ZELJKO HAJDINJAK Cropix
OKRŠAJ U VARAŽDINU

VIDEO: Varaždin slomio sjajan pobjednički niz Gorice, presudila jedna greška gostujućeg vratara

Dvoboj 10. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Gorice pratite iz minute u minutu na portalu SN-a
Piše: Dražen Antolić, SNObjavljeno: 30. rujan 2023. 18:54

VARAŽDIN - GORICA 1:0 (Postonjski 26.-11m)

VARAŽDIN: Zelenika - Vukčević, Jelenić, Pellumbi, Boršić - Pilj (od 72. Škaričić), Elezi (od 67. Belcar), Postonjski (od 90+2. Mištrafović) - Mitrovski (od 59. Marina), Brodić (od 46. Domjanić), Drožđek

GORICA: Banić - Munksgaard (od 59. Raspopović), Maloča, Krizmanić, Štiglec - Mrzljak (od 88. Ilečić), Soldo (od 59. Mitrović) - Majstorović (od 71. Matavž), Ndockyt, Pršir - Vujnović (od 71. Jurić)

POGODAK POSTONJSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

Varaždin je izborio vrijednu pobjedu koja ga je dovela na samo bod do Gorice na tablici, domaćini slave jer kuglica je pala na njihov broj, ali bila je to skromna utakmica. Čovjek se ponekad pita kako se trenira u pojedinim našim prvoligašima, koji je to intenzitet rada kad nakon kup-susreta u tjednu djeluju poput probušene lopte čim zađu u malo ozbiljniju fazu dvoboja. Pritom se ni dotad nije letjelo terenom. U ogledu niskog ritma i s malo prigoda presudio je kazneni udarac. Drožđek je izborio prekršaj vratara Banića, a Igor Postonjski zabio. Rezultatom 1:0 za ekipu iz baroknog grada završio je "medeni mjesec" Dinka Jeličića s četiri uvodne pobjede, a tek će sad tjedni i mjeseci koji dolaze dati pravi ocjenu njegova braka s Velikogoričanima.

Počelo je živo, ali nije potrajalo. U drugoj minuti Elezi je izašao pred vrata, no nije uspio ozbiljno zaprijetiti. Domaćini su bili poduzetniji, ali nisu nalazili prolaz kroz čvrstu Goricu koja je tražila brze okomite akcije. Jednom je Prširu dodavanje išlo iza leđa, drugi put je Mrzljak mlako pucao... U 23. minuti Vujnović je sa 17-18 metara gađao vrata i zamalo bio neprecizan.

Iako Varaždin nije imao niti jedan šut prema golu, a Gorica četiri do 24. minute, domaćini su izveli akciju iznenađenja u kojoj je Postonjski našao Domagoja Drožđeka, a sudac Duje Strukan svirao da je vratar Ivan Banić napravio prekršaj za kazneni udarac. Igor Postonjski je u 26. minuti iz prvog šuta domaćina zabio za 1:0.

Pogodak nije digao Goricu nego Varaždin, Elezijevu "granatu" s dvadesetak metara Banić je blokirao, dok suparnici nisu prijetili, djelovali su zakočeno. U njihovoj skromnoj izvedbi nekako su akcije u pravilu završavale u izvedbi Mrzljaka, tako i u 41. minuti kad je pucao preko vrata.

U 54. minuti iz brze akcije Gorica je imala šansu za poravnanje jer Mrzljak se probio po desnoj strani i asistirao za Vujnovića čiji šut je obranio Zelenika. U drugom dijelu gosti su ponudili više želje, trener Jeličić je uveo i Raspopovića i Mitrovića... U 52. minuti Vujnović glavom i Štiglec nogom mogli su bolje, ali prvome je obranio Zelenika, drugoga blokirao Jelenić.

Dok je prvih petnaestak minuta nastavka Varaždin držao terensku ravnotežu, Gorica je potom dodala gas, stisnula, zbivanja su se redala na polovici domaćina, no mnogi su pokušaji udarca bili blokirani, kao i često nedostajali su i pravi zadnji pas i realizacija kad bi se i ukazala šansa. Krizmanić je tako glavom pucao preko vrata nakon centaršuta iz kornera.

Sudac Duje Strukan bio je benevolentan prema igračima, progledao je kroz prste Ndockytu kojem je trebao dati žuti karton za udarac nogom Postonjskog u prekidu, a mogao je i još koji... Dinko Jeličić bio je sve nervozniji, pritisak Gorice s vremenom je jenjao, ubacio je dvije klasične "devetke" Matavža i Jurića, no s time je prorijedio sredinu i teško stizao s loptom do njih.

Varaždin je igrao loše drugo poluvrijeme, branio se, nije bio napadački opasan, publika ga je bodrenjem pokušala podignuti, ali kao da su bili totalno ne rezervi, nisu bili opasni, čuvali su rezultat i nadali se da će odoljeti. No, koliko je Gorica griješila, očito je i ona "pala s nogu", u finišu dvoboja bio je to festival nemoći. Domaćin je tek u sudačkoj nadoknadi, kad je gost već izgleda digao bijelu zastavu, došao u dva navrata u kazneni prostor. Za Varaždin ovaj put odlično jer okončano, na vrijeme je zabio i to sačuvao. Statistički četiri su puta pucali u okvira gola, Gorica pet puta, ali malo je toga bilo opasno i napeto. No, račun je na kraju ispostavljen, a kako se radi o izravnim suparnicima za plasman ima ozbiljnu težinu. Varaždin je na kasi.

