Emmanuel Banda

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BORBA ZA SAM VRH

VIDEO: Rijeka uz bizaran autogol stigla do nove pobjede, pobjegla Dinamu i puše za vrat Hajduku

Varaždin je u 16. kolu SuperSport HNL-a izgubio 2:0, Rijeka je sada na dva boda od vodećeg Hajduka
Piše: SN, HinaObjavljeno: 25. studeni 2023. 17:11

VARAŽDIN - RIJEKA 0:2 (Banda 13., Škaričić 53. ag.)

VARAŽDIN (4-3-3): Zelenika - Vukčević, Škaričić (od 59. Banovec), Pellumbi, Boršić - Mitrovski (od 87. Capone), Postonjski ?, Pilj (od 59. Belcar) - Jelenić ?, Šego (od 74. Vugrinec), Drožđek (od 74. Domjanić)

RIJEKA (4-1-4-1): Labrović - Smolčić, Dilaver, Mitrović, Čabraja ? - Selahi (od 83. Galešić) - Yansane (od 63. Grgić ?), Fruk, Janković (od 75. Petrovič), Banda ⚽ ? (od 63. Hodža) - Ivanović (od 75. Obregon)

VARAŽDIN - Gradski stadion. Gledatelja: 1,818. Sudac: Fran Jović (Zagreb).


>>> GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.


Nogometaši Rijeke uspješno su obavili zahtjevno gostovanje kod Varaždina gdje su, u sklopu 16. kola HNL-a, slavili s 2:0.

Prvi pogodak za Rijeku postigao je Emmanuel Banda u 13. minuti, dok je početkom drugog poluvremena, u 53. minuti, Luka Škaričić pogodio vlastitu mrežu za konačnih 2-0. Inače, Rijeka je na ovom gostovanju morala igrati bez dvojice svojih najboljih igrača, hrvatskih reprezentativaca Marka Pjace i Marca Pašalića.

image
SOFASCORE ZA SN

Vrlo brzo je Rijeka došla do prednosti. Povela je u 13. minuti nakon što je odlično asistirao Fruk, a iz blizine je precizan bio Banda za vodstvo gostiju. Bila je to ujedno već osma prvenstvena asistencija Fruka koji je u tom segmentu najbolji igrač HNL-a.

Samo dvije minute kasnije moglo je odmah biti 2-0 za Rijeku, no gromoviti udarac Čabraje iz slobodnog udarca, s 30 metara, odsjeo je na vratnici. Na odbijenu je loptu natrčao Ivanović, ali Varaždin se ipak spasio.

image

Dimitar Mitrovski

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Uz vodstvo Rijeka je nastavila napadati i mučiti domaćina. U 20. minuti pored vratnice je pucao Fruk, dok je u 27. za goste pokušao Ivanović. Prvu pravu šansu varaždinski nogometaši su složili u 28. minuti, no završnica Šege je bila vrlo loša.

U prvom dijelu još se jednom uzdrmao domaći okvir vrata. U 35. minuti, nakon odlične solo akcije, Ivanović je pogodio vratnicu.

image

Željko Sopić, trener Rijeke

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Drugo poluvrijeme počelo je solidnom šansom Varaždina, ali inače aktivni Drožđek nije pucao najbolje. Kada već riječki nogometaši tijekom prvog dijela nisu uspjeli zabiti drugi pogodak, u tome im je u 53. minuti pomogao domaći igrač Škaričić koji je atraktivno glavom zabio autogol za 2-0 Rijeke.

image

Domagoj Drožđek i Emmanuel Banda

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Taj pogodak je dodatno slomio ambicije Varaždina koji je i dotad bio u podređenom položaju u odnosu na mnogo razigranijeg suparnika. Rijeka je do kraja rutinski sačuvala dva gola prednosti i tri boda s kojima se približila domaćem Hajduku.

Uz isti broj utakmica Rijeka trenutačno ima dva boda manje od Splićana (31-33). Dinamo ima dvije utakmice manje od Rijeke i sedam bodova manje. Varaždin je ostao na šestoj poziciji sa 17 bodova.

image

Jorgo Pellumbi

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Kasnije tijekom subote na maksimirskom stadionu se igra derbi kola, od 17.30 sati za prvenstvene bodove će se boriti Dinamo i Osijek.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice 16. kola. Od 15 sati se sastaju Istra 1961 i Hajduk, dok zadnji dvoboj igraju Gorica i Rudeš od 17.10 sati.

image

Franjo Ivanović

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U petak je odigrana prva utakmica ovog kola, a Slaven Belupo je upisao ligašku pobjedu nakon mjesec i pol dana čekanja. Pobijedio je u gostima Lokomotivu 3-1 golovima Hoxhe, Mioča i Šakote. Jedini gol za domaćina dao je Šotiček.

image

Mario Kovačević, trener Varaždina

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

KRAJ UTAKMICE U VARAŽDINU!

Riječani su upisali nova tri boda, prema prikazanome - sasvim zasluženo. Varaždin je na trenutke djelovao kao da ima strategiju kojom bi se suprotstavio Sopićevoj momčadi, međutim ispostavilo se da su to bili samo jalovi pokušaji. O autogolu mladog Vatrenog Luke Škaričića još će se dugo pričati...

90.+1. ? Grgić faulira Boršića i dobiva žuti karton.

90. ? Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

Hodža gađa preko gola...

