brži je od njega bio vratar Zelenika.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

53. ⚠ Livaja pogađa vratnicu!

Benrahouv ubačaj iz kuta skrenuo je kapetan Hajduka glavom u padu i pogodio okvir gola!

52. Stigla je obavijest da je VAR sustav sada ponovno u funkciji.

Krovinović je dugačkom dijagonalom tražio Livaju, a Pellumbi u posljednji trenutak izbio u korner.

51. Belcar u ovom pokušaju nije bio precizan, njegov udarac glavom prolazi pored gola.

49. Brodić silovito šutira, od bloka to odlazi preko gola.

46. ? Vraćamo se u Varaždin. Kasnio je početak drugoga poluvremena minutu-dvije zato što je VAR trenutno djelomično izvan funkcije. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA DIJELA!

Uzbudljivu utakmicu gledamo u Varaždinu, prilike frcaju na obje strane, vidjeli smo tu i atraktivnih poteza i dramatičnih situacija. Hajduk je poveo, ali Varaždinci nisu ostali dužni. Očekujemo dodatnu adrenalinsku injekciju u nastavku...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45.+5. Drama u Varaždinu!

Šego je fenomenalno opalio s ruba šesnaesterca, a Lučić još bolje intervenirao...

Odbila se lopta do Pilja koji pada u duelu s Krovinovićem, no sudac Jović pokazuje da se igra nastavlja! Skočili su svi Varaždinci i tražili najstrožu kaznu, međutim promjene odluke nije bilo.

45. ? Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

45.+1. GOOOL!

Zabija Ivan Dolček!

Ali ipak ništa, Livaja je bio u zaleđu...

Sjajno je 'podvalio' za Benrahoua koji potom ostavlja za Dolčeka, a krilni napadač Bijelih lijepo plasira i pogađa suprotan kut. Ipak, prethodno je kapetan Hajduka bio za korak u nedozvoljenoj poziciji.

45. Dvije velike obrane Olivera Zelenike! Prvo je Krovinović s lijeve strane iskosa silovito šutirao, a zatim i Livaja na suprotnoj strani, u oba je slučaja kao pobjednik izašao vratar Varaždina.

44. Netko je od Varaždinaca poluškaricama nastojao ugroziti Lučića - bilo je to atraktivno, ali i neefikasno.

40. ⚠ DVOJBENA SITUACIJA!

Benrahou se sjurio u šesnaesterac domaćih, a Vukčević je u bloku igrao rukom. Skočili su svi hajdukovci i tražili najstrožu kaznu, međutim moguće je da je Marokanac bio u zaleđu.

Traje VAR provjera!

Ipak zaleđe... Trajala je pauza minutu-dvije, na kraju je iz VAR sobe dojavljeno da je Benrahou bio u nedozvoljenoj poziciji.

36. ⚽ GOOOL!

Sjajan pogodak Leona Belcara! Isplatio se pritisak Varaždina... Nakon kornera lopta je došla do Belcara koji odapinje s vrha šesnaesterca i pogađa praktički same rašlje... 1:1!

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

35. Ne predaju se Varaždinci, Vukčevićev potencijalno opasan ubačaj završio je u trećem korneru za igrače Marija Kovačevića.

29. ⚽ GOOOL!

Livaja je asistent, Krovinović strijelac!

Kapetan Hajduka našao se u ulozi desnoga krila i fantastično centrirao za Krovinovića koji se ubacio iz drugoga plana te se samo 'naklonio' za 1:0 za Bijele!

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

28. Još jedan sjajan centaršut Postonjskog ne uspijeva Belcar glavom skrenuti u mrežu.

26. Nova izrađena kombinacija Varaždinaca i novi Belcarov pokušaj koji blokira sveprisutni Šarlija.

23. Kakva prilika Varaždinaca! Dugo je trajao njihov napad, lopta je putovala s jedne strane na drugu, a u konačnici je na Brodićevo dodavanje silovito šutirao Pilj, a Lučić se istaknuo sjajnom intervencijom!

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

17. Primio se Pilj za rame i srušio na tlo. Traje kraći prekid dok mu se ukazuje liječnička pomoć. Elezi je već poslan na zagrijavanje.

Vratio se naknadno Marin Pilj u igru.

16. Jedno neoprezno poigravanje loptom vratara Lučića zamalo je kaznio Brodić, srećom po njega uspio je raščistiti situaciju.

13. Nova šansa Bijelih! Livaja ostavlja idealnu povratnu za Melnjaka čiji šut s vrha šesnaesterca prolazi tik uz vratnicu!

12. Sve ozbiljnije prijeti Hajduk. Livaja je tražio suigrače na suprotnoj vratnici gdje je za korak zakasnio Dolček. Steže se obruč oko varaždinskoga gola.

10. Kvalitetnu, izrađenu akciju izveli su Varaždinci, na kraju je Piljev udarac završio u bloku.

Prethodno je Livaja šutirao s desetak metara, Jelenić je blokirao njegov udarac i na to su Bijeli tražili igranje rukom, no sudac Jović nije se oglasio.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

5. Velika šansa Hajduka! Krovinovićev centaršut nije uspio Dolček sa samo pet metara glavom smjesiti u mrežu...

3. Varaždinska je publika, zajedno s pripadnicima Torcide, napunila gradski stadion. Jurnuli su domaćini odmah u ofenzivu, no Brodić je upao u ofsajd-zamku.

1. ? Počela je utakmica u Varaždinu. Glavni je sudac Fran Jović iz Zagreba.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

17.40 Stigli su sastavi za današnji dvoboj! Kod Hajduka neće biti Vadisa Odjidje, umjesto njega priliku je dobio Benrahou!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. kolovoz 2024 14:47