DUJE KLARIC Cropix
ČUDESNI GOLOVI

VIDEO: Poljud je u transu! Benrahou oduševio potezom iz slobodnog udarca, Sahiti ga nadmašio velemajstorijom!

Split slavi i drugu večer zaredom, u petak su briljirali juniori u Ligi prvaka, u subotu seniori u HNL-u
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. travanj 2023. 21:17

HAJDUK - VARAŽDIN 2:0 (Benrahou 25., Sahiti 65.)

HAJDUK (4-3-1-2): Lučić - Sigur, Ferro (od 46. Borevković?), Awaziem, Melnjak (od 84. Letaj) - Fossati, Grgić (od 38. Krovinović), Sahiti⚽(od 69. Anello?)- Benrahou⚽- Livaja, Mlakar (od 84. N.Kalinić)

VARAŽDIN (4-3-3): Zelenika - J. Stanić (od 85. Ba), Jelenić, Pellumbi, Urata (od 46. Mitrovski) - Pilj (od 71. Elezi), Puclin (od 61. Belcar), Teklić - Šego, Domjanić (Kolarić), Drožđek

SPLIT - Stadion Poljud. Gledatelja:10,596. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)


Hajduk je pobijedio Varaždin 2:0 i smanjio prednost Dinama na tablici na deset bodova, a Poljud je bio u znaku juniora koji se u Ženevi spremaju za finale Lige prvaka. O tome je govorila i Torcidina poruka sačinjena od njihovih brojeva na dresovima i garda s kakvim su izašli na ogled s Milanom koji se očitovao u rečenici: "Oni su goli k.... dobit ćemo ih ka i sve ostale".

Prva momčadi Bijelih daleko je od tih standarda u europskoj konkurenciji, ali i ona je razveselila navijače bodovima i fantastičnim pogocima koji su začinili večer. Yassine Benrahou i Emir Sahiti bili su protagonisti.

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE.

image

Sofascore - Statistika utakmice

SOFASCORE Sofascore

image
DUJE KLARIC Cropix

No, Hajduk je u HNL-u ostalo tek potruditi se da Dinamo ne postane prvak baš u njegovom domu u najvećem derbiju. Za bilo što drugo vjerojatno mu je prekasno.

U HNL-u je debitirao Niko Kristian Sigur koji će u rujnu napuniti 20 godina, radi se o Kanađaninu hrvatskih korijena. Odradio je cijeli susret kao desni branič.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Awaziemovo povlačenje Jelenića koštalo je Hajduk gola već u drugoj minuti jer Melnjak je uzalud pogodio vrata. Bijeli su od starta prednjačili posjedom, Varaždin se bio prisiljen pretežno braniti, međutim u 11. minuti Lučič je spriječio goste u velikoj šansi. Niko Domjanić našao se sam pred golom na desetak metara, zaustavio je loptu dodanu od Drožđeka, okrenuo se i pucao, ali slabo. Golman je čak lako zaustavio šut. Vrlo loša reakcija mladog napadača Varaždinaca.

image
ANTE CIZMIC Cropix

To je ipak podigmulo moral gostima koji su počeli igrati slobodnije, no i dalo šansu Hajduku za brzu akciju u 22. minuti kad je Livaja našao Sahitija koji izlazi pred vratara, ali ga nije uspio svladati. Četiri minute kasnije Marokanac Yassine Benrahou iz slobodnog udarce trese mrežu za 1:0. Varaždinci su napravili prekršaj u opasnoj zoni na dvadesetak metara i kažnjeni su sjajnim šutom.

Do kraja prvog dijela pokušao je Livaja s dvadesetak metara, a u 38. minuti Hajduk je ostao bez Lukasa Grgića kojeg je zamijenio Filip Krovinović. Grgić je dobio slučajan udarac u glavu u duelu, dugo je ležao, djelovao ošamućeno, nije se dobro osjećao, a Krovinović nije startao iz opreza zbog problema s koljenom desne noge. Varaždin je potom zaprijetio preko Šege i Teklića...

image
ANTE CIZMIC Cropix

U 47. minuti moglo je biti 2:0 jer Benrahou je imao loptu na peta metara, nakon centaršuta Melnjaka, no Zelenika mu je obranio šut. U jeku napada Bijelih Varaždinac Kolarić je pogodio loptom vlastitu vratnicu, pa je nešto kasnije Zelenika obranio i pokušaj Mlakara. Međutim u 65. minuti Emir Sahiti izvrsnim šutom vanjskom stranom desnog stopala desne noge u rašlje potvrdio je da će to biti Hajdukovi bodovi. Spektakularan gol kao i asistencija Benrahoua.

