MARKO MRKONJIC Cropix
POMS U PROBLEMIMA

VIDEO: Varaždin prekinuo niz od tri poraza i šokirao Osijek u gostima, Gržana iznijeli na nosilima

Kohorta je nakon susreta svoje ljubimce ispratila zvižducima...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 26. veljača 2023. 19:53

OSIJEK - VARAŽDIN 0:1 (Drožđek 28.)

Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 1.007. Sudac: Fran Jović (Zagreb), Pomoćnici: Radić i Pušić, 4. sudac: Dadić

OSIJEK (4-4-2): Malenica 5,5 - Gržan 5,5 (od 60. Jurčević), Barišić 6, Čeberko 6, Leovac? 5,5 - Jugović 5,5, Barri 5,5 (od 80. Janjić), Nejašmić 5,5, Lovrić 5,5 (od 80. Omerović) - Špoljarić 6, Topčagić 5,5 (od 57. Živković), Trener: Rene Poms 5

VARAŽDIN (4-2-3-1): Zelenika 6,5 - Stanić 6, Ba 6,5, Jelenić 6,5, Urata? 6 (od 74. Pelumbi) - Puclin 6, Pilj 6 (od 69. Postonjski) - Šego 6,5, Teklić 6,5 (od 88. Kolarić), Drožđek⚽ 7 (od 69. Herrera) - Brodić 5,5 (od 88. Banovec), Trener: Mario Kovačević 6,5


POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Varaždin je prvi puta slavio u Gradskom vrtu i ostavio Osijek u velikim problemima. Doživjeli su Bijelo-plavi prvi domaći poraz ove sezone kojim se serija bez pobjede, ali niz bez postignutog gola produljio na četiri utakmice.

Teško je bilo u nedjelju ujutro za povjerovati kako će se na travnjak u Gradskom vrtu samo nekoliko sati kasnije igrati prvenstvena utakmica. Teren je bio pod debelim slojem snijega koji u Osijeku nije prestao padati čitavu noć. Klupske službe uz pomoć navijača koji su pozvani u pomoć uspjele su na vrijeme osposobiti teren. Iako snijega je ostalo na tribinama pa se dio gledatelja s istočne tribine na početku utakmice zabavio gađanjem pomoćnog suca. Jović je nakratko prekinuo susret kako bi se ponovila zamolba da se ne bacaju grude u teren.

image

Na fotografiji: Darko Nejasmic

MARKO MRKONJIC Cropix

Osijek je simboličnom gestom obilježio prvu godišnjicu ruske agresije na Ukrajinu. Momčad je na travnjak s kapetanskom trakom oko ruku izveo Jevhen Čeberko. Iako je izostankom Škorića i Žapera i stažom među bijelo-plavima i iskustvu traka pripadala Vedranu Jugoviću, iznimno je odlučeno kako će je ponijeti Čeberko. Ukrajinac je u Osijeku od veljače 2021., a dres momčad i iz Gradskog vrta do sada je nosio u 51 utakmici. Na sličan simboličan čin ovog se vikenda odlučio i Arsenal koji je kapetansku traku u utakmici protiv Leicestera ustupio Oleksandru Zinčenku.

image

Na fotografiji: Fran Brodic,Barisic Adrian Leon

MARKO MRKONJIC Cropix

Osijek je naoko imao inicijativu, ali nije puno napravio iz posjeda. Vrijedi zabilježiti tek situaciju iz 21. kada se Topčagić nakon duge lopte Barrija našao u situaciji jedan na jedan sa Zelenikom, no iskusni napadač dao je predugi for i olakšao vrataru Varaždina intervenciju. A onda je jedna greška na sredini terena skupo koštala domaćina. Sjevnuo je brzi kontranapad, a na lijevom krilu potpuno sam ostao je Drožđek koji rutinski zabija. Ostao je, inače, to i jedini šut Varaždinaca u okvir. Odjednom je situacija od loše po bijelo-plave postala katastrofalna. Kraj crnog niza od tri utakmice bez pobjede u tim se trenucima nije nazirao. Pogotovo jer ove sezone Osijek još nije uspio prekorenuti utakmicu nakon što se našao u rezultatskom minusu. Ušli su u nastavak domaćini puno angažiranije, stvorili u uvodnim minutama nekoliko dobrih situacija, ali zicer je imao brodić koji je propustio potpuno šokirati Gradski vrt.

