ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BORBA ZA EUROPU

VIDEO: Spektakularan pogodak bivšeg hajdukovca, pogledajte malo remek-djelo iz Varaždina u rušenju Rijeke

Porazom Rijeke zakomplicirala se situacija oko Europe, četiri kluba u tri boda za dvije pozicije
Piše: Ivan HercegObjavljeno: 14. svibanj 2023. 18:58

VARAŽDIN - RIJEKA 2:0 (Domjanić 47., Teklić 58.)

VARAŽDIN (3-4-1-2): Zelenika -Stolnik (od 46. Stanić), Pellumbi, Jelenić - Kolarić, Elezi?, Pilj?(od 75. Belcar), Urata - Teklić⚽(od 75. Pereira) - Brodić, Domjanić⚽(od 62. Vugrinec od 88. Težak)

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović - Veiga (od 60. Grgić), Dilaver, Galešić, Goda? - Hodža?(od 60. Liber), Banda - Ampem (od 63. Obregon), Janković (od 71. Djouahra), Marin (od 59. Selahi) - Frigan?

VARAŽDIN - Gradski stadion Varaždin. Gledatelja: 1662. Sudac: Ante Čulina (Zagreb)


U jednoj od najboljih utakmica u ovom prvenstvu, Varaždin je svladao Rijeku s 2:0 i tako dodatno zakomplicirao bitku za izlaz na europsku scenu. Vrijednost pobjede sastava trenera Marija Kovačevića naročito dobiva na značaju jer je podebljana pobjeda nad Šibenikom iz prošlog kola. Još i više zbog izostanka čak osmorice standardnih prvotimaca. Tako je zaustavljen nalet Rijeke, pokazalo se da u Zagrebačkoj ulici imaju kvalitetu biti ravnopravni, odnosno čak i bolji protiv favoriziranih protivnika kako je ovaj put dočekana Rijeka.

Prije opisa same utakmice zaključak je da je Kovačević ovaj put taktički nadmudrio kolegu Jakirovića. Od početka su Bijeli s Rujevice bili u većem posjedu. Primjerice, za svega osam minuta izveli su četiri kornera, dok je domaćin u napadu svoje pretenzije sveo na dvojac napadača Brodić - Domjanić. Pod većom je prijetnjom bio Zelenika, a najkonkretnija opasnost bio je kvalitetan udarac Jankovića, koji je završio na vratnici domaćih vrata.

POGOTKE VARAŽDINA POGLEDAJTE OVDJE

Prije toga priliku je imao Vega, ali se nije snašao. Među malobrojnim izglednijim prilikama bila je Brodićeva kod domaćina i Friganova za Rijeku, ali u cjelini u prvih 45+3 minuta i nije bilo previše uzbuđenja. Najviše su reakcija s obje strane izazvale odluke suca Čuline, a pogotovo navijača kojih se na tribini okupilo 1662.

Prema viđenom u prvom poluvremenu, uvod u drugi dio ipak je djelovao dosta iznenađujuće. Konkretno, Riječani su u Varaždinu potonuli za 11 minuta. Dogodilo im se ono što su oni ostvarivali u nekim ranijim utakmicama kada su sakupljali bodove na stvarno jeftin način. Potpuno je logično da su primljeni pogoci izazvali nervoznu reakciju na njihovoj klupi, pa i na travnjaku.

S druge strane Varaždin je, baš prema očekivanjima svojeg trenera, mirno stremio svojem cilju. Štoviše, nakon ostvarenog vodstva, mogla je još koja lopta završiti iza leđa Labrovića. Kako su domaćini uvodili pričuvne igrače, raslo je njihovo samopouzdanje, za razliku od Jakirovićeve momčadi. Poslije drugog primljenog pogotka napravio je trener gostiju trostruku zamjenu, zatim uveo i nekadašnjeg ljubimca varaždinske publike Obregona. Sve to bez rezultata, naprotiv, bio je domaćin nadomak trećeg pogotka preko nezadrživog Brodića.

Nećemo pogriješiti ako zaključimo da u varaždinskim redovima u nedjelju nije bilo slabog mjesta, za razliku od Rijeke koja je kao po nekoj inerciji očekivala novu pobjedu. Do nje nije uspjela doći, dapače, ostala je tri pogotka prekratka...


PRIJENOS UŽIVO:

VARAŽDIN - RIJEKA 2:0 (Domjanić 47., Teklić 58.)

ZAVRŠILA JE UTAKMICA

90. - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

88. - Zbog ozljede će igru napustiti Vugrinec. Na teren će Težak.

