Damir Krajač/Cropix
SUPERSPORT HNL

VIDEO: Pogledajte šou bivšeg igrača Dinama, samo Marko Livaja ima više golova od njega

Varaždin je s 2:1 pobijedio Goricu i tako se bodovno izjednačio s Osijekom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. ožujak 2023. 18:55

VARAŽDIN - GORICA 2:1 (Brodić 53., 87./Mitrović 74.)

VARAŽDIN (4-2-3-1): Zelenika - Stanić, Stolnik, Jelenić, Pellumbi (Od 78. Urata) - Belcar (Od 78. Mitrovski), Elezi - Šego, Teklić (Od 69. Pilj), Drožđek (Od 69. Banovec) - Brodić⚽⚽

GORICA (4-4-1-1): Radošević - Tomečak, Raspopović, Krizmanić?, Štiglec (Od 64. Vojtko) - Majstorović (Od 64. Matavž), Pršir, Mrzljak (Od 64. Ndockyt), Mitrović ⚽- Julardžija (Od 54. Suk) - Fućak


Dva gola Frana Brodića lansirala su Varaždin ponovno u europsku zonu, a Goričin vlak za ostanak na još jednoj postaji nije otvorio vrata te je ekipa trenera Željka Sopića u sve težoj situaciji. Za njih je to već viđeno poslijepodne u kojem nisu bili daleko od boljeg rezultata, ali su ostali samo promatrači dok se dijelila lova na kasi. Gorica je vjerojatno najnesretnija momčad ove sezone, ali to im neće biti utjeha propadnu li u niži rang. U ključnim trenucima nedostaje im i koncentracije.

Varaždin je odigrao nekoliko krasnih akcija, na trenutke bio inspiriran, ne samo dvostruki strijelac Brodić nego i Drožđek i Šego, a jedina vijest koja ih nije veselila je ozljeda Tonija Teklića zbog koje je morao ranije iz igre. Međutim, i bez njega, iz kontre, kad su Velikogoričani stiskali da ugrabe plijen koji bi ih približio Šibeniku, zabili su za pobjedu i bodovno poravnanje na tablici s Osijekom.

Bila je to prilično ravnopravna utakmica u kojoj je domaćin držao 56 posto posjeda, a gost napravio prednost u udarcima 12:8. Od toga 5:3 unutar okvira vrata. Prvi pravi projektil lansirao je Domagoj Drožđek u 21. minuti kad je dao posla Božidaru Radoševiću i šansu da se istakne izbacivanjem lopte preko grede. Gorica je na pravi udarac čeka do 36. minute kad je Edin Julardžija prošao kroz sredinu u pucao s dvadesetak metara, ali u čuvara mreže.

image

Fran Brodić slavi pogodak

Damir Krajač/Cropix

Varaždinci su tražili igru najviše preko Drožđeka koji je djelovao po lijevom krilu i ubacivao pred vrata no obrana Gorice u pravilu je bila koncentrirana, a ako i nije, Fran Brodić u prvom dijelu nije našao pravi udarac.

Najveće uzbuđenje pred golom domaćina u tom razdoblju igre zbilo se u 43. minuti kad je Fućak s desne strane vanjskom stranom stopala ubacio pred gol, Stolnik glavom usmjerio loptu prema korneru, a Mitrović na drugoj vratnici za malo zakasnio da je pospremi u mrežu.

Gosti su od starta davali gas i htjeli pokazati koliko im znače bodovi, no kako je igra tekla njihova je energija kopnjela. Varaždin je kontrolirao situaciju, ali nije uspostavio ni tempo niti dominaciju. Na odmor su ekipe ispraćene u tišini. Pljeska nije bilo. Za razliku od ovacija Varaždincima na kraju dvoboja.

image
Damir Krajač/Cropix

Tek što je krenuo nastavak Šego je mogao i bolje reagirati pred vratima, no pucao je u blok. Uskoro su domaćini poveli nakon sjajne akcije u kojoj su sudjelovali Teklić, potom Drožđek petom, Šego kao asistent s desne strane i Fran Brodić strijelac iz blizine.