image

Na fotografiji: Rene Poms

MARKO MRKONJIC Cropix

Nove nevolje su stigle Osječane kada je zbog ozljede igru morao napustiti Gržan, jedini desni bek u Pomsovu kadru. Jurčević je alternativno uskočio na njegovu poziciju i odmah zatresao vratnicu. Bio je to impuls koji je očito trebao i igračima i tribinama. pritisli su domaćini, nizali situacije pred protivničkim vratima, no taj period nije potrajao dovoljno dugo da se izbjegne poraz.

Vrijedi zabilježiti kako je Postonjski odigrao povratničke minute i to na mjestu svoga stradavanja. Navijači Osijeka nisu ga zaboravili, dočekan je aplauzom. S druge strane povicima "Rene, Rene aufiderzen!" Kohorta je dala do znanja kako doživljava aktualni trenutak.

Poms: Razočaran sam; Kovačević: Htjeli smo napraviti nešto više

Nije lako ovih dana biti u koži Renea Pomsa.

- Razočaran sam jer zaslužili smo više nego što smo dobili. Trudili smo se, bili aktivni, sve smo pokušali, ali uvijek je nešto nedostajalo, završno dodavanje, šut... Moramo ostati pozitivni, nastaviti raditi i vjerovati - rekao je trener Osijeka.

Mario Kovačević uzeo je tri boda u Gradskom vrtu:

- Došli smo odlučni da napravimo nešto više nakon tri poraza. Presudio je na kraju taj jedini naš udarac u okvir, ali pobjeda je bila zaslužena. Ne bih rekao da je Osijek bio loš, imali su dominaciju, a mi smo ostali kompaktni. Znali smo da imaju problema s izostancima i da su im na klupi mladi koji teško mogu dati dodatni impuls.


PRIJENOS UŽIVO:

90.- Igrat će se jop četiri minute sudačke nadoknade.

84.- Herrera je mogao povisiti vodstvo Varaždina, ali gađao je ravno u blok.

75.- Jozo Stanić probio je po desnoj strani, dodao povratnu za Teklića koji puca iznad vrata.

69.- Nakon što je početkom sezone pretrpio ozljedu upravo na Gradskom vrtu, umjesto Marina Pilja u igru ulazi nakon pauze od gotovo pola godine ulazi Igor Postonjski uz aplauz domaćih navijača.

67.- Zelenike nakon što je prethodno kiksao, odlično reagira na prvoj stativi nakon kornera.

64.- Vratnica se trese! Jurčević je centrirao, pogodio je vratnicu u tom naumu, a Živković koji je natrčao na loptu ostao je kratko ležati na travnjaku

60.- Gržan je pretrpio još jedan prekršaj, u duelu sa Piljem savinuo je gležanj i iznesen je na nosilima.

55.- Odmah odgovaraju Varaždini! Brodić je dugo kuhao ovu situaciju, odradio je dupli pas s Piljem koji ga je gurnuo u čistu priliku, ali sedmica gostiju puca malo pored vrata.

image


Na fotografiji: Luka Jelenic

MARKO MRKONJIC Cropix

53.- Prvi udarac u okvir gola za Osijek! Lovrić je ubacio, Topčagić pokušao glavom, a Zelenika je ukrotio taj udarac.

47.- Na samome startu susreta pokušao je Špoljarić škaricama iznenaditi Zeleniku, ali nije to napadač Osijeka najbolje zahvatio.

46.- Nastavit će se susret na Gradskom vrtu. Varaždin ima minimalnu, ali dovoljnu prednost.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45.- Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

40.- Otkako su primli gol, Osijek nije uspio ozbiljno zaprijetiti golu Varaždinaca. Sjurio se Špoljarić prema kaznenom prostoru, ali su ga spriječili gostujući braniči.

image

Na fotografiji: Kohorta

MARKO MRKONJIC Cropix

34.- Domaćin je nanizao nekoliko prilika, ali najprije Lovrić, pa zatim Barri i na koncu u idućoj akciji Nejašmić, svi su redom pucali u blok.