87. - Velika šansa Rijeke! Mogao je Frigan dodatno zakomplicirati ovaj susret u samoj završnici, dobio je loptu u šesnaestercu, a onda iz kosa pucao preko gola.

80. - Malo je nedostajalo da Varaždinci potpuno nokautiraju goste. Brodić je bio nesebičan u jedan na jedan situaciji, umjesto udarca dodavao je Vugrinecu, ali je Goda presjekao dodavanje.

75. - Ovacije za Teklića koji će zajedno s Piljem napustiti teren, a umjesto spomenutog dvojca ušli su Pereira i Belcar.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

70. - Sjajna intervencija Zelenike! Grgić je sjajno pronašao Frigana koji glavom gađa donji lijevi kut, ali vratar Varaždina je pročitao ovu namjeru.

60. - Odmah je trostruku promjenu napravio Sergej Jakirović koji je Marina, Veigu i Hodžu zamjenio Liberom, Selahijem i Grgićem.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

58. - GOOOL! Prekrasan pogodak Tonija Teklića! U padu, volejem od vratnice posprema ubačaj Pilja koji je napravio pravi dar-mar obrani Rijeke.

54. - Puno je događaja bilo sada pred golom Zelenike. Galešić je efektno petom planirao loptu spremiti u bliži kut, u nastavku akcije lopta dolazi do Frigana, ali puca preko gola.

52. - Treći žuti karton na susretu, a zaradio ga je Veldin Hodža.

47. - GOOOL! Domjanić pogađa za vodstvo domaćeg sastava! Tek što je ušao u igru Stanić je asistirao za Domjanića koji je najviši u skoku i s pet metara matira Labrovića.

46. - Nastavlja se susret na Gradskom stadionu u Varaždinu. Mario Kovačević napravio je jednu izmjenu. Umjesto Stolnika na travnjak će stupiti Jozo Stanić.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45. - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

41. - Kakva šansa Rijeke! Janković je ni iz čega uputio udarac iz velike daljine koji je odsjeo na gredi. Zelenika je vršcima prstiju dotaknuo loptu.

38. - Marin Pilj prvi je u domaćem sastavu koji je zaradio žuti karton.

30. - Najljepši potez do sada! Brodić je povukao kontru, a onda uputio precizan udarac s dvadesetak metara koji je išao tik ispod grede. Labrović je prekrasnom paradom spriječio da ovaj pokušaj završi u mreži.

28. - Bruno Goda prvi je igrač koji će završiti u bilježnici suca Čuline.

image


ZELJKO HAJDINJAK Cropix

27. - Malo je nedostajalo da Ampem dovede Rijeku u vodstvo...Frigan je ubacio s desne strane, braniči Varaždina očistili su to samo na nogu Ampema koji je promašio loptu i propustio s pet metara uputiti udarac.

25. - Nakon što je Veiga blokirao centaršut Urate, Varaždinci su tražili igranje rukom, ali Čulina se nije oglasio.

22. - Teklić je izveo slobodan udarac s 25 metra, ali umjesto gola, pogodio je ravno u živi zid. Nastradao je ovdje Hodža koji je nakrako ostao bez zraka.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

20. - Sjajno je Brodić prošao pored Bande, sjurio se sve do ruba igrališta, a onda prizemnom loptom tražio Domjanića na drugoj stativi. Nije lopta došla do napadača Varaždina.

16. - Prilika za Rijeku! Janković je uzeo loptu Tekliću i gurnuo Frigana u mat poziciju. Napadačev pokušaj obranio je Zelenika, ali i da je lopta završila u mreži gol ne bi vrijedio. Označen je prekršaj Jankovića nad Teklićem u začetku akcije.

13. - Dvije dobre polušanse, sa svake strane po jedna. Najprije je Pilj osvojio velik dio terena i tražio Teklića koji se nije najbolje snašao, a onda je Ampem nabacio za Frigana, ali je Pellumbi intervenirao.

10. - Marin je izveo korner s lijeve strane, ciljao je na prvu vratnicu, lopta je došla do Veige koji je koljenom zahvatio loptu i poslao ju preko gola.

5. - Jako je dugo Rijeka kreirala prvi napad prema golu domaćina. Prvo je Brodić spustio sve do vlastitog šesnaesterca i blokirao udarac, a onda je centaršut Veige očistio Stolnik

1. - Glavni sudac Ante Čulina iz Zagreba označio je početak dvoboja u Varaždinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 00:26