87. ⇔ Posljednja zamjena na susretu - A. Capone mijenja Mitrovskog i debitira za Varaždin. Capone je došao - ni manje ni više - iz AC Milana. No, ime mu nije Al, nego Andrea...

84. ⚠ Obregon prima loptu na samo pet metara okružen gustom riječkom obranom! Uspijeva čak i uputiti atraktivan udarac petom koji brani Zelenika...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

83. ⇔ Ulazi Galešić umjesto Selahija koji se, čini se, ozlijedio.

76. ? Žuti karton za Brunu Godu koji sjedi na klupi, dakako zbog prigovora! To mu je treći žuti i neće moći nastupiti u idućem kolu u Pampasu na Opus Areni.

75. ⇔ U igru ulaze Noa Vugrinec i Niko Domjanić, na klupu će Šego i Drožđek. Svježa krv za Rijeku su 25-godišnji Slovenac Dejan Petrovič i Kolumbijac Jorge Obregon, izaći će Niko Janković i Franjo Ivanović.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

73. Čabraja gađa izravno po golu iz kornera, Zelenika brani!

68. Mitrovski iz velike šanse gađa preko gola, međutim ne bi taj eventualni pogodak ni bio priznat jer je prethodno Šego napravio faul u napadu.

63. ⇔ Reagira odmah i Željko Sopić. Alen Grgić i Veldin Hodža zamijenit će Yansanea i Bandu.

59. ⇔ Hitno reagira trener Varaždina. Ulaze Banovec i Belcar umjesto Škaričića i Pilja.

53. ⚽ GOOOL!

Autogol Varaždina, Škaričić pogađa vlastitu mrežu!

Fruk je opet imao prste i prilikom ovoga gola, sjajno je ubacio u šesnaesterac, a ondje je mladi Vatreni Luka Škaričić nevjerojatnim potezom pogodio vlastitu mrežu, glavom u padu svladao je vlastitog vratara Zeleniku koji ga je samo pogledao u čudu... Rijeka vodi 2:0!

51. Opasniji je Varaždin u nastavku! Drožđekovu povratnu sada Mitrovski šalje preko gola...

50. Dobro je opalio Drožđek iz daljine, hvata to Labrović.

48. ? Dobio je Mitrovski po nogama, u sučevu bilježnicu ide Emmanuel Banda.

46. ? Vraćamo se u Varaždin. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!
Izrazito sadržajnu utakmicu gledamo u Varaždinu. Domaći nogometaši dišu na škrge dok pokušavaju parirati sjajnim Riječanima. Posebno je raspoložen Ivanović koji je već zatresao i gredu i vratnicu, dok se u strijelce upisao Banda nakon sjajne Frukove asistencije. Sopićeva je momčad sada na samo dva boda od vodećeg Hajduka koji sutra u 15:00 igra protiv Istre.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45. ? Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43. Postonjski gađa iz slobodnjaka - samo preko gola.

42. ? Čabraja ruši Šegu i dobiva žuti karton. Uzalud Riječanima protesti zbog toga što je Šego možda bio u zaleđu.

38. Još jednom Franjo Ivanović, još jednom pored gola! Gladan je i željan zgoditka, ali neće ga zasad... Varaždinci dišu na škrge.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

36. Uzvraćaju i Varaždinci! Drožđek šutira iskosa, a Labrović sjajno brani.

35. ⚠ Majstorski potez Franje Ivanovića, opet se trese okvir gola!

Čudesno je prihvatio jedno dugačko dodavanje, lijepo smirio loptu pored Pellumbija, a zatim plasirao u donji lijevi kut i pogodio vratnicu!

34. ? Raste nervoza u varaždinskim redovima, sada je žuti karton dobio kapetan Postonjski zbog prekršaja na Čabraji.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

31. ? Jelenić je požutio zbog prekršaja s leđa na Ivanoviću.

28. Dvije šanse u samo dvije minute!

Ivanović je pobjegao varaždinskoj obrani i tukao iz blizine, a Zelenika u padu čudesno brani nogom!

U nastavku na suprotnoj sami Šego izbija sam pred Labrovića, ali kao da se prepao prigode - njegov pokušaj odlazi preko gola.

21. Nova šansa Rijeke, propuštaju nokautirati grogirane Varaždince... Selahijev izvrstan centaršut nije iskoristio Fruk, njegov udarac isprve prolazi pored vratnice.

16. ⚠ TRESE SE GREDA!

Ivanović je maestralno izveo slobodnjak i pogodio okvir, Zelenika je već bio svladan...

13. ⚽ GOOOL!

Vodi Rijeka, strijelac je Emmanuel Banda!

Nakon serije pogrešaka varaždinske obrane Selahi krade jednu izgubljenu loptu, potom pronalazi Fruka, a sjajni veznjak Rijeke fantastično asistira zambijskom ofenzivcu koji probija Zeleniku za 1:0 Rijeke!

Fruk je ovim dodavanjem upisao osmu ovosezonsku asistenciju, čime je postao vodeći asistent lige.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

7. Uzvraćaju domaći jednim ulaskom u suparnički šesnaesterac nakon što je Vukčević tražio Šegu, ali napadač Varaždinaca nije uspio zadržati posjed.

4. Zagužvalo se u šesnaestercu Varaždina, Yansane je bio u šansi, a Zelenika pravovremeno istrčao.

1. ? Počela je utakmica u Varaždinu! Glavni je sudac Fran Jović iz Zagreba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 15:21