Dimitar Mitrovski

 DAMIR KRAJAC Cropix
DVAPUT SE TRESLA VRATNICA

VIDEO: Varaždin pobijedio uz festival nemogućih promašaja, Lokosi u sve većoj krizi

Trenutak odluke dogodio se u 51. minuti, kada je Mitrovski realizirao penal
Piše: Toni Roić, SNObjavljeno: 01. rujan 2024. 20:10

Lokomotiva - Varaždin 0:1 (Mitrovski 51. - 11 m)

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Šubarić - Karačić, Živković, Kolinger (od 86. Baždarić), Leovac - Smakaj ? (od 86. Boune), Antolić (od 56. Fetai ?) - Vranjković ?, Mudražija (od 80. Tošković), Goričan (od 56. Sušak) - Čop ?

VARAŽDIN (3-4-3): Zelenika - Mamić (od 90.+1. Mištrafović), Ba, Nekić - Maglica, Belcar ?, Marina (od 82. Duvnjak), Boršić ? - Mitrovski ⚽ (od 82. Poldrugač), Dabro (od 68. Škaričić), Šego (od 90.+1. Domjanić)

ZAGREB - stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec).

POGODAK ODLUKE POGLEDAJTE OVDJE.


Varaždin je mogao do vrha napuniti mrežu Lokomotive, ali i s minimalnih 1:0 je s tri boda napustio Zagreb, a domaće ostavio u brigama i bez pobjede nakon pet odigranih kola.

Stigao je i rujan, ali nije otišla zagrebačka ljetna žega koja je i u predvečerje s 31 stupnjem u hladu dočekala nogometaše Lokomotive i Varaždina. Domaćini su u startnoj jedanaestorici predstavili dobro znano lice, sada 34-godišnjeg veznjaka Domagoja Antolića, nekad kapetana Dinama i igrača Lokomotive, koji se nakon šest godina i igranja za Legiju i Damac vratio u klub s Kajzerice.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Samo dva boda iz uvodna četiri kola stavljali su momčad trenera Silvija Čabraje u poziciju da mora tražiti i prvi trijumf, ali Varaždin se unatoč nešto povučenijem gardu već u uvodnim minutama pokazao kao čvrsti i disciplinirani suparnik, čije linije nije bilo jednostavno probiti. Gosti su prvi i opasno zaprijetili, složili su dobru akciju u 19. minuti, Mamić je gurnuo loptu na lijevu stranu Šegi, koji vraća u sredinu šesnaesterca za natrčalog Marka Dabru, ali jaki prizemni udarac odlično brani Zvonimir Šubarić.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Još bliži vodstvu gosti iz baroknog grada i negdašnje prijestolnice tadašnje Banovine Hrvatske (od 1767. do velikog požara 1776.), bili su u 35. minuti i skoro je nevjerojatno kako iz tri udarca u razmaku od 10 sekundi nisu pogodili mrežu Zagrepčana. Najprije je pucao Šego, Šubarić obranio, a odbijenu loptu primio Mitrovski i opet pucao s desetak metara, ali vratar domaćih opet skida, da bi se lopta opet odbila Makedoncu, koji lijevom nogom loptu šalje u stativu. Hvatali su se za glavu igrači, klupa i brojni navijači Varaždinaca na tribinama, a imali su i zbog čega.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Kazna za promašaje umalo je goste stigla u 40. minuti kada je u odličnom solo-prodoru Mudražija ušao u šesnaesterac i dao povratnu loptu. koju ipak nitko od njegovih suigrača nije stigao poslati u mrežu, već je bila izbijena u korner. Ubrzo je s distance pokušao i Goričan, ali je Zelenika njegov udarac izbacio u korner, pa se na poluvrijeme otišlo s početnim rezultatom.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Propušteno iz prvog dijela Varaždinci su ipak nadoknadili vodećim pogotkom u 51. minuti. Šego je dobio dubinsku loptu i prošao čuvara, a kada je ušao u šesnaesterac, vratar Šubarić ga je srušio, a sudac Kolarić bez razmišljanja pokazao na kazneni udarac. Dimitar Mitrovski je snažnim udarcem pogodio za 0:1 i stavio u težak položaj domaće, koji su i dotad malo dobroga pokazali.

U 58. minuti mogao je Dabro povisiti prednost gostiju, kada je ušao u šesnaesterac s desne strane, ali pucao je pokraj okvira i upropastio zicer. Osam minuta kasnije i Mitrovski pokušava iz voleja, ali je izblokiran, no unatoč tome stjecao se dojam kako gosti kontroliraju situaciju na terenu jer Lokomotiva nije mogla ostvariti pritisak, niti doći do šansi za izjednačenje.

