ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ZAUSTAVLJEN VELIKI NIZ

VIDEO: Teklić zabio golčinu sezone! Varaždin preokretom do slavlja protiv Osijeka koji je primio 3 gola u devet minuta

Varaždin je s 4:1 pobijedio Osijek i zaustavio veliki niz Pomsove momčadi kojoj je poništen penal
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. listopad 2022. 19:24

VARAŽDIN - OSIJEK 4:1 (Posavec 32‘, Elezi 35‘, Teklić 41‘, Domjanić 90+4‘ /Kleinheisler 19‘)

VARAŽDIN: Zelenika – Stolnik, Ba (od 65. Pellumbi), Jelenić – J. Stanić, Teklić (od 90.+3. Belcar), Puclin, Elezi (od 79. M. Stanić), Kolarić – Brodić (od 90+4. Domjanić), Posavec (od 79. Herrera)

OSIJEK: Ivušić – Barišić, Žaper, Čeberko – Gržan, Nejašmić (od 76. Barri) Jugović, Leovac (od 46. Mierez) – Caktaš (od 76. Hiroš), Kleinheisler (od 46. Lončar) – Beljo (od 68. Mance)

VARAŽDIN - stadion Varteksa. Gledatelja: 1,968. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).


Uzbudljivu, zanimljivu, sadržajnu i kvalitetnu utakmicu odigrali su nogometaši Varaždina protiv blijedog Osijeka. Radovali su se domaći navijači, njihovi su ljubimci ostvarili vrijednu i zasluženu pobjedu protiv favoriziranih gostiju, a opet se istaknuo majstor Tonio Teklić koji je sjajnim pogotkom presudio derbi klubova iz gradova pokraj rijeke Drave.

Varaždin je još jednom pokazao da nije slučajno jedno od najugodnijih iznenađenja aktualnog prvenstva. Po prvi put ove sezone postigao je tri pogotka, upisao prvu pobjedu nakon 11. rujna i slavlja kod Lokomotive. Time je prekinuo veliki Osijekov niz pod pet pobjeda te mu nanio prvi poraz od 20. kolovoza, kad je s 5:2 u Zagrebu slavio Dinamo.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Uoči utakmice u Varaždinu je počela padati kiša koja je namočila travnjak, ubrzala loptu i otežala posao igračima. U samom početku Osijek je imao blagu inicijativu, prvi je udarac uputio Nejašmić, ali je lopta otišla iznad grede. Potom je po lijevoj strani prošao Beljo, ali njegova povratna lopta nije pronašla nikog od suigrača u crvenim dresovima.

Ba je u 12. minuti pogrešno predao loptu pa u želji za iskupljenjem neugodno zahvatio Kleinheislera po nozi, zbog čega je zaradio i prvu javnu opomenu suca Bebeka. Kolarićev je pokušaj u 17. minuti otišao daleko od okvira gostujućih vratiju, a minutu kasnije Osijek je stigao do prednosti.

image

Mario Kovačević

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Gržan je izborio korner koji je izveo Caktaš, a Laszlo Kleinheisler se odlično snašao, svojim je kretanjem prevario suparničke igrače i onda glavom s pet metara matirao Zeleniku koji je sve promatrao s crte.

Bilo je to idealno otvaranje susreta za momčad Renea Pomsa, no ubrzo je domaćin kreirao rijetko viđen preokret. Kao da su gosti naljutili Varaždince, koji su sve hrabrije krenuli prema Ivušićevim vratima, a njihova ofenzivna nastojanja vratila su im se s kamatama.

Prije toga je još jednom zaprijetio Kleinheisler, u 27. minuti uputio je snažan udarac s ruba kaznenog prostora, ali je lopta prohujala malo pokraj vratnice. U 28. minuti Osječani su tražili drugi žuti karton za Baa nakon duela u kojem je pao Gržan, ali Bebek u toj situaciji nije vidio ništa kažnjivog.

image

Rene Poms

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Uslijedio je ‘blitzkrieg‘ u režiji Kovačevićeve momčadi, koja je u kratkom razdoblju svoje vjerne navijače bacila u ekstazu. Domaći kapetan Kolarić je demonstrirao svoje umijeće pokraj Gržana kojem defanziva ipak nije jača strana, potom je idealno poslužio Ivana Posavca za izjednačenje. Zabio je Posavec glavom pokraj trojice Osijekovih stopera u ulogama nijemih i statičnih promatrača.

No, bio je to tek početak velikih muka za goste iz Gradskog vrta. Teklić je u 35. minuti izveo slobodnjak, snažan udarac pogodio je gostujući živi zid, ali domaći su bili spremni. Posavec je sjajno reagirao nakon odbijanca i nesebično poslužio Elezija koji je pogodio nakon što je izborio prekršaj za slobodni udarac.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

A u završnici prvog dijela euforiju je na varaždinskoj tribini rasplamsao Tonio Teklić, taj dragulj koji ove sezone vuče Varaždince te je po individualnim prezentacijama među najboljim HNL-ovcima. Izborio je Teklić slobodnjak s 30-ak metara iz kojeg je fenomenalno tukao i pogodio gredu. Imao je pritom i malo sreće, jer se lopta odbila od Ivušića i završila u mreži. No, to ne umanjuje Teklićevo majstorstvo, a ovaj je pogodak ujedno bio još jedna ‘topla preporuka‘ potencijalnim kupcima. Teško da će Tonio u Varaždinu dočekati početak sljedeće sezone...

image

Tonio Teklić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Poms je na početku nastavka obavio dvije zamjene, ušli su Mierez i Lončar umjesto Leovca i Kleinheislera. Osijek je prešao na igru s četvoricom u obranu, ali Varaždin nije odustao od napadačkih namjera.