Varaždincu se nisu predali, Teklić je zaprijetio iz slobodnog udarca što je Lučić obranio, a to je u 75. minuti bio prvi šut gostiju u drugom dijelu po golu. Nastavili su Drožđek, Šego... no dojam da je utakmica riješena nije pretpio korekcije. Hajduk je položio popravni nakon poraza u Rijeci i dobio susret u kojem Marko Livaja nije bio u središtu pozornosti. To nisu česte prigode, sigurno bi i sam Livaja volio da su češće.


Prijenos uživo:

90. - Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

90. - Nova velika prilika Hajduka! Livaja je lijepo dodao za Anella koji iz prve gađa malo preko gola.

82. - Šego je pucao s distance i lopta je otišla pored gola

75. - Tekliću je pri izvođenju slobodnog udarca nešto dobacivao Livaja. Mladi napadač je s tridesetak metara opalio silovito, išlo je to u gol, ali bio je na pravom mjestu Lučić.

71. - Fešta je na sjeveru gdje se odvija jedna bogata bakljada. Nakratko je prekinut susret.

65. - GOOOOL! Prekrasan pogodak Sahitija za 2:0! Kakva majstorija veznjaka Hajduka, izbacio je svog čuvara, a onda vanjskom poslao loptu u mrežu. Ovo bi mogao biti gol sezone!

60. - Ponovno spašava Zelenika, ovoga je puta silovito opalio Mlakar, ali spreman je golman gostiju.

57. - Zamalo autogol! Melnjak je centrirao, lopta je išla na Sahitija, Kolarić je utrčao ispred njega, ali je prilikom izbacivanja lopte pogodio vratnicu.

47. - Nova velika prilika za Hajduk! Melnjak je poslao svojeg čuvara u prazno, nabacio za Sahitija, na loptu je natrčao Benrahou, ali izvrsno brani Zelenika.

46. - Počinje drugo poluvrijeme, a odmah imamo tri izmjene. Za Varaždin su ušli Kolarić i Mitrovski umjesto Domjanića i Urate dok će kod Hajduka Borevković umjesto Ferre.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. - Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

41. - Pokušaj Šege! Išao je iznenaditi Lučića udarcem iz mrtvog kuta, lopta je išla u vrata, ali odbio je to golman Hajduka u korner. Zanimljiva ideja mladog napadača Varaždina.

38. - Grgić ipak neće moći nastaviti susret, zadobio je dobio udarac u potiljak. Zamijenio ga je Krovinović.

37. - Sahiti je povukao kontru, osvojio puno prostora po desnoj strani, tražio je Mlakara na drugoj stativi, ali intervenirali su braniči Varaždina.

33. - Ostali su ležati Grgić i Fossati, Talijan je naletio na Lučića koji je boksao loptu, a nakon toga se glavom sudario s Grgićem kojemu se pruža liječnička pomoć.

25. - GOOOOOL! Fenomenalan pogodak Benrahoua iz slobodnog udarca. Odmjerenim udarcem je neobranjivo pogodio za 1:0.

22. - Odlična intervencija Zelenike! Sahiti je povukao loptu sa sredine terena, dodao za Livaju koji mu vraća loptu, Sahiti puca, ali Zelenika se odlično postavio i na kraju je od svega ispao samo gol-aut.

20. - Urata je primio dodavanje na lijevoj strani, poslao je oštru loptu u peterac, a opasnost je u korner otklonio Awaziem.

17. - Nakon intenzivnog starta, umrtvili su igrači u narančastim dresovima utakmicu. Povukli su se Splićani dok Varaždin traži pukotinu u obrani Hajduka.

11. - Najopasnija prilika na susretu! Drožđek je uposlio Domjanića koji izbija sam pred Lučića, ali vratar Hajduka obranom izlazi kao pobjednik.

8. - Prvi pravi udarac Splićana! Livaja je uposlio Benrahoua koji u padu puca ravno u golmana. Ostao je nakon toga ležati Marokanac, a ostao je ležati i Grgić nakon duela na sredini terena. Obojica su nakon intervencije liječnika nastavili sa susretom.

4. - Agresivan start Hajduka urodio je novim kornerom, već drugim na utakmici u tako kratkom vremenu, Livaja je pucao glavom preko gola.

2. - Melnjak je već u drugoj minuti zatresao mrežu, ali Awaziem je napravio prekrašaj u napadu zbog čega je gol poništen.

1. - Počela je utakmica između Hajduka i Varaždina.

1. - Susret na Poljudu počeo je minutom šutnje za Josipa Duvančića.


VARAŽDINCI S HAJDUKOM OVE SEZONE

30/07/22.

Varaždin - Hajduk 0:2

08/10/22.

Hajduk - Varaždin 2:1

11/02/23.

Varaždin - Hajduk 1:4

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 23:17