U 78. minuti prodorni Šego je poslije “tunela” suparniku servirao zicer Mitrovskom, ali stativa i Šubarić opet su spasili Zagrepčane, a slično je bilo i pet minuta kasnije kada je pucao Mamić. Varaždinci zasluženo doma nose sve...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

KRAJ UTAKMICE!
Zaslužena pobjeda Varaždinaca koji su dominirali čitavim susretom. Vodstvo je moglo biti i veće da na vratima Lokosa nije briljirao Zvonimir Šubarić. Trener Silvijo Čabraja nije pronašao rješenje za neumorni varaždinski tandem Šego-Mitrovski i nastavlja se kriza zagrebačke momčadi. Lokomotiva u ovih pet kola ima tri poraza i dva remija.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

90.+4. ? Vranjković rukama zaustavlja protivničkog igrača i dobiva žuti karton.

90.+1. ⇔ Taktičke promjene radi Šafarić.
Domjanić i Mistrafović umjesto Šege i Mamića.

90. ? Igrat će se pet minuta sučeva dodatka.

89. ? Fetai zbog prigovora dobiva žuti karton.

86. ⇔ Posljednje promjene kod Lokomotive.
Ulaze Baždarić i Boune umjesto Karačića i Smakaja.

85. ? Žute kartone zbog međusobnog naguravanja dobili su Duje Čop i Leon Belcar.

83. Što je sve danas obranio Šubarić!

Mamić je silovito i lukavo gađao 'malu mrežicu', a vratar Lokosa nekako iščupao taj šut!

82. ⇔ Novi set zamjena.

Ulaze Duvnjak i Poldrugač, na klupu će Marina i sjajni Mitrovski.

80. ⇔ Ušao je Balša Tošković umjesto Mudražije.

79. Dosad nevidljivi kapetan Lokosa Duje Čop šutira malo iznad grede. Nije to uopće bio loš pokušaj...

78. ⚠ Strašna akcija Varaždina!

Šego je nezaustavljiv... 'Prodao' je tunel svom čuvaru i potom idealno poslužio Mitrovskog koji pogađa vratnicu! Hvata se za glavu Makedonac, bio bi ovo pogodak kola da je bio za koji centimetar precizniji.

75. Unijeli su Sušak i Fetai svježinu ušavši u igru, ali Varaždinci stoje vrlo disciplinirano. Čabraja sad mora ući u veći rizik želi li doći barem do boda u Kranjčevićevoj.

68. ⇔ Odgovara i Nikola Šafarić svojom izmjenom.
U igru će Luka Škaričić umjesto Marka Dabre.

image

Nikola Šafarić

DAMIR KRAJAC Cropix

68. Mudražija šutira pored gola. Udarac, rekli bismo, više za statistiku.

66. Izrazito je raspoložen Mitrovski danas. Novi njegov udarac iz voleja ipak nije precizan. Lokomotiva nikako ne uspijeva pronaći rješenje za ovog 'varaždinskog' Makedonca.

63. Lamine Ba drugi put na utakmici šutira visoko iznad gola. Možda u napadu nije najefikasniji, no zato je u obrani čvrst i pouzdan.

58. Što je sada promašio Dabro... Izbio je sam pred Šubarića, dobro je vratar Lokosa zatvorio svoj kut, a Dabro promašio čitav gol. Mogao je i morao puno bolje reagirati u ovoj situaciji.

56. ⇔ Čabraja radi prvi potez.

Ulaze Mirko Sušak i Feta Fetai umjesto Silvija Goričana i povratnika u HNL Domagoja Antolića.

image

Silvijo Čabraja

DAMIR KRAJAC Cropix

51.GOOOL!

Mitrovski je precizan s jedanaest metara. Pogodio je Šubarić stranu, ali udarac je bio silovit i neuhvatljiv za vratara Lokosa.

50. ⚠ JEDANAESTERAC ZA VARAŽDIN!

Sjurio se Šego kao brzi vlak u suparnički šesnaesterac, nije imao drugog rješenja Šubarić nego da ga sruši i sudac Kolarić ekspresno je pokazao na bijelu točku!

