SCREENSHOT MaxSport
DETALJ KOD PRVOG GOLA

VIDEO Sudački ekspert o spornoj situaciji na Poljudu: ‘Nije se jasno vidjelo...‘

‘Pretpostavljam da je VAR soba u brzom pregledu odmah otklonila moguće dvojbe‘
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 13. studeni 2023. 06:42

Goran Tenžera, sudački komentator Slobodne Dalmacije, ovako je vidio suđenje na utakmici Hajduk - Varaždin (3:1), iskomentirao je:

- Sudac Patrik Kolarić je prema mome očekivanju dobro odsudio ovu utakmicu. U prvom poluvremenu nije previše puštao igru jer je zbog klizavog i brzog terena postojala mogućnost neopreznih startova i eventualnih ozljeda. Već u trećoj minuti je zbog toga, baš odmah pokazao Marini žuti karton, koji je ostao i jedini na ovoj utakmici. Bilo je poslije još par graničnih situacija, ali igra je već bila u granicama fair-playa, tako da opomene nisu bile nužne.

Imao je Kolarić pogrešnu procjenu u 18. minuti kada je tek na intervenciju pomoćnog suca dosudio prekršaj na Sahitiju. Nije bilo dvojbenih situacija u kaznenim prostorima niti spornih zaleđa.

Posebna je pozornost na akciji kod prvog pogotka Hajduka, je li lopta stalno bila u igri? Evo što Tenžera kaže:

- Kod prvog pogotka Hajduka nije se jasno vidjelo je li lopta, koju je prethodno kontrolirao Benrahou, prešla poprečnu liniju. Pretpostavljam da je VAR soba u brzom pregledu odmah otklonila moguće dvojbe, da su pregledali i potvrdili da je sve ispravno.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

I još:

- U drugom poluvremenu, kada je pobjednik već bio izvjestan i sama utakmica je bila manje zahtjevna za suđenje. Treba istaknuti i da je momčad Varaždina bila izuzetno korektna u igri, skrivili su ukupno osam prekršaja, od kojih samo dva u drugom poluvremenu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. veljača 2024 02:31