NIKSA STIPANICEV Cropix
DIREKTNO ISKLJUČENJE

VIDEO: Pogledajte divljački start hit igrača HNL-a kojim je zaradio izravan crveni karton

Tonio Teklić isključen je u 65. minuti, ali Varaždin je ipak uspio stići do nova tri boda
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. listopad 2022. 20:42

Varaždin je s 2:1 slavio na gostovanju kod Šibenika i tako stigao do šeste sezonske pobjede u 15. kolu domaćeg prvenstva Djelovalo je da će ogled na Šubićevcu biti prava uspavanka, mreže su mirovale prvih 45 minuta te smo gledali brojne bezidejne pokušaje s obje strane. Iskupljenje je stiglo u drugom djelu, kada smo vidjeli tri pogotka i dva isključenja,.

Tonio Teklić "krvnički" je startao nad šibenskim stoperom Mislavom Matićem u 65. minuti, stoga mu je glavni sudac Ante Čulina pokazao direktno isključenje i put ka svlačionici. Teklić je braniču silovito uletio džonom u potkoljenicu i odmah je znao što slijedi, pa se počeo ispričavati Matiću.

No, protivnička momčad nije tako lako prihvatila ispriku. Nastala je prava drama - domaćini su ostali frustrirani žestokim Teklićevim startom i krenulo je naguravanje. Djelovalo je da bi situacija mogla eskalirati u veći fizički obračun, no strasti su se brzo smirile kada je Fran Brodić zaradio žuti karton.

OŠTAR START TONIJA TEKLIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Bilo je to pri rezultatu 1:0 (Dolček, 60‘) za sastav Marija Cvitanovića, stoga se novi trener Šibenika imao pravo uvelike nadati prvoj svojoj pobjedi na klupi "kraljeva remija". Na kraju bi im i remi dobro došao, domaćini su ostali bez ikakvog plijena. Brodić (71) je s bijele točke poravnao rezultat, a Marin Pilj (90+4) kao džoker s klupe donio tri boda Varaždincima i režirao teško razočarenje na Šubićevcu. Tada se igralo 10 na 10 jer je Ivan Delić zaradio drugi žuti neposredno prije pogotka.

Delić je jedan od trojice koji zbog kartona neće putovati na Maksimir u idućem kolu, kada Šibeniku slijedi ogled s Dinamom. Doma će ostati Duje Čop i Ivan Dolček, koji su u ogledu s Varaždinom zaradili treći žuti karton u sezoni. Dolček je zaista mogao i bez "čišćenja", frustrirano je reagirao na sučev zvižduk uzrokovan Delićevim blagim prekršajem u napadu. Da nije ispucao loptu kao znak revolta na tu odluku, Čuljak bi ga poštedio opomene.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 11:04