46. ? Vraćamo se u Kranjčevićevu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA
Bolje su Lokosi otvorili dvoboj u Kranjčevićevoj, vršili su visok pritisak kojem su se gosti ipak nekako othrvali. U nastavku su Varaždinci preuzeli glavnu riječ, imali su nekoliko zicera koje je redom branio Šubarić. Vratari su zasad najistaknutiji pojedinci svojih momčadi.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

45.+1. Šego opasno šutira s desetak metara iskosa, Šubarić opet upisuje vrhunsku intervenciju! Kako sudac ovdje nije vidio da je to od vratara otišlo u korner, nikome nije jasno...

45. ? Igrat će se dvije minute sučeva dodatka.

43. Neugodan Goričanov udarac sjajno brani Zelenika.

41. Mudražija je napravio pravu pomutnju, prošao je trojicu-četvoricu Varaždinaca, a zatim poslao povratnu na desetak metara gdje Čop ne stiže do te lopte.

35. ⚠ Tri šanse Varaždinaca u jednom napadu, tresla se i vratnica! Šutirali su Šego i Mitrovski, oba udarca brani Šubarić, da bi Mitrovski ponovno gađao iz odbijanca pa pogodio okvir gola... Opasno sada vise Lokosi!

32. Dva udarca Varaždinaca izvana, oba puta Šubarić izlazi kao pobjednik.

Šego i Karačić u duelu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

27. Čop iz slobodnjaka uspijeva prebaciti živi zid, ali siguran je Zelenika.

26. ? Antonio Boršić rukama zaustavlja Leovca pa sudac Kolarić i njemu pokazuje javnu opomenu.

24. Lamine Ba šutira s pet metara nebu pod oblake. Izdržali su Varaždinci početni presing i sada postepeno preuzimaju glavnu riječ na Kranjči.

19. Kakva šansa Varaždina! Dabro se ušuljao iz drugog plana pa promašio gotovo stopostotnu priliku, odnosno čudesno je reagirao vratar Šubarić i spasio čisti zicer...

18. Na Šegin centaršut tuče Nekić glavom visoko iznad grede. Bila je to najopasnija prilika u dosadašnjem tijeku.

17. ? Art Smakaj grubo ruši Mitrovskog i dobiva žuti karton.

13. Napokon su i Varaždinci 'prešli centar', Mitrovski se ušuljao u šesnaesterac i odmah potom napravio prekršaj u napadu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

10. I dalje stežu obruč Lokosi, gosti se grčevito brane.

5. Igrači Lokomotive visoko su pritisnuli posljednju liniju Varaždina. Zasad nema konkretnijih prigoda.

1. ? Počeo je susret u Kranjčevićevoj. Glavni je sudac Patrik Kolarić iz Čakovca.

16.45 Stigli su sastavi! Vijest koja će obradovati sve vjerne pratitelje HNL-a jest da se Domagoj Antolić - bivši kapetan Dinama, ali i bivši igrač Lokomotive - vraća među Plavo-bijele na Kranjčevićevu. 34-godišnji rođeni Zagrepčanin vratio se u hrvatski nogomet nakon 2018. i epizoda u varšavskoj Legiji te saudijskom Damacu.

image

Domagoj Antolić (krajnje desno), 2017.

DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix

Za Dinamo je igrao u dva navrata, od 2007. do 2010. i od 2013. do 2018.
U Lokomotivi je proveo sezonu na posudbi 2008. i 2009., da bi potom i postao član Lokosa u sezonama od 2010. do 2013.

Najavu piše: M. Djak

U nedjelju nas očekuje susret petog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, u kojem će se Lokomotiva i Varaždin suočiti na stadionu u Kranjčevićevoj. Ova utakmica predstavlja važan ispit za obje momčadi, koje su u različitim fazama forme i raspoloženja, ali obje s jasnim ciljem - osigurati važne bodove na početku sezone.

Varaždinci će pokušati prekinuti neugodan niz protiv Lokomotive, jer ne znaju za pobjedu u službenim utakmicama protiv Lokosa još od 11. rujna 2022. godine, kada su slavili u Zagrebu rezultatom 2:1. Nakon toga sljedećih šest utakmica završilo je remijima.

Zanimljivo je da je Varaždin uspio pobijediti Lokomotivu u posljednjoj pripremnoj utakmici, odigranoj pred početak ove sezone u Varaždinu. Ipak, unatoč toj pobjedi u prijateljskoj utakmici, posljednji službeni susret između ova dva kluba krajem prošle sezone završio je pobjedom Lokomotive u Varaždinu, rezultatom 2:0.

Trener Varaždina, Nikola Šafarić, svjestan je izazova koje njegovu momčad očekuje u Zagrebu.