28.- GOOOOL! Drožđek je zabio u svojoj prvoj utakmici od povratka u Varaždin. Izbio je je jedan na jedan s Malenicom i zabio za 1:0.

22.- Moglo je biti opasno po vrata Olivera Zelenike! Topčagić se sjurio prema golu, išao je jedan na jedan, ali si je dao prejak for i stigao je golman Varaždina do lopte.

21.- Stoper Osijeka Barri povukao je loptu sa svoje polovice, a onda oprobao svoj udarac koji je otišao visoko pod gredu.

18.- Šego je ponudio opasan centaršut s desnog krila, tražio je nekoga od svojih u kaznenom prostoru, ali je Malenica to uspješno boksao.

image

Na fotografiji: Luka Jelenic, Josip Spoljaric

MARKO MRKONJIC Cropix

12.- Prva velika opasnost na utakmici! Drožđek je asistirao Pilju koji je natrčao na loptu i pucao pored gola.

6.- Bez milosti Urata je uletio u nogu Gržana, a obojica su ostali ležati nakon ovako bolnog duela. Kratko se pružala pomoć igraču Osijeka.

4.- Fran Jović zaustavio je igru zbog ubacivanja gruda na travnjak s Istočne tribine. Nakon kratkog upozorenja, susret se nastavlja.

1.- Počeo je okršaj na Gradskom vrtu.


Kapetan Igor Postonjski vraća se nakon više od šest mjeseci pauze zbog ozljede

Varaždinski SuperSport ligaš na dravski derbi odlazi s osnovnom željom da prekine neugodni niz od tri uzastopna poraza. Uoči gostovanja u Osijeku veliko ohrabrenje sastavu trenera Marija Kovačevića predstavlja najavljeni povratak Igora Postonjskog. Podsjetimo, bilo je to u 4. kolu još 14. kolovoza lani, kada je sudar s Caktašem kobno završio za varaždinskog kaptana.

Prognoza o šestomjesečnom izostanku zbog loma noge pokazala se dosta točnom. I sada bi teška ozljeda napokon trebala biti prošlost. Uvjerili smo se u to na ovotjednoj provjeri protiv Jaruna, Igi je odigrao 45 minuta i asistirao Herreri za pogodak, ali i u svojem poznatom stilu vodio suigrače na travnjaku:

Treninzi su drugo

- Dobro je, osjećaj je vrhunski, nema nikakvih bolova. Jedno su treninzi a drugo utakmica. Mogu vam reći da sam toliko željno čekao povratak da noć prije nisam mogao zaspati, kao početnik čekao sam taj povratak. Niti dan ranije nikakvih problema, možda tek mali osjećaj najavljene promjene vremenskih prilika - reći će i inače vječni optimist i pozitivac.

Dakle, led je do kraja probijen nakon što je u Koprivnici prije dvadesetak dana zaigrao 15-ak minuta. Čini se da je Gradski vrt sudbina za Postonjskog, povratak bi trebao uslijediti nakon apstinencije od točno polovice prvenstva. Asocijacija?

- Prvo, volim igrati u Gradskom vrtu, leži mi, bez obzira na ozljedu. Mi Zagorci znamo reći “kaj je bilo - bilo je”. Što se tiče naših posljednjih rezultata vjerujem da će kriza kako je došla, tako i proći. Uostalom, i bez mene Osijek nam odgovara, u sve tri utakmice ove sezone s njima smo se uspješno nosili. Zašto ne bismo i sada te se vratili na uspješni put?

Nema zle krvi

Caktaš?

- Nema baš nikakve zle krvi, rekao sam tako odmah poslije našeg sudara. Sada se nadam da će nam morati čestitati na igri, ali i rezultatu - zaključio je Postonjski, čije su izjave iskrene i u stilu poznatog domaćeg evergreena Pamtim samo sretne dane, koja se pamti u izvedbi legendarne Gabi Novak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:35