- Druga liga, druga liga - skandirali su navijači Varaždina igračima Gorice...

No, nisu se gosti tek tako dali. Po ulasku u igru Ndockyt okrenuo je Pellumbija, ali nije uspio prevariti Zeleniku koji mu je ušao u šut. Potom se Fućak oslobodio pratnje, centrirao pred vrata gdje se nakon dva dodavanja lopta našla kod Josip Mitrovića koji poravnava iz također iz blizine.

image
Damir Krajač/Cropix

Varaždinci su malo pali, playmaker Teklić morao je nešto ranije van zbog ozljede, Gorica je počela djelovati bolje i tražiti pobjednički gol. Pokušavali su Pršir, dvaput Mitrović, bilo je zanimljivo i sve žešće, startovi opasniji, napet boj ostao je do kraja. Ponovno se pokazalo da je za Goricu dobar bio ulazak Suka, a impuls su dali i drugi s klupe, međutim još jednom su primili jeftin gol.

Fran Brodić drugim pogotkom donio je pobjedu Varaždincima. Dogodilo se to iz kontre, Banovec je dao loptu u trk, on se sjurio pa s ruba kaznenog prostora plasirao u golmanov lijevi donji kut.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix


PRIJENOS UŽIVO:

90+5 - Kraj! Varaždin slavi.

90 - Igrat će se još pet minuta sučeve nadoknade vremena,

87 - GOOOL! Brodić zabio ja 2:1. Napadač domaćina je pobjegao obrani Gorice i lako poslao loptu pokraj golmana Radoševića. Brodić je ovime došao do 10. gola u prvenstvu. Više ima tek Marko Livaja koji je prvi na listi sa 17 zabijenih golova.

78 - Dvostruka izmjena kod Varaždina. Izašli su Belcar i Pellumbi, u igri su Mitrovski i Urata.

74 - GOOOL! Mitrović zabija za izjednačenje i vraća Goricu u život.

69 - Dvostruka izmjena kod Varaždina. Izašli su ozlijeđeni Teklić i Drožđek, u igri su Pilj i Banovec.

64 - Trostruka zamjena kod Gorice. Izašli su Mrzljak, Štiglec i Majstorović, a u igri su Ndockyt, Vojtko i Matavž.

54 - Izašao je Julardžija, ušao je Joey Suk (Gorica).

53 - GOOOL! Varaždin vodi nakon fantastične malonogometne akcije koju je u gol pretvorio Fran Brodić.

49 - Žuti karton dobio je Krizmanić (Gorica).

46 - Šego je zaprijetio odmah u početku drugog dijela, ali iz blizine puca u blok.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45 - Kraj prvog dijela. Vidjeli smo tek dvije prilike iz daljine u prvih 45 minuta.

43 - Fućak je sada dobro ubacio, ali Mitrović je bio malo prekratak.

38 - Brodić je probao nakon kornera, ali se poskliznuo u ključnom trenutku.

36 - Opalio je iz daljine Julardžija, brani Zelenika.

35- Prijeti i dalje Varaždin, no ne uspijeva pronaći put do mreže

23 - Sijevnula je kotnra Gorice. Fućak je pokušao uposliti Majstorovića na pet metara, ali uspjeli su to očistiti domaćini.

22 - Sjajna prilika za Varaždin. Drožđek je opalio s nekih 18 metara, ali njegov odlični udarac još bolje brani Radošević.

20 - Prijeti Gorica, ali Fućak se malo spetljao u završnici i nije uspio ozbiljnije pucati prema golu.

11 - Probali su sada domaćini preko Pellumbija, ali Krizmanić izbacuje loptu u ključnom trenutku.

4 - Zaprijetio je Varaždin, ali udarac Šege odlazi visoko preko gola.

1 - Počeo je susret u Varaždinu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 13:26