Posavec je tukao iznad gola, potom je nezgodan pokušaj Teklića zaustavio Ivušić.

U 58. minuti Bebek je dosudio kazneni udarac za Osijek, Kolarić i Jelenić bili su pokraj Gržana koji je pao. No, nakon dulje VAR provjere riječki je arbitar ipak označio zaleđe desnog bočnog gostujuće momčadi.

Elezi se našao u neočekivanoj prilici u 66. minuti, no tukao je pokraj vratiju. Posavec je u 73. minuti nakon dodavanja Teklića opasno tukao, a Ivušić je obranio uz pomoć grede. Mrežu je u 74. minuti dalekometnim udarcem pogodio Brodić, lopta je Ivušiću prošla kroz ruke, ali je Bebek nakon pregleda snimke označio prekršaj Brodića na Žaperu u začetku te akcije.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Mogao je Žaper u 89. minuti vratiti goste u život, ali je nakon ubačaja Hiroša iz kuta pogodio vratnicu. Točku na i velike pobjede Varaždina stavio je Niko Domjanić koji je u sudačkoj nadoknadi poentirao na asistenciju Joze Stanića.

Varaždin slavi, a Osijek je nakon razdoblja idile doživio ozbiljan udarac...


PRIJENOS UŽIVO:

>>> SVE POGOTKE, POSEBNO I SPEKTAKULARAN TEKLIĆEV SLOBODNJAK, POGLEDAJTE OVDJE <<<


ZAVRŠILA JE UTAKMICA U VARAŽDINU

96‘ - Barišić je zaradio žuti karton i zbog toga neće nastupiti protiv Dinama u idućem kolu.

94‘ - GOOOL! Niko Domjanić tek što je ušao zatresao je mrežu gostiju i postavio 4:1 nekoliko minuta prije kraja. Ogroman posao odradio je Jozo Stanić koji je probio desnu stranu i onda podigao za Domjanića koji je upisao svoj prvi seniorski pogodak.

93‘ - Izašao je dvojac koji je briljirao danas - Teklić i Brodić. Velikim pljeskom pozdravila ih je domaća publika, a u igru su ušli Belcar i Domjanić.

90‘ - Osam minuta sudačke nadoknade gledat ćemo u Varaždinu!

89‘ - Prijeti Osijek! Hiroš je izveo korner, a lopta je na kraju došla do Žapera koji s nekoliko metara pogađa vratnicu.

85‘ - Rene Poms sve je bliži prvom porazu na trenerskoj klupi.

82‘ - Došao je i službeni podatak o broju gledatelja. Utakmicu u Varaždinu danas prati 1.968 gledatelja.

80‘ - Promašaj Cheberka! Nije se najbolje snašao branič Osijeka koji je natrčao na drugoj stativi gdje je dočekao loptu i poslao ju preko mreže.

image

Tonio Teklić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

77‘- Izašao je kod Varaždina Elezi umjesto kojega je ušao Stanić dok su kod Osijeka izašli Caktaš i Nejašmić, a umjesto njih ušli su Barri i Hiroš.

74‘ - Dalekometan pokušaj Brodića završio je u mreži za vodstvo Varaždina na 4:1. Ipak Ivan Bebek nakon konzultacije s VAR sobom, odlučio je kako pogotka nema jer je isti igrač prije pogotka napravio prekršaj.

73‘ - Trese se greda Osijekova gola! Odličan prodor Teklića koji je povukao sa sredine terena, poslužio Posavca koji gađa gredu, a u nastavku akcije ni Brodić se nije najbolje snašao pred golom.

70‘ - Usporio se sada ritam utakmice. Utihnula je zapadna tribina, utihnula je i Kohorta.

66‘ - Izgledna prilika za Varaždin! Ovoga puta našao se u njoj strijelac drugog pogotka domaćina, Elezi koji je pucao pored gola.

65‘ - Lamine Ba mora napustiti igru. Prevelike probleme s ozljedom je imao i prije susreta, a sada više nije mogao nastaviti. Umjesto njega ušao je Pellumbi.

61‘ - Sve je glasnija tribina zapad lijevo koja nije zadovoljna suđenjem Bebeka.

58‘ - Ipak ništa od jedanaesterca za goste! Gržan je pao u kaznenom prostoru, Beljo je već postavio loptu na bijelu točku, ali nakon potvrde iz VAR sobe, označeno je zaleđe ranije u toj situaciji i neće biti prilike da Osijek smanji vodstvo.

53‘ - Puca Teklić! Međutim, pokušaj nije bio tako silovit pa je njegova lopta bila lagan plijen za Ivušića.

51‘ - Agresivno i aktivno ušli su u nastavak domaći igrači. Krenuli su povećati svoju prednost, a sada je glavom pored gola tukao Brodić.

48‘ - Prilikom centaršuta Teklića, Brodić je nastradao u skoku, sudario se s Lončarom i ostao ležati, ali je na kraju sve dobro s napadačem Varaždina.

image

slavlje igrača Varaždina.

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

47‘ - Prvo uzbuđenje u nastavku! Pucao je Ivan Posavec, preko gola.

46‘ - Započeo je nastavak susreta u Varaždinu. Ušli su Mierez i Lončar kod Osijeka, a u svlačionici su ostali Leovac i strijelac Kleinheisler.


KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Osječani su krenuli agresivno i tražili rani pogodak. Visoki presing urodio je plodom kada je u 19. minuti poentirao mađarski internacionalac Laszlo Kleinheisler. U tim trenucima vjerojatno nitko nije niti pomišljao da će samo dvadesetak minuta poslije na semaforu stajati 3:1 za Varaždince. Prvo je Ivan Posavec šokirao goste, da bi preokret donio Elezi. No, za pogodak o kojemu će se zasigurno još dugo pričati pobrinuo se Tonio Teklić. Bivši hajdukovac igra u životnoj formi, a dokaz tome je spektakularno izveden slobodan udarac koji je od grede završio u mreži reprezentativnog vratara Ivice Ivušića.

45‘+2‘ - Gužva u šesnaestercu Osijeka koju gostujući braniči uspijevaju raščistiti i bit će to sve od prvoga dijela - sudac Bebek šalje igrače na predah.

45‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

image

Varaždin - Osijek

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

41‘ - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Kakva golčina! Ovo se isplati vidjeti i više puta... S oko 30 metara potegao je Tonio Teklić i spektakularno pogodio od grede te probio reprezentativnog vratara Ivicu Ivušića!!! Ovo je zasigurno jedan od kandidata za gol sezone!

40‘ - Čeberko ovaj put radi prekršaj u zoni udarca. Izvest će ga Tonio Teklić koji je taj slobodnjak i izborio.

35‘ - GOOOL! Teklić je izveo slobodnjak koji je u zoni udarca skrivio Barišić, od živog zida odbilo se to do Posavca koji maestralno gura Elezija u šansu, a makedonski veznjak spektakularno u padu iz blizine pogađa mrežu za ekspresni preokret!

32‘ - GOOOL! Kolarić se atraktivnim driblingom riješio svog čuvara Šime Gržana pa idealno uposlio Posavca u petercu koji se samo ‘naklonio‘ za izjednačenje u Varaždinu!

image

slavlje nakon pogotka

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

29‘ - Skočili su svi Osječani i tražili drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni, za Lemineu Baa zbog upitnog prekršaja na Šimi Gržanu. Ponovljena snimka pokazuje da je kontakta bilo, ali minimalnog, te se čini da je sudac Bebek unatoč pritisku osječke klupe ispravno procijenio situaciju.

27‘ - Kleinheisleeeeeeer!!! Kako je samo Mađar driblingom ‘slomio‘ Stolnika... Sjajno se oslobodio svog čuvara i oslobodio si prostor za udarac, a onda izvrsno opalio i ispružio Zeleniku na golu, međutim nije uspio naciljati suprotne rašlje.

26‘ - Dva udarca nakon kornera! Prvo je zaprijetio Kolarić, odbilo se to od bloka, a potom je ponovno šutirao Puclin - ipak, neprecizno.

25‘ - Uzvraćaju Varaždinci! Puclin je silovito i opasno opalio s vrha šesnaesterca, a od Žapera se njegov pokušaj odbio u korner.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

19‘ - GOOOL! Caktaš je izveo korner, a Kleinheisler je lukavo prvo došao uz samu aut-liniju, da bi se potom izvukao na vrh peterca te glavom poentirao za 1:0 Osijeka!

17‘ - Evo i Varaždina. Kolarić se odvažio na udarac, nije to bilo loše, međutim prohujao je njegov pokušaj preko Ivušićeva gola.

13‘ - Već u ranoj fazi susreta žuti je karton dobio Lemine Ba nakon što je neopreznim startom ‘pokosio‘ Kleinheislera. Dugo je ležao na travnjaku mađarski internacionalac, izgledalo je kao da bi se moglo raditi o ozbiljnijoj ozljedi, no zatim je stisnuo zube i uz bolnu grimasu nastavio igrati.

8‘ - Prijeti sada i Beljo, no njegov se pokušaj pretvorio u kombinaciju centaršuta i udarca prema golu, na kraju to iznosi Kolarić.

4‘ - Prva šansa pripala je Osječanima. Nakon kornera isprobao je Darko Nejašmić svoj udarac, preletio je njegov pokušaj gredu Zelenikinih vrata...

17.10: Počela je utakmica u Varaždinu. Glavni je sudac Ivan Bebek iz Rijeke.


16.00 - Poznati su sastavi za okršaj Varaždina i Osijeka.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 20:31