GOTOVA JE UTAKMICA

Nismo vidjeli previše lijepog nogometa u Varaždinu, ali to vjerojatno ne smeta nikome u domaćim redovima. S minimalnih 1:0 Varaždin je došao na 14 bodova, jedan manje od Gorice koja je u ovu utakmicu ušla s tri pobjede u nizu, ali ta serija ej ovdje prestala.

90+3. Mogao je na kraju utakmice Varaždin postići još jedan gol. Odigralis u dobru brzu akciju, ali udarac Dtožđeka je bio lagan plijen za Banića.

90+2. ⇔ Zadnja izmjena na utakmici. Izlazi kapetan domaćih Postonjski, ulazi Mištrafović.

88. ⚠ Posljednja promjena kod Gorice. Izašao je Mrzljak, ušao Ilečić.

83. Nismo odavno zapisali neku šansu. Nije ni ovo prava, ali svejedno moramo zapisati da je Gorica stvorila gužvu u domaćem kaznenom prostoru. Postonjski je izbacio loptu i spasio svoju momčad.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

78. Ne događa se ništa previše zanimljivo na travnjaku zadnjih desetak minuta. Jedino što možemo pisati su izmjene, a i njih je do sada bilo 8.

72. ⇔ Nekoliko izmjena na obje strane u par minuta. Prvo su kod Gorice ušli Jurić i Matavž, a izašli Vujnović i Majstorović da bi kod Varaždina izašao Pilj, a ušao Škaričić.

67. ⇔ Dvije izmjene kod Varaždina. Ušli su Belcar i Marina, a izašli Elezi i Mitrovski.

62. ⚠ Kako se sada spasio Varaždin. Prvo je Zelenika zaustavio jedan udarac Vujnovića upućen samo s nekoliko metara od gola, a u nastavku utakmice je Jelenić izbio loptu s gol-crte.

59. ⇔ Dvije izmjene u redovima Gorice. Ulaze Raspopović i Mitrović, izlaze Munksgaard i Soldo.

54. Brani Zelenika novi pokušaj Vujnovića. Odlično je Mrzljak probio desnu stranu i pronašao Vujnovića u sredini, ali vratar domaćina je bio na mjestu.

52. Dobro je Elezi uposlio Mitrovskog, ali njegov ubačaj u sredinu blokira gostujuća obrana.

46. ⇔ Počinje drugo poluvrijeme s jednom izmjenom i to u domaćim redovima. Umjesto Brodića u igri je Domjanić

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

Varaždin ima minimalno vodstvo do kojeg je došao iz kaznenog udarca u 26. minuti. Do tada je Gorica bila bolja, imala nekoliko prilika koje nije iskoristila. Nakon gola domaćini su bili bolja momčad, ali na kraju je nakon prvih 45 minuta rezultat 1:0.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

38. Gorica je bila bolja u prvih 25 minuta utakmice i primljenog gola, a onda se sve promijenilo. Opet su domaćini bili u šansi, aktivan je Drožđek, ali udarac je završio u bloku.

34. Pucao je sada Elezi silovito s nekih 20 metara, a Banić ju je boksao. U nastavku akcije Mitrovski je isprobao bi li mogao proći kao 'placekicker' u američkom nogometu, ali bojimo se da je ovaj udarac otišao previsoko i za takvu vrstu karijere.

26. ⚽ GOOOL! Postonjski je realizirao jedanaestarac i doveo Varaždin u vodstvo.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

24. U jeku napada Gorice, kazneni udarac za Varaždin. Postonjski je uposlio Drožđeka, a Banić je pri izlasku s gola pokupio protivničkog igrača pa je sudac pokazao na bijelu točku.

23. Novi pokušaj Gorice. Nakon prolaska Majstorovića s nekih 16-17 metara od gola puca Vujnović, a lopta je prošla malo pored gola.

21. Gorica je bolja momčad, a sada je pucao Mrzljak nakon što je Pršir probio sredinu terena.

19. Ndockyt je odlično probio lijevu stranu i ubacio na drugu stranu gdje se Pršir nije najbolje snašao te loše vratio loptu u sredinu.

14. Novi pokušaj Gorice. Ovaj put je u naslovnoj ulozi bio Vujnović koji je probio desnu stranu i pucao na gol Varaždina. No, to ipak nije bilo previše opasno za Zeleniku.

10. Autor prvog nešto konkretnijeg udarca na utakmici bio je Krizmanić, ali sve je ipak bilo neprecizno.

8. Uvodne minute nisu donijele niti jednu pravu priliku. Igra se između dva šesnaesterca, obje momčadi pokušavaju kombinatorikom izbaciti protivnike, a zanimljivo je kako do sada nije bilo niti jednog prekšaja s niti jedne strane.

1. Počela je utakmica u Varaždinu. Gorica je u lovu na izjednačenje vlastitog HNL rekorda. Momčad Dinka Jeličića ima tri pobjede u nizu, a u domaćem prvenstvu do sada im je najveći niz od četiri pobjede.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. srpanj 2024 18:25