- Lokomotiva se nalazi u situaciji u kakvoj smo mi bili prije Slavena Belupa, sigurno im je nervoza prisutna kao i imperativ pobjede da se vrate u život i da se izvuku iz tog negativnog niza - rekao je Šafarić uoči utakmice.

Ova izjava jasno pokazuje da je trener svjestan pritiska pod kojim se nalazi domaća momčad, ali i da njegova ekipa mora biti spremna iskoristiti svaku slabost protivnika. Lokomotiva će, unatoč trenutnoj lošoj formi, nastojati iskoristiti prednost domaćeg terena i prekinuti niz loših rezultata, što će dodatno otežati zadatak Varaždincima.

- Nadamo se pozitivnom rezultatu, ići ćemo po sva tri boda. Vjerojatno će presuditi neka greška, sad je pitanje tko će tu grešku napraviti - dodao je Šafarić, naglašavajući koliko će mala margina odlučiti pobjednika u ovom izjednačenom dvoboju.

Lokomotiva će biti motivirana prekinuti svoj niz loših rezultata jer su u četiri kola osvojili tek dva boda. Varaždinci, s druge strane, moraju zadržati defenzivnu stabilnost koju su pokazali u većem dijelu dosadašnjeg dijela sezone.

S obzirom na dosadašnje rezultate i povijest međusobnih susreta, navijači oba kluba mogu očekivati napetu utakmicu u nedjelju, u kojoj će svaki detalj biti od presudne važnosti. Hoće li Varaždin uspjeti prekinuti svoj niz bez pobjede protiv Lokomotive u službenim utakmicama, ili će domaćin iskoristiti pritisak i imperativ pobjede kao dodatnu motivaciju, ostaje za vidjeti. Sigurno je samo jedno - na terenu nas očekuje borba do posljednjeg zvižduka.

Najavu piše: K. Guberina

Nakon poraza od Šibenika, pred Lokomotivom je novi domaći ispit u pokušaju da družina s Kajzerice stigne do prve pobjede u novoj sezoni. Na stadion u Kranjčevićevu u prvom nedjeljnom dvoboju 5. kola stiže momčad Varaždina.

Daleko od toga da momčad trenera Silvija Čabraje nije u prve četiri utakmice imala prigoda za barem jednu pobjedu na svom kontu, no odavno je poznato da se ne igra za dojam već za pobjede i bodove, a na kontu Lokomotive bodova ima malo, a pobjeda još manje. No još je sasvim dovoljno vremena da se Lokosi vrate na pobjednički kolosijek, a gostovanje Varaždina u Kranjčevićevoj ulici nova je mogućnost da se osvoje prijeko potrebna tri boda. Nakon utakmice protiv Varaždina, slijedi reprezentativna pauza koja bi barem na prvi pogled mogla dobro doći Lokomotivi u nastojanju da se što prije vrati na uobičajenu razinu i krene prema gornjoj polovici ljestvice.

- Protiv Šibenika smo izgubili utakmicu u kojoj smo, pogotovo u drugom poluvremenu, u potpunosti nadigrali našeg suparnika. Bilo je i više nego dovoljno prigoda za pobjedu, ali umjesto mreže pogađali smo okvir gola našeg suparnika, a ponekad nije bilo dovoljno koncentracije u završnicama akcija. Ne kaže se uzalud - kad te neće, onda te jednostavno neće - ali što da se radi kad ionako od kukanja nema previše koristi. Slijedi nova utakmica u kojoj je vjerujem da je došlo vrijeme da konačno i mi slavimo - kazao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja i prokomentirao sljedećeg suparnika:

- Varaždin nije puno mijenjao momčad. Vratar Zelenika dokazana je vrijednost, a Mitrovski i Šego glavne uzdanice varaždinskog sastava u napadačkom dijelu. Moramo biti vrlo oprezni, pogotovo kada je kontra našeg protivnika u pitanju. Ipak, nadam se da ćemo ovog puta i postići koji pogodak nakon što smo u prve četiri utakmice imali gotovo 40 kornera, ali od toga nismo imali praktički nikakvu korist. Leovac se vraća u momčad što je svakako dobra vijest za naš roster, Kolinger nije niti imao potrebe za prilagodbom s obzirom da poznaje okruženje, dok Antolić najvjerojatnije neće biti u kadru za utakmicu protiv Varaždina. Ulazak u sezonu sasvim sigurno nije onakav kakav smo očekivali, ali na nama je da pronađemo izlaz iz ove situacije. U dvobojima protiv Varaždina imam osjećaj da stalno igramo neriješeno, no nadam se da ovog puta neće biti tako i da ćemo uloviti puni plijen - zaključio je